Νέες συμφωνίες υπέγραψαν Ελληνικές επιχειρήσεις για εξαγωγή τροφίμων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

08-12-2016, 14:14
Νέες συμφωνίες υπέγραψαν Ελληνικές επιχειρήσεις για εξαγωγή τροφίμων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Νέες συμφωνίες υπέγραψαν Ελληνικές επιχειρήσεις για εξαγωγή τροφίμων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής του οργανισμού Enterprise Greece.

 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή 21 ελληνικών εταιρειών του κλάδου των τροφίμων στο Τόκυο και στη Σεούλ που διοργανώθηκε από τον οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε) σε συνεργασία με τους επικεφαλής των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Ελληνικών πρεσβειών μας στο Τόκυο και τη Σεούλ.
Η επιχειρηματική αποστολή αποτέλεσε συνέχεια των συναντήσεων Β2Β, που πραγματοποιήθηκαν από τις 30 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2016 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Στην ελληνική αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος του Enterprise Greece, Χρήστος Στάϊκος, συμμετείχαν 21 επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν συνολικά 290 συναντήσεις με 78 επιχειρήσεις από την Ιαπωνία και την Κορέα.

 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Enterprise Greece, Χρήστος Στάϊκος φέτος ξεκίνησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προώθησης των προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα στις αγορές της Ιαπωνίας και της Ν.Κορέας, ενώ παράλληλα υλοποιείται και ένα συγκεκριμένο σχέδιο προβολής του ελληνικού κρασιού στις δύο αυτές απαιτητικές αγορές.

 

"Η προσπάθεια αυτή" συνέχισε ο ίδιος "έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Οι πρώτες συμφωνίες είναι γεγονός και ήδη οι εξαγωγές μας σημειώνουν άνοδο. Συνεχίζουμε τη συστηματική δουλειά και το 2017 με υπομονή και επιμονή οργανώνοντας στοχευμένες δράσεις. Στηρίζοντας την προσπάθεια να χτιστεί εικόνα και ταυτότητα με ισχυρο brand name για τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα, πιστεύουμε ότι αυτά μπορούν να βρίσκουν όλο και περισσότερο τη θέση τους στο διεθνές περιβάλλον και να κερδίζουν έδαφος σε παλιές και νέες αγορές».

 

Στο Τόκυο, πρώτο σταθμό της αποστολής, στις 28 και 29 Νοεμβρίου, οι ελληνικές εταιρείες πραγματοποίησαν 120 επιχειρηματικές συναντήσεις. Οι 32 ιαπωνικές εταιρείες που συμμετείχαν έδειξαν ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα τροφίμων, τα οποία σύμφωνα με τα ιαπωνικά στοιχεία βελτιώνουν συνεχώς την θέση τους στην ιδιαίτερα απαιτητική ιαπωνική αγορά.

 

Ο Δημήτρης Πρωτοπαπάς, επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών και εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τόκυο, ο οποίος προετοίμασε και συντόνισε τις συναντήσεις από ιαπωνικής πλευράς, δήλωσε: «Η αποστολή ήταν επιτυχημένη γιατί έδειξε στους Ιάπωνες ότι η Ελλάδα προσεγγίζει την αγορά τους με προγραμματισμό και σοβαρότητα. Αυτή ήταν η συνέχεια της αποστολής με ιαπωνικές εταιρείες στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο και θα έχει συνέχεια. Η ιαπωνική αγορά έχει υψηλές απαιτήσεις και δεν προσφέρεται για ευκαιριακή προσέγγιση. Μέσα από στοχευμένες δράσεις τόσο στα τρόφιμα όσο και στο κρασί έχουμε ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των εισαγωγέων που βρίσκουν στις ελληνικές εταιρείες προϊόντα υψηλών απαιτήσεων σε ανταγωνιστική τιμή. Η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών σε αυτές τις κατηγορίες είναι γεγονός και επιβραβεύει τις προσπάθειές μας».

 

Στη Σεούλ, τις συναντήσεις προετοίμασε το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Σεούλ, με επικεφαλής τον Αθανάσιο Καραπέτσα. Ο κ. Καραπέτσας δήλωσε: «Η αποστολή 21 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων, που διοργανώθηκε από τον Enterprise Greece στη Νότια Κορέα στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2016, σε συνεργασία με το γραφείο ΟΕΥ Σεούλ, αποτελεί μία ακόμη επιτυχημένη δράση, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος για την είσοδο των προϊόντων μας στην κορεατική αγορά. Πραγματοποιήθηκαν 170 επιχειρηματικές συναντήσεις με επιλεγμένους κορεάτες εισαγωγείς και οδήγησαν στο κλείσιμο σημαντικών εμπορικών συμφωνιών. Η δράση αυτή πρέπει να έχει συνέχεια, τόσο σε επίπεδο φορέων υποστήριξης των εξαγωγών μας, όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων».

 

Ο πρόεδρος του Enterprise Greece Χρήστος Στάικος υπέγραψε στην Νότια Κορέα μνημόνιο συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εισαγωγέων της χώρας, κ. Myoung - Jin Shin για την προώθηση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Συνεργασία που αποτελεί εφαλτήριο για την ανάπτυξη διμερών επιχειρηματικών συμφωνιών που θα συνεισφέρουν στην προώθηση και διείσδυση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών σε νέες αγορές. Οι τομείς δραστηριότητας αφορούν στον κλάδο των τροφίμων, των δομικών υλικών και του ναυτιλιακού βιομηχανικού εξοπλισμού.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<