Καρδίτσα: Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο στη Δημοτική Αγορά της πόλης

05-12-2016, 14:35
Καρδίτσα: Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο στη Δημοτική Αγορά της πόλης

  Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το αγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά της πόλης της Καρδίτσας και που διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) και οι Αγροτικοί Σύλλογοι, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Χαιρετισμοί απηύθυναν από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων η Χαρά Κούτρα, ο Κώστας Τζέλλας γραμματέας της Ομοσπονδίας, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Βαγγέλης Μπούτας.

 
Οι μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις, αναφέρθηκε, με τα μπλόκα στις αρχές του 2016, επί 40 μερόνυχτα, έθεσαν το πλαίσιο αιτημάτων και τον Πανελλαδικό συντονισμό με την Επιτροπή των Μπλόκων. Στη συνέχεια, σε νέα προβλήματα, αναφέρθηκε ο κ. Μπούτας, τα οποία, όπως είπε, ταλανίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού μας, όπως οι καταστροφές στα βαμβάκια από τις άκυρες φθινοπωρινές βροχοπτώσεις και σε άλλες καλλιέργειες, από τις πλημμύρες της άνοιξης και του καλοκαιριού και απ' τις χαλαζοπτώσεις, για να προσθέσει: «Το πλαίσιο αιτημάτων αγκαλιάζει όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, δεν επικεντρώνεται σε μια ομάδα αγροτών ή σε ορισμένα προβλήματα. Ο αγώνας πρέπει να είναι παναγροτικός και όχι από ορισμένους και αυτό μπορεί να επιτευχθεί, γιατί τα αιτήματα αγκαλιάζουν όλους τους αγροτο-κτηνοτρόφους».

 
Τέλος, ο κ. Μπούτας αναφέρθηκε στο πλαίσιο των αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών, όπως καθορίστηκε στις συσκέψεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, καθώς και της ΕΟΑΣΚ με τους Αγροτικούς Συλλόγους, δίνοντας ραντεβού στις 17 του μήνα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου θα συνεδριάσει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.28.2018 14:44

Προκαταβολές 4 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς από τη Δωδώνη
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει εξοφλήσει πλήρως την αξία του εισκομιζόμενου γάλακτος από τους πάνω από 5.500 παραγωγούς με τους οποίους...

11.28.2018 14:26

Στους δρόμους της Καρδίτσας αγρότες και κτηνοτρόφοι
Διαδήλωση κατά των πολιτικών της κυβέρνησης.

11.23.2018 17:14

Καλαμάτα: Στο επίκεντρο της προσοχής οι 2 παραπληγικοί πιλότοι της Handiflight!
Οι Guillaume Feral και Mike Lomberg προσγείωσαν 2 ειδικά τροποποιημένα ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Flight Design CTLS.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<