Σε 8 επιχειρήσεις της Κρήτης απονεμήθηκε το σήμα πιστοποίησης που εντάχθηκαν στο δίκτυο «Κρητικά χέρια»

29-11-2016, 14:24
 Σε 8 επιχειρήσεις της Κρήτης απονεμήθηκε το σήμα πιστοποίησης που εντάχθηκαν στο δίκτυο «Κρητικά χέρια»

Σε 8 επιχειρήσεις της Κρήτης δόθηκε το σήμα πιστοποίησης που ελέχθησαν από επιτροπή εμπειρογνωμόνων και εντάχθηκαν επιτυχώς στο δίκτυο «Κρητικά χέρια» σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου Δευτέρα το βράδυ παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

 

Το ειδικό σήμα «Κρητικά χέρια» που κατοχύρωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου με στόχο να διαχωριστούν τ' αυθεντικά κρητικά προϊόντα από τις εισαγόμενες απομιμήσεις δίδει σύμφωνα με το Επιμελητήριο προστιθέμενη αξία και νέες προοπτικές για τις τοπικές επιχειρήσεις, που παράγουν χειροποίητα προϊόντα λαϊκής τέχνης.

 
«Με το σήμα αυτό προστατεύουμε τις μικρές επιχειρήσεις που κρατάνε την παράδοση και δημιουργούν αυθεντικά κρητικά προϊόντα» τόνισε σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μανώλης Αλιφιεράκης και υπογράμμισε ότι «τα προϊόντα αυτά μπορούν να σταθούν σε μια άλλη αγορά και ν' αποκτήσουν την αξία που πρέπει, καθώς διαφοροποιούνται από τα τυποποιημένα και ισχυροποιούν το όνομα Κρήτη». Κατά την εκδήλωση ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σ. Αρναουτάκης ο οποίος απένειμε τις πρώτες πιστοποιήσεις στους δικαιούχους εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στην πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία των φορέων φέρνει άμεσα αποτελέσματα και πρέπει να επεκταθεί για ν' αποκτήσουν όλα τα προϊόντα της Κρήτης τη δική τους πιστοποίηση. Κατά την εκδήλωση ο κ. Αλιφιεράκης απένειμε βραβείο στην Κλειώ Καστρινογιάννη - Χελιδώνη τιμώντας την Οικογένεια Καστρινογιάννη για την προσφορά της στη διατήρηση και ανάδειξη της παραδοσιακής Κρητικής Υφαντικής Τέχνης.
 

Επίσης, απονεμήθηκαν οι πιστοποιήσεις στις παρακάτω εταιρίες:
-Γενιτσαρίδου Αγγελική ART OF THE LOOM KURELU (υφαντική)
-Διαλεκτάκης Γρηγόρης BOYKARAKI (καλαθοπλεκτική)
-Κελεσής Ιωάννης THE BRONZE (ορυχάλκινα)
-Λυμπερίδης Δημήτρης ΠΗΛΟΣ (εργαστήρι κεραμικής)
-Μαρνελάκη Γεωργία & Υιός MARNELOS CERAMICS (αγγειοπλαστείο)
-Μεσσαριτάκη Βασιλική ΑΝΕΜΗ (υφαντά)
-Σαπουνάκης Εμμανουήλ (παραδοσιακά μαχαίρια)
-Χατζηπαναγιώτης Ιωάννης HATZIS LEATHER (δερμάτινα είδη)
 

Υπενθυμίζεται ότι η σφραγίδα - ειδικό σήμα που συνοδεύει κάθε πιστοποιημένο προϊόν, υποδεικνύει ότι το προϊόν αυτό είναι χειροποίητο, αυθεντικό και έχει κατασκευαστεί στην Κρήτη από κατοίκους του νησιού. Η πρωτοβουλία «Κρητικά χέρια», την οποία έχουν αγκαλιάσει και τα 4 Επιμελητήρια της Κρήτης, καθώς και η Περιφέρεια Κρήτης, έχει στόχο την ενίσχυση, διάδοση και προώθηση της Κρητικής παραγωγής στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Ακόμη όπως επισημαίνει το Επιμελητήριο η διαδικασία ένταξης επιχειρήσεων στα «Κρητικά χέρια» παραμένει ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο και αφορά στην ταυτοποίηση και πιστοποίηση των αυθεντικών Κρητικών μεταποιητικών προϊόντων, εκτός του τομέα των τροφίμων-ποτών.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.10.2018 16:30

«Πικρά» τα μηνύματα για την τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι εντός του Οκτωβρίου θα υπάρχει σαφής εικόνα, για το αν προχωρήσει ή όχι ι η πώληση της ΕΒΖ,...

08.23.2018 15:56

Για αποζημιώσεις των παραγωγών από τις πυρκαγιές στην Εύβοια, δεσμεύτηκε ο Αποστόλου
Οι πληγέντες μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις ζημιάς μέχρι τη Δευτέρα 27 Αυγούστου.

06.19.2018 15:45

Αποδοκίμασαν και τον ΣΥΡΙΖΑίο Παπαδόπουλο στη Λάρισα
Ο κυβερνητικός βουλευτής αποχώρησε από ημερίδα που ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<