ΣΟΥΡΩΤΗ: Στις 7/12 η διαδικασία πώλησης των μετοχών του Αγ. Συνεταιρισμού Σουρωτής

24-11-2016, 15:24
ΣΟΥΡΩΤΗ: Στις 7/12 η διαδικασία πώλησης των μετοχών του Αγ. Συνεταιρισμού Σουρωτής

Για τις 7 Δεκεμβρίου μετατίθεται η ημερομηνία διεξαγωγής της διαδικασίας πώλησης των μετοχών, που κατέχει στην εταιρεία ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής. Η μετάθεση της ημερομηνίας αποφασίστηκε χτες, στη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Συνεταιρισμού, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν στη διάθεσή τους επαρκή χρόνο για να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και κυρίως την εγγυητική επιστολή διάρκειας ενός μηνός ή τραπεζική επιταγή ποσού 100.000 ευρώ.

 

Με την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών σε κλειστό φάκελο, θα πρέπει να κατατεθούν και τα νομιμοποιητικά έγγραφα των ενδιαφερομένων. Στην περίπτωση συμμετοχής διά αντιπροσώπου απαιτείται επιπλέον και η προσκόμιση συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου. Η διαδικασία θα διενεργηθεί στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, ενώ οι προσφορές -με τιμή εκκίνησης το 1,20 ευρώ ανά μετοχή- θα γίνονται δεκτές από τις 4 μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

 

Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει δημοσίως μετά τις 5 το απόγευμα, ενώπιον της Επιτροπής και θα ανακοινωθούν οι προσφερόμενες τιμές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πλειοδοτική διαδικασία προφορικών προσφορών μεταξύ των δύο καλύτερων. Η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί εντός 24 ωρών από την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας, και η παράδοση των μετοχών θα γίνει ταυτόχρονα με την καταβολή του τιμήματος.

 

“Η κατατεθειμένη εγγυητική επιστολή του πλειοδότη θα κρατηθεί ως προκαταβολή του συνολικού τιμήματος. Οι εγγυητικές των λοιπών συμμετεχόντων θα επιστραφούν σε αυτούς μετά το πέρας της διαδικασίας. Σε περίπτωση που ο πλειοδότης δεν προσέλθει προς υπογραφή ή δεν καταβάλει εγκαίρως το υπολειπόμενο ποσό του τιμήματος, η εγγυητική καταπίπτει ως ποινική ρήτρα υπέρ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σουρωτής" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η διοίκηση του Συνεταιρισμού, κατόχου περίπου του 4,5% της εταιρείας και εκ των θεσμικών μετόχων, αποφάσισε τη διενέργεια ανοιχτής δημόσιας διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση των 702.472 μετοχών, που κατέχει στη "Σουρωτή ΑΕ".

 

Η πρόσκληση του συνεταιρισμού είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο και όχι μόνο στους δύο γνωστούς "μνηστήρες" της εταιρείας, τον επιχειρηματικό όμιλο Ιβάν Σαββίδη (κάτοχο πλέον ποσοστού άνω του 40%,το οποίο αγοράστηκε έναντι τιμήματος 1,05 ευρώ/μετοχή) και την Coca -Cola HBC (η οποία κατέχει γύρω στο 20% των μετοχών, τις οποίες απέκτησε προς 1 ευρώ/μετοχή).

 

Υπενθυμίζεται ότι παρότι δεν λειτουργεί στο 100% της δυναμικότητάς της κι εμφανίζεται ζημιογόνος σε επίπεδο κερδών προ φόρων, η “Σουρωτή” εξακολουθεί να κατέχει κυρίαρχη θέση στον κλάδο του ανθρακούχου μεταλλικού νερού στην ελληνική αγορά, με μερίδιο της τάξης του 55%, ενώ παρουσιάζει μηδενικό δανεισμό._

Θέματα της ίδιας ενότητας
08.09.2018 21:01

Ενίσχυση 696 νέων αγροτών με 9 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής...

08.09.2018 12:35

Αποζημιώσεις 10,7 εκατ. καταβάλλει την Παρασκευή ο ΕΛΓΑ
Αποζημιώσεις ύψους 10.752.494 ευρώ θα καταβάλει αύριο ο ΕΛ.Γ.Α. σε 8.825 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. Ειδικότερα, οι αποζημιώσεις αυτές...

08.09.2018 12:20

«Ναι» από ΡΑΕ για πλαφόν στις τιμές των καυσίμων
Την επιβολή πλαφόν στην τιμή της βενζίνης σε όλη την επικράτεια, μέσω μηχανισμού αυτόματης ενεργοποίησης, φέρεται να εισηγήθηκε η...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<