ΣΟΥΡΩΤΗ: Στις 7/12 η διαδικασία πώλησης των μετοχών του Αγ. Συνεταιρισμού Σουρωτής

24-11-2016, 15:24
ΣΟΥΡΩΤΗ: Στις 7/12 η διαδικασία πώλησης των μετοχών του Αγ. Συνεταιρισμού Σουρωτής

Για τις 7 Δεκεμβρίου μετατίθεται η ημερομηνία διεξαγωγής της διαδικασίας πώλησης των μετοχών, που κατέχει στην εταιρεία ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής. Η μετάθεση της ημερομηνίας αποφασίστηκε χτες, στη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Συνεταιρισμού, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν στη διάθεσή τους επαρκή χρόνο για να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και κυρίως την εγγυητική επιστολή διάρκειας ενός μηνός ή τραπεζική επιταγή ποσού 100.000 ευρώ.

 

Με την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών σε κλειστό φάκελο, θα πρέπει να κατατεθούν και τα νομιμοποιητικά έγγραφα των ενδιαφερομένων. Στην περίπτωση συμμετοχής διά αντιπροσώπου απαιτείται επιπλέον και η προσκόμιση συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου. Η διαδικασία θα διενεργηθεί στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, ενώ οι προσφορές -με τιμή εκκίνησης το 1,20 ευρώ ανά μετοχή- θα γίνονται δεκτές από τις 4 μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

 

Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει δημοσίως μετά τις 5 το απόγευμα, ενώπιον της Επιτροπής και θα ανακοινωθούν οι προσφερόμενες τιμές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πλειοδοτική διαδικασία προφορικών προσφορών μεταξύ των δύο καλύτερων. Η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί εντός 24 ωρών από την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας, και η παράδοση των μετοχών θα γίνει ταυτόχρονα με την καταβολή του τιμήματος.

 

“Η κατατεθειμένη εγγυητική επιστολή του πλειοδότη θα κρατηθεί ως προκαταβολή του συνολικού τιμήματος. Οι εγγυητικές των λοιπών συμμετεχόντων θα επιστραφούν σε αυτούς μετά το πέρας της διαδικασίας. Σε περίπτωση που ο πλειοδότης δεν προσέλθει προς υπογραφή ή δεν καταβάλει εγκαίρως το υπολειπόμενο ποσό του τιμήματος, η εγγυητική καταπίπτει ως ποινική ρήτρα υπέρ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σουρωτής" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η διοίκηση του Συνεταιρισμού, κατόχου περίπου του 4,5% της εταιρείας και εκ των θεσμικών μετόχων, αποφάσισε τη διενέργεια ανοιχτής δημόσιας διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση των 702.472 μετοχών, που κατέχει στη "Σουρωτή ΑΕ".

 

Η πρόσκληση του συνεταιρισμού είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο και όχι μόνο στους δύο γνωστούς "μνηστήρες" της εταιρείας, τον επιχειρηματικό όμιλο Ιβάν Σαββίδη (κάτοχο πλέον ποσοστού άνω του 40%,το οποίο αγοράστηκε έναντι τιμήματος 1,05 ευρώ/μετοχή) και την Coca -Cola HBC (η οποία κατέχει γύρω στο 20% των μετοχών, τις οποίες απέκτησε προς 1 ευρώ/μετοχή).

 

Υπενθυμίζεται ότι παρότι δεν λειτουργεί στο 100% της δυναμικότητάς της κι εμφανίζεται ζημιογόνος σε επίπεδο κερδών προ φόρων, η “Σουρωτή” εξακολουθεί να κατέχει κυρίαρχη θέση στον κλάδο του ανθρακούχου μεταλλικού νερού στην ελληνική αγορά, με μερίδιο της τάξης του 55%, ενώ παρουσιάζει μηδενικό δανεισμό._

Θέματα της ίδιας ενότητας
06.24.2021 12:07

Έως 42 βαθμούς Κελσίου θα «γράψει» το θερμόμετρο
Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου, για τρίτη διαδοχική ημέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του...

06.24.2021 12:04

Λασίθι: Προς ανάπλαση η Σητεία - Υπεγράφησαν έργα 2 εκατ. ευρώ
Το έργο για την «ανάπλαση και περιβαλλοντική αναβάθμιση οδών και πλατωμάτων κεντρικού τμήματος πόλης Σητείας», υπέγραψε ο...

06.24.2021 12:04

Αγροτικές εκμεταλλεύσεις οι ΑΠΕ κάτω των 500 KW
Ως αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα ορίζονται πλέον οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μικρότερης των 500 KW για τους σκοπούς εγγραφής στο Μητρώο...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<