Creta Farms: Νέα σύμβαση Licensing στην Ισπανία, με εγγυημένο συμβόλαιο 80 εκατ. ευρώ

23-11-2016, 14:36
Creta Farms: Νέα σύμβαση Licensing στην Ισπανία, με εγγυημένο συμβόλαιο 80 εκατ. ευρώ

Νέα στρατηγική συμμαχία, με πλάνο την ανάπτυξη νέων προϊόντων με ελαιόλαδο για την αγορά της Ισπανίας, ανακοίνωσε η εταιρεία αλλαντικών Creta Farms.

 

Η συμφωνία αυτή στηρίζεται στην εφαρμογή του ήδη δοκιμασμένου και επιτυχημένου στην αγορά της Αυστραλίας, Licensing Agreement, δηλαδή της αδειοδότησης χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας της Creta Farms (know-how, πατέντες, εμπορική επωνυμία αντίστοιχη με το ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ).

 

«Η Creta Farms με συνέπεια συνεχίζει την πρωτοπορία της στην εξαγωγή τεχνογνωσίας στον τομέα τροφίμων. Με το μοντέλο αυτό, η Creta Farms πετυχαίνει τη μέγιστη απόδοση, συνεχίζοντας να εξαργυρώνει τις σχετικές επενδύσεις της τελευταίας 10ετιας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η συνεργασία αυτή έκλεισε με συμφωνία πενταετούς διάρκειας και δικαίωμα ανανέωσης. Εκτιμάται ότι στην περίοδο αυτή οι πωλήσεις θα αγγίξουν τα 80εκ ευρώ, και έχει εγγυημένο σημαντικό ποσοστό εκτέλεσης του επιχειρηματικού σχεδίου. Αυτό δίνει στην εταιρεία την ασφάλεια να μιλάει για ένα σημαντικό ποσό εγγυημένων εσόδων από δικαιώματα επί των πωλήσεων (royalties), με εγγυημένη αύξηση αυτών για κάθε πενταετία ανανέωσης.

 

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία αφορά τόσο την τοπική παραγωγή όσο και τη διανομή και διάθεση της σειράς προϊόντων OLIVING στην αγορά της Ισπανίας.Τα προϊόντα OLIVING, σχεδιάσθηκαν με βάση τη μοναδική στον κόσμο καινοτομία ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, αποκτώντας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χάρη στο ελαιόλαδο.

 

Η Creta Farms στα τέλη του 2014 ανακοινώνεται ως η πρώτη ελληνική εταιρεία που εξήγαγε τεχνογνωσία στον κλάδο του τροφίμου, σηματοδοτώντας την επιτυχημένη πορεία και εξέλιξη της. Η επιτυχία της προηγούμενης αντίστοιχης συμφωνίας στην Αυστραλία έχει αποφέρει απο τον Ιανουάριου του 2015 σωρευτικές πωλήσεις περί τα 60 εκατ. δολ Αυστραλίας και η εταιρεία προβλέπει την επέκταση ιδίου τύπου συμφωνίες και σε άλλες χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν την προσπάθεια αδιαμφισβήτητα σύμμαχος της Creta Farms είναι και η ΕΤΕπ, που με την ψήφο εμπιστοσύνης της, στηρίζει την εταιρεία με κεφάλαια, ανοίγοντας το δρόμο για νέες συμφωνίες που θα ενισχύσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της.

 

Η Creta Farms παραμένει πάντα πιστή στη δημιουργία προϊόντων ανώτερης γεύσης, υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά και προϊόντων που υποστηρίζουν και ενισχύουν την τάση για well being του σύγχρονου καταναλωτή.
 

Θέματα της ίδιας ενότητας
06.24.2021 12:07

Έως 42 βαθμούς Κελσίου θα «γράψει» το θερμόμετρο
Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου, για τρίτη διαδοχική ημέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του...

06.24.2021 12:04

Λασίθι: Προς ανάπλαση η Σητεία - Υπεγράφησαν έργα 2 εκατ. ευρώ
Το έργο για την «ανάπλαση και περιβαλλοντική αναβάθμιση οδών και πλατωμάτων κεντρικού τμήματος πόλης Σητείας», υπέγραψε ο...

06.24.2021 12:04

Αγροτικές εκμεταλλεύσεις οι ΑΠΕ κάτω των 500 KW
Ως αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα ορίζονται πλέον οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μικρότερης των 500 KW για τους σκοπούς εγγραφής στο Μητρώο...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<