Στις Σέρρες ο Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννης Τσιρώνης

15-11-2016, 16:55
Στις Σέρρες ο Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννης Τσιρώνης

Στο Νέο Πετρίτσι του Νομού Σερρών, προσκεκλημένος της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδας, παρευρέθηκε την Κυριακή Νοεμβρίου ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να συμμετέχει στην επίσημη έναρξη των εργασιών του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΑΤ.

 

Το Συνέδριο, με έμφαση στη διάδοση της παραγωγής με οργανικές μεθόδους και στην προστασία του περιβάλλοντος, περιλάμβανε μεταξύ άλλων ενότητες σχετικές με την διαχείριση των υδάτινων πόρων, την βιολογική κτηνοτροφία, την βιοποικιλότητα, το νομοθετικό πλαίσιο για τα αγροτικά προϊόντα και τέλος την προώθηση γεωργικών προϊόντων και καινοτομιών.
 

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, από μια πρωτοβουλία για ποιότητα ζωής και ασφάλειας στα τρόφιμα που δίνουμε στα παιδιά μας, εξελίσσεται σε έναν δυναμικό κλάδο της αγροτικής παραγωγής, που μπορεί να αποτελέσει μία από τις λύσεις προκειμένου να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική στις διεθνείς αγορές. Η καθετοποίηση της παραγωγής, η μεταποίηση και η πιστοποίηση αυτών των προϊόντων, μπορούν να προσφέρουν ένα πολύ καλό εισόδημα στους παραγωγούς και συνάλλαγμα στην Ελλάδα. Θα είμαστε πλάι στους βιοκαλλιεργητές, ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα - κυρίως διοικητικής φύσεως - και να βρει ο κλάδος την σημαντική θέση που του αρμόζει στην συνολική παραγωγή».

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.28.2018 14:44

Προκαταβολές 4 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς από τη Δωδώνη
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει εξοφλήσει πλήρως την αξία του εισκομιζόμενου γάλακτος από τους πάνω από 5.500 παραγωγούς με τους οποίους...

11.28.2018 14:26

Στους δρόμους της Καρδίτσας αγρότες και κτηνοτρόφοι
Διαδήλωση κατά των πολιτικών της κυβέρνησης.

11.23.2018 17:14

Καλαμάτα: Στο επίκεντρο της προσοχής οι 2 παραπληγικοί πιλότοι της Handiflight!
Οι Guillaume Feral και Mike Lomberg προσγείωσαν 2 ειδικά τροποποιημένα ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Flight Design CTLS.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<