Τράπεζα Πειραιώς: Νέα συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας

07-11-2016, 12:52
Τράπεζα Πειραιώς: Νέα συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας

Σε μία νέα συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με την εταιρεία Β. ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Η εταιρεία Β. ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση δεύτερης γενιάς που δραστηριοποιείται στο χώρο επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών για περισσότερο από 40 χρόνια. Αποτελεί μια από τις σύγχρονες και ευέλικτες εταιρείες στο χώρο των τροφίμων, με προσανατολισμό στη συνεχή έρευνα και ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, επενδύοντας σταθερά σε τεχνογνωσία και ανθρώπινο δυναμικό. Η παραγωγή των προϊόντων της γίνεται στο Ριζό Σκύδρας και η διαδικασία είναι πιστοποιημένη με ISO 22000 και BRClevel A, γεγονός που αποτελεί διαβατήριο των προϊόντων της για τις πλέον απαιτητικές διεθνείς αγορές.

Ανάμεσα στα βασικά προϊόντα της εταιρείας συγκαταλέγονται οι μαρμελάδες, τα γλυκά του κουταλιού, τα παραδοσιακά τουρσιά σε συσκευασίες doy pack και οι φρουτοσαλάτες χωρίς ζάχαρη. Ειδική μνεία γίνεται στη σειρά των λαχανικών στον ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» που αποτέλεσαν μια επαναστατική αντιπρόταση στην κατηγορία του φρέσκου προϊόντος, παντρεύοντας τη φρεσκάδα του νωπού με την ευκολία στη χρήση, την ασφάλεια και την εγγύηση ποιότητας του συσκευασμένου προϊόντος. Τα λαχανικά στη σειρά αυτή δημιούργησαν μία νέα κατηγορία στη λιανική πώληση φρέσκων λαχανικών και οι κωδικοί μέχρι σήμερα είναι το παντζάρι, το καλαμπόκι, το καρότο και η κίτρινη κολοκύθα.
Η εταιρεία το έτος 2004, ξεκίνησε και την εξαγωγική της δραστηριότητα η οποία κατευθύνεται σε πλήθος χωρών κυρίως της Ευρώπης και των Βαλκανίων αλλά και στις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία.

Η γεωργία βάσει συμβολαίων εντάχθηκε στην πρακτική της εταιρείας τα τελευταία χρόνια για να γεφυρώσει την εμπειρία των παραγωγών της περιοχής με τις εξειδικευμένες απαιτήσεις της παραγωγής των λαχανικών στον ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή». Το αποτέλεσμα ήταν η σπορά, η καλλιέργεια, η συγκομιδή και η παραγωγή του τελικού προϊόντος να γίνονται κάτω από τον αυστηρότερο έλεγχο και επιστημονική παρακολούθηση. Η καλλιεργητική διαδικασία πιστοποιείται με το «ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ» GLOBAL G.A.P. το οποίο εγγυάται πως τα λαχανικά είναι ελεύθερα από υπολειμμάτων, φυτοφάρμακων και άλλων βλαβερών ουσιών.

Μέσω του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.
Η νέα αυτή συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί την σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.20.2018 17:28

«Παράθυρο» Σταθάκη σε παράταση του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές
Ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί η μονάδα λιγνίτη του Αμύνταιου, για την οποία έχουν λήξει οι κανονικές ώρες...

11.20.2018 13:00

Στο «βαθύ κόκκινο» η πολιτική κόντρα για τις εξελίξεις στην Εκκλησία
Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, πράγματι η συνάντηση μεταξύ του πρόεδρου της ΝΔ και του προκαθημένου της ελλαδικής Εκκλησίας έγινε...

11.20.2018 12:58

ΧΑ: «Κεφάλι» δεν σηκώνουν οι τράπεζες
Το ΧΑ έχει «κατρακυλήσει» την Τρίτη κάτω από τα επίπεδα των 610 μονάδων, με τους πωλητές να εξακολουθούν να δοκιμάζουν την αντοχή του, στον...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<