Στις 26/9 η ιδρυτική συνέλευση της νέας αμιγούς συνεταιριστικού χαρακτήρα ΠΑΣΕΓΕΣ

19-09-2016, 14:29
Στις 26/9 η ιδρυτική συνέλευση της νέας αμιγούς συνεταιριστικού χαρακτήρα ΠΑΣΕΓΕΣ

Στις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση της νέας αμιγούς συνεταιριστικού χαρακτήρα ΠΑΣΕΓΕΣ

 Οι Παύλος Σατολιάς, Νίκος Προκοβάκης, Χρήστος Μάρκου, Γιώργος Ανέστης, Θανάσης Σωτηρόπουλος και Θωμάς Κουτσουπιάς, σε κοινή δήλωσή τους εξηγούν ξεκαθαρίζουν ότι η «νέα ΠΑΣΕΓΕΣ» θα έχει αμιγώς συνεταιριστικό χαρακτήρα, η δε τυπική πλέον ίδρυσή της είναι ζήτημα λίγων ημερών, αφού το καταστατικό είναι ήδη έτοιμο.

 
Καλούν μάλιστα τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών της χώρας σε συνάντηση τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, για την τελική επικύρωση.

 

Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής:

 

«Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός νέου ενιαίου κεντρικού φορέα που θα εκπροσωπεί τις συνεταιριστικές οργανώσεις και το σύνολο των παραγωγών της χώρας, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια για πολυδιάσπαση δυνάμεων καθώς ο αγροτικός κόσμος δέχεται πολυμέτωπη επίθεση και τα προβλήματα διαρκώς διογκώνονται, θέσαμε ένα και μόνο προαπαιτούμενο: Να έχει αμιγώς συνεταιριστικό χαρακτήρα.

 

Και επιμείναμε σ’ αυτό το αξίωμα, σεβόμενοι την ιστορία του Συνεταιριστικού Κινήματος, την προσφορά του και τη δυναμική που αυτό μπορεί να προσδώσει, με βάση τις διεθνείς συνεταιριστικές αρχές και στα πρότυπα των ευρωπαϊκών αντίστοιχων οργανώσεων, στον νέο φορέα και σε ότι αυτός οφείλει να αντικατοπτρίζει.

 

Δυστυχώς, παρά τις επίπονες προσπάθειές μας, η προαποφασισμένη, όπως οι ίδιες οι εξελίξεις αποδεικνύουν, διάσπαση, δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθεί. Λυπούμαστε για αυτό. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να παραμείνουμε πιστοί στις ιδέες και τα οράματά μας, στις αρχές και τις αξίες μας. Και να συνεχίσουμε σταθερά στη δημιουργία φορέα Συνεταιριστικού, πέρα και μακριά από αλλότρια συμφέροντα και ξένα προς το Συνεταιριστικό Κίνημα ήθη.

 

Η μεθοδευμένη προσπάθεια υπονόμευσης της ίδιας της συνεταιριστικής ιδέας, με χαρακτηριστικά μάλιστα φιλαυτίας, οίησης και αρχομανίας, αυτά δηλαδή που τροφοδοτούν την τόσο καταστροφική για τον τόπο διχόνοια, θα πέσει στο κενό.

 

Δηλώνουμε ότι η χώρα θα αποκτήσει ισχυρό κεντρικό Συνεταιριστικό φορέα, που θα υπερασπίζεται το συνεταιρίζεσθαι, θα υποστηρίζει τα μέλη του και θα δραστηριοποιείται για την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου και την υπεράσπιση των συμφερόντων των παραγωγών. Και καλούμε τους συναδέλφους συνεταιριστές στην ιδρυτική συνέλευση της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 το πρωί στο ξενοδοχείο President (Κηφισίας 43). Το καταστατικό θα είναι στη διάθεση όλων (σε πλήρη μορφή), ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος».

Θέματα της ίδιας ενότητας
09.15.2016 15:13

Συνάντηση Μπόλαρη με τον Σύλλογο βουβαλοτρόφων
Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βουβαλοτρόφων Κερκίνης συναντήθηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος...

08.24.2016 11:33

Συνάντηση Μπόλαρη, με το Προεδρείο του Α.Σ. Φασολοπαραγωγών Πρεσπών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ»
Με το Προεδρείο και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος», συναντήθηκε ο...

03.01.2016 13:55

Δεκτή η αίτηση θεραπείας της Ένωσης Ομάδων Παραγωγών ΑΕΣ ΑΛ.Μ.ΜΕ. για το E.Π. 2016-2018
Δεκτή έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης την από 21-01-2016 Αίτηση Θεραπείας της Ένωσης...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<