ΕΒΖ: Και το ταμείο... μείον

02-08-2016, 12:28
ΕΒΖ: Και το ταμείο... μείον

Ολιγωρία στην πρόσληψη του απαραίτητου εξειδικευμένου εποχικού προσωπικού, ώστε να γίνει η συντήρηση των εργοστασίων και να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η καμπάνια των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, διαπιστώνουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, όπως προκύπτει από δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας τους, Χριστόδουλου Βαρκάκη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Θέτουμε άμεσα προ των ευθυνών τους και των συνεπειών (για την εύρυθμη και την ασφαλή λειτουργία των εργοστασίων, το υψηλό κόστος παραγωγής που δημιουργείται και την ασφάλεια του προσωπικού) όλους τους εμπλεκόμενους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρκάκης.

Σημείωσε δε ότι είναι γνωστό πόσο σημαντική είναι η προβλεπόμενη από τους κατασκευαστές και τους κανονισμούς συντήρηση νευραλγικών τμημάτων, αλλά και του συνόλου των εργοστασίων για την αποφυγή λειτουργικών προβλημάτων τόσο σε ό,τι αφορά την ίδια την παραγωγική διαδικασία όσο και την επίτευξη των επιθυμητών παραγωγικών αποτελεσμάτων για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

"Το εξειδικευμένο τακτικό προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχει γίνει καμία -έστω και υποτυπώδης- ανανέωση" τόνισε ο κ. Βαρκάκης, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι "με υπέρβαση των δυνατοτήτων μας και των αντοχών μας και με τη βοήθεια εξειδικευμένου εποχικού προσωπικού έχουμε πετύχει να λειτουργούν τα εργοστάσια της ΕΒΖ με μηδενικά ηλεκτρομηχανολογικά και λειτουργικά προβλήματα και να παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας προϊόν".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εισηγμένης βορειοελλαδικής εταιρείας, Χρήστος Ρώσσιος, αφού επεσήμανε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι "τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας τελειώνουν", σημείωσε: "εάν δεν απελευθερωθεί η πρώτη δόση των 5 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 12 εκατ. ευρώ της συμφωνηθείσας νέας χρηματοδότησης με την πιστώτρια τράπεζα, δεν μπορεί να προχωρήσει καμία διαδικασία".

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση, τόνισε: "αυτό που ξέρω είναι ότι περιμένουμε ο ειδικός εκκαθαριστής της πρώην ΑΤΕ, που παραμένει βασικός μέτοχος της βιομηχανίας, να αποστείλει στην Τράπεζα Πειραιώς την επιστολή συναίνεσης σε όσα συμφώνησε η διοίκηση της ΕΒΖ, για να εκπληρωθεί και αυτό το προαπαιτούμενο".

Ο κ. Ρώσσιος υπενθύμισε ακόμα ότι η διοίκηση της ΕΒΖ έχει κλείσει το "πακέτο" όλων των ενεργειών που όφειλε να κάνει στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον βασικό πιστωτή, ώστε να προχωρήσουν έγκαιρα οι διαδικασίες. Για τις 26 Αυγούστου 2016 ορίστηκε η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, με σκοπό να επικυρώσει και τυπικά τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου για την αποδοχή του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας, που έχει προτείνει η Τράπεζα Πειραιώς και το οποίο ενέκρινε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ ΑΕ) σε συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, στις 27/7.

Θέματα της ίδιας ενότητας
06.19.2018 11:32

Συνεχίζεται η δυναμική ανάπτυξη του Pink Lady®
Να εδραιώσει τη θέση της ως κορυφαίο brand κατάφερε τη σεζόν 2017-2018 η Pink Lady®, σε όλες τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

06.19.2018 11:27

Κατέστρεψε 14.300 στρέμματα καλλιεργειών η κακοκαιρία στα Τρίκαλα
Οι δύο περιοχές που επλήγησαν είναι οι Τοπικές Κοινότητες Λόγγου, Αγίας Κυριακής, Γλίνους, Μεγάλων Καλυβίων και Φανερωμένης καθώς και οι...

06.19.2018 11:19

Μισή αναμένεται η νέα σοδειά της Καλαμών στην Αιτωλοακαρνανία
Ολοκληρώθηκε η υποβολή των δηλώσεων ζημίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Αγρινίου, για την πρόσφατη χαλαζόπτωση, από τους παραγωγούς.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<