ΕΝΟΑΒΕ: Αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού κρασιού ο νέος πρόεδρος Στέλιος Μπουτάρης

06-07-2016, 19:17
ΕΝΟΑΒΕ: Αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού κρασιού ο νέος πρόεδρος Στέλιος Μπουτάρης

Αισιόδοξος ότι, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και μπορεί να βλέπει το μέλλον θετικά, εμφανίστηκε ο οινοποιός Στέλιος Μπουτάρης, σε ομιλία του μετά την ανάληψη της προεδρίας της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ), στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του φορέα.

Ο Στέλιος Μπουτάρης, οινοποιός του Κτήματος κυρ Γιάννη, με αμπελώνες και οινοποιεία στη Νάουσα και στο Αμύνταιο, είναι ο δεύτερος Μπουτάρης που αναλαμβάνει πρόεδρος, μετά τη θητεία του πατέρα του Γιάννη Μπουτάρη (2000 - 2001), νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Παραλαμβάνει δε τη σκυτάλη από τον οινοποιό και οινολόγο Στέλιο Κεχρή, πρόεδρο της ΕΝΟΑΕ κατά την τετραετία 2012 - 2016, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Γεώργιος Τσάνταλης, ενώ μέλη οι Ιωάννης Βογιατζής, Κωνσταντίνος Γαρυπίδης, Ευάγγελος Γεροβασιλείου, Άγγελος Ιατρίδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Παύλος Σπύρου, Στυλιανή Στέγγου και Νικολέτα Ταραλά.

«Με μεγάλη χαρά και τιμή αναλαμβάνω την προεδρία της ΕΝΟΑΒΕ. Η ευθύνη είναι μεγάλη, εφ’ όσον καλούμαι να αναπτύξω περαιτέρω τη δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και να θέσω τις βάσεις για την ενδυνάμωση του βορειοελλαδικού αμπελώνα. Οι προκλήσεις είναι πολλές, και σε πολλά επίπεδα. Στον οινοτουρισμό απαιτείται εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας, προώθηση σε Ελλάδα και εξωτερικό, άνοιγμα της οργάνωσης σε νέα μέλη, συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων» υπογράμμισε.

Κάνοντας τον απολογισμό της τετραετούς θητείας του, ο Στέλιος Κεχρής ανέφερε από την πλευρά του, ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση, η ένωση κατόρθωσε, όχι μόνο να επιβιώσει χάρη σε μια υγιή οικονομική διαχείριση, αλλά και να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τον ιστορικό και θεσμικό της ρόλο στον οινικό κλάδο και τη θέση της στη συνείδηση επαγγελματιών και καταναλωτών στον χώρο του κρασιού γενικότερα.

«Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τη συνδρομή της ένωσης στην θέσπιση νομοθεσίας σχετικά με τον κλάδο του κρασιού και του οινοτουρισμού, την ανάδειξη του οινοτουρισμού μέσα από το δίκτυο "Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος", την καθιέρωση της εκδήλωσης των οινοποιείων "Ανοιχτές Πόρτες" σε πανελλαδικό επίπεδο, την επιτυχημένη πορεία των ιδιαίτερα δημοφιλών εκθέσεων κρασιού "Τα ΒορΟινά" και του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου κι Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης», καθώς και τη συμμετοχή σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις και προγράμματα προώθησης οίνων στο εξωτερικό», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Θέματα της ίδιας ενότητας
02.20.2018 15:33

Κορυφώνεται ο… «πόλεμος της κάλπης» για την υπόθεση Novartis
Κορυφώνεται ο πολιτικός «πυρετός» ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή αναφορικά με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να...

02.20.2018 15:26

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων στηρίζει τις ΜμΕ
Στοχεύοντας στη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και την ενίσχυση των επενδύσεων μέσω της παροχής δανείων...

02.20.2018 15:25

«Τελεσίγραφο» Ντράγκι για πλειστηριασμούς πριν την άφιξη της τρόικας
Ούτε μία εβδομάδα πριν την άφιξη των επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα και το «μέτωπο» της κυβέρνησης με την ΕΚΤ σχετικά με το «καυτό»...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<