(upd2)Όχι του Δημοσίου στην αίτηση του Μαρινόπουλου

01-07-2016, 13:19
(upd2)Όχι του Δημοσίου στην αίτηση του Μαρινόπουλου

(upd2)Ώρες αγωνίας περνά η εγχώρια αγορά, όσο το μέλλον του κορυφαίου λιανέμπορου και ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες εργοδότες, του Μαρινόπουλου κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινωθεί επισήμως η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου για την προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, κατά την ακροαματική διαδικασία το 45% των πιστωτών της επιχείρησης, μεταξύ των οποίων το ΙΚΑ, οι τράπεζες και δεκάδες προμηθευτές τάχθηκε υπέρ της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99. Έκπληξη ωστόσο προκαλεί η στάση του Δημοσίου, το οποίο τάχθηκε κατά της αίτησης.

Αυτή τη στιγμή εκδικάζονται στο δικαστήριο αντίστοιχα αιτήματα υπαγωγής στο άρθρο 99 και των τριών συγγενών επιχειρήσεων της Μαρινόπουλος.

Σημειώνεται πως η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με τους εργαζομένους να εξαιρεθούν από την προσωρινή διαταγή, ώστε να έχουν δυνατότητα, εάν δεν πληρώνονται, να προχωρούν σε ενέργειες κατάσχεσης.

Πρωτομηνιά και η ώρα των αποφάσεων για τον κορυφαίο παίχτη του εγχώριου λιανεμπορίου έφτασε, ενώ από την άλλη εκδηλώνεται ενδιαφέρον συνεργασίας από τη Σκλαβενίτης, χωρίς όμως καμία δέσμευση.

Μάλιστα, οι δικηγόροι της Μαρινόπουλος κατέθεσαν στον φάκελο της εταιρείας και παρουσίασαν στο δικαστήριο επιστολή από την πλευρά της εταιρείας Σκλαβενίτης, η οποία αναγνώστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατά τη διάρκεια  εκδίκασης της αίτησης της Μαρινόπουλος.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «η τελική συμμετοχή της Σκλαβενίτης εξαρτάται από πλήθος προϋποθέσεων, στις οποίες οπωσδήποτε συμπεριλαμβάνεται η διαμόρφωση αποδεκτής συμφωνίας με τον όμιλο Μαρινόπουλος και τις τράπεζες. Κρίσιμες επίσης προϋποθέσεις είναι, η διενέργεια ικανοποιητικού due dilligence (οικονομικού, φορολογικού και νομικού), η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και οι τυχόν εξ αυτής απορρέουσες ρυθμίσεις, η διατήρηση των υφιστάμενων λειτουργιών και δικτύου καταστημάτων του ομίλου, αλλά και εντέλει από λοιπές συνθήκες που είτε θα διαπιστωθούν είτε θα διαμορφωθούν κατά τη χρονική συγκυρία της διαδικασίας εξυγίανσης».


Θέματα της ίδιας ενότητας
04.19.2018 18:39

ΔΕΣΦΑ: Στην κοινοπραξία της Snam το 66% με αντίτιμο 535 εκατ. ευρώ
Τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας των εταιρειών «Snam S.p.A.», «Enagás Internacional S.L.U.» και «Fluxys S.A.» ύψους 535 εκατ. ευρώ για την...

04.19.2018 15:16

Σε 48ωρες απεργίες προχωρά από τη Δευτέρα η ΓΕΝΟΠ
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ κινητοποιούνται κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της Επιχείρησης καθώς και άλλων κινήσεων της κυβέρνησης στα...

04.19.2018 14:15

Βιοκαλλιεργητές Λακωνίας: Ο ίδιος ΑΤΑΚ σε πολλά και μικρά αγροτεμάχια με εντολή υπουργείου και ΟΠΕΚΕΠΕ
Προφορική εντολή στις Πύλες Εισόδου ΟΣΔΕ να καταχωρούν τις δηλώσεις, βάζοντας στα τεμαχισμένα ιδιόκτητα αγροτεμάχια τον ίδιο ΑΤΑΚ σε...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<