(upd2)Όχι του Δημοσίου στην αίτηση του Μαρινόπουλου

01-07-2016, 13:19
(upd2)Όχι του Δημοσίου στην αίτηση του Μαρινόπουλου

(upd2)Ώρες αγωνίας περνά η εγχώρια αγορά, όσο το μέλλον του κορυφαίου λιανέμπορου και ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες εργοδότες, του Μαρινόπουλου κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινωθεί επισήμως η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου για την προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, κατά την ακροαματική διαδικασία το 45% των πιστωτών της επιχείρησης, μεταξύ των οποίων το ΙΚΑ, οι τράπεζες και δεκάδες προμηθευτές τάχθηκε υπέρ της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99. Έκπληξη ωστόσο προκαλεί η στάση του Δημοσίου, το οποίο τάχθηκε κατά της αίτησης.

Αυτή τη στιγμή εκδικάζονται στο δικαστήριο αντίστοιχα αιτήματα υπαγωγής στο άρθρο 99 και των τριών συγγενών επιχειρήσεων της Μαρινόπουλος.

Σημειώνεται πως η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με τους εργαζομένους να εξαιρεθούν από την προσωρινή διαταγή, ώστε να έχουν δυνατότητα, εάν δεν πληρώνονται, να προχωρούν σε ενέργειες κατάσχεσης.

Πρωτομηνιά και η ώρα των αποφάσεων για τον κορυφαίο παίχτη του εγχώριου λιανεμπορίου έφτασε, ενώ από την άλλη εκδηλώνεται ενδιαφέρον συνεργασίας από τη Σκλαβενίτης, χωρίς όμως καμία δέσμευση.

Μάλιστα, οι δικηγόροι της Μαρινόπουλος κατέθεσαν στον φάκελο της εταιρείας και παρουσίασαν στο δικαστήριο επιστολή από την πλευρά της εταιρείας Σκλαβενίτης, η οποία αναγνώστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατά τη διάρκεια  εκδίκασης της αίτησης της Μαρινόπουλος.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «η τελική συμμετοχή της Σκλαβενίτης εξαρτάται από πλήθος προϋποθέσεων, στις οποίες οπωσδήποτε συμπεριλαμβάνεται η διαμόρφωση αποδεκτής συμφωνίας με τον όμιλο Μαρινόπουλος και τις τράπεζες. Κρίσιμες επίσης προϋποθέσεις είναι, η διενέργεια ικανοποιητικού due dilligence (οικονομικού, φορολογικού και νομικού), η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και οι τυχόν εξ αυτής απορρέουσες ρυθμίσεις, η διατήρηση των υφιστάμενων λειτουργιών και δικτύου καταστημάτων του ομίλου, αλλά και εντέλει από λοιπές συνθήκες που είτε θα διαπιστωθούν είτε θα διαμορφωθούν κατά τη χρονική συγκυρία της διαδικασίας εξυγίανσης».


Θέματα της ίδιας ενότητας
11.13.2019 11:45

ΥπΑΑΤ: Επιπλέον 3 εκατ. στη βιολογική γεωργία
Εγκρίθηκε και υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη η απόφαση για έγκριση πίστωσης 3 εκατομμυρίων ευρώ,...

11.11.2019 13:13

ΕΤΕπ: 200 εκατ. στους αγρότες για εκσυγχρονισμό της παραγωγής τους
Πακέτο χρηματοδότησης με κατεύθυνση τον αγροτικό τομέα, το οποίο θα ξεκινά από τα 170 εκατ. ευρώ με προοπτική να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ,...

11.11.2019 13:10

«Ανοίγει» η κινεζική αγορά για ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα
Δεκαέξι συμφωνίες που προσελκύουν κεφάλαια από την Κίνα, δρομολογούν έναν νέο κύκλο έργων αναβάθμισης του λιμανιού του Πειραιά από την...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<