Τις πιο γευστικές και πρωτότυπες ιδέες Ελλήνων φοιτητών βράβευσε ο ΣΕΒΤ

30-06-2016, 19:22
Τις πιο γευστικές και πρωτότυπες ιδέες Ελλήνων φοιτητών βράβευσε ο ΣΕΒΤ

Τρία καινοτόμα προϊόντα διατροφής που δημιούργησαν Έλληνες φοιτητές βραβεύτηκαν στον 6ο Ecotrophelia 2016, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων-Ποτών.

 

Η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό της ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, επισημαίνοντας ότι η σημερινή νέα γενιά αποτελεί το πραγματικό «brand name» της χώρας. Αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να συνδέσει την έρευνα και την καινοτομία με την παραγωγική διαδικασία, τονίζοντας ότι αποτελεί το μοναδικό δρόμο για τη δημιουργία ανταγωνιστικών προϊόντων στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.

Σύμφωνα με την κ. Τζάκρη, η κυβέρνηση ενισχύει τον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας. «Στόχος είναι να αξιοποιήσουμε την έρευνα και την καινοτομία για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας» ανέφερε η κ. Τζάκρη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ Ευάγγελος Καλούσης σε ομιλία του τόνισε ότι «μέσα σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον καταφέρνουμε να αποδείξουμε ότι η επένδυση στην έρευνα και καινοτομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη νέα γενιά η οποία για ακόμα μια φορά μας κάνει υπερήφανους με τη δυναμική και τη δημιουργικότητά της». Όπως ανέφερε ο κ. Καλούσης, όραμα του ΣΕΒΤ είναι μια Ελλάδα ανάπτυξης, ευκαιριών, εκπαίδευσης και καινοτομίας με ανταγωνιστική και ανοιχτή οικονομία. «Μόνον έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού θα αποτελέσει κίνητρο για επενδύσεις στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης και της τεχνολογίας, και η χώρα θα κρατήσει τους άξιους και μορφωμένους ανθρώπους της» τόνισε ο κ. Καλούσης.

 

Το ECOTROPHELIA χρυσό βραβείο, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200 ευρώ και τη συμμετοχή της ομάδας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA, απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για το προϊόν «Veggie it». Πρόκειται για ένα γευστικό υψηλής θρεπτικής αξίας γεμιστό μπισκότο με λυοφιλιωμένα λαχανικά και β-γλυκάνη.

 

Το ECOTROPHELIA αργυρό βραβείο, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 800 ευρώ, απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το «GR- eco salad snack». Πρόκειται για ένα ημι-αφυδατωμένο υγιεινό σνακ με πλούσια γεύση, υψηλή διατροφική αξία.

 

Το ECOTROPHELIA χάλκινο βραβείο, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 500 ευρώ, απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών του Τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το προϊόν «Halkidelear». Πρόκειται για γευστικές ελιές με μειωμένο αλάτι για όλες τις ομάδες πληθυσμού σε έξυπνη συσκευασία σνακ.

 

Τιμητικό βραβείο καλύτερης παρουσίασης απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας για το προϊόν «Cruckies». Πρόκειται για ακατέργαστα μπισκότα βρώμης, πηγή φυτικών ινών και β-γλυκάνης που αποτελούν μια νέα πρόταση για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

 

Τιμητικό βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ & Εμπορίας απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το προϊόν «Aegean Puffs». Πρόκειται για ένα καινοτόμο σνακ, υψηλής διατροφικής αξίας, φτιαγμένο 100% από τοπικές πρώτες ύλες από τα νησιά του Αιγαίου.

 

Στο διαγωνισμό κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλα τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, ενώ φέτος στην τελική ευθεία έφτασαν 16 πανεπιστημιακές ομάδες φοιτητών από οκτώ πανεπιστήμια, αριθμός-ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Ο διαγωνισμός έχει μακρά παρουσία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ στη χώρα μας πραγματοποιείται για έκτη χρονιά, στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life», έχοντας πλέον αναδειχτεί σε θεσμό για την πανεπιστημιακή-ερευνητική κοινότητα, αφού αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική, την καινοτόμο σκέψη και την ευρηματικότητα των νέων στον κλάδο της αγροβιοδιατροφής.

Στόχος του διαγωνισμού «Ecotrophelia» είναι να υποστηρίξει τους νέους φοιτητές, ενθαρρύνοντας την ευρηματικότητα και τις καινοτόμες ιδέες τους, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν «ατμομηχανή» της βιομηχανίας τροφίμων.

 

Θέματα της ίδιας ενότητας
03.22.2021 13:33

Καταβάλλεται το de minimis στους βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης
Την καταβολή της αποζημίωσης μέσω των κονδυλίων του de minimis προς τους βαμαβακοπαραγωγούς της Ροδόπης, ανακοίνωσε ο Βουλευτής Ροδόπης ΝΔ...

10.21.2020 15:47

Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα προστατεύουν από τη νόσο Alzheimer
Η μελέτη έδειξε ότι μια μακροχρόνια παρέμβαση με μεσογειακή διατροφή πλούσια σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε 285 συμμετέχοντες, με υψηλό...

05.19.2020 19:27

Νέα μέτρα από τον Βορίδη για την ανακούφιση του αλιευτικού κλάδου
Παρέχεται η απαραίτητη ευελιξία μέσω της υιοθέτησης διαδικασιών που διευκολύνουν τους επενδυτές στην υλοποίηση των επενδυτικών...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<