Καράογλου: Βάλτε μπροστά τον διάλογο!

28-01-2013, 12:06
Καράογλου: Βάλτε μπροστά τον διάλογο!

Να πρυτανεύσει η λογική και να γίνει διάλογος μεταξύ των αγροτών και του αρμόδιου υπουργείου ζήτησε σήμερα ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε ότι εντός της εβδομάδας θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους εκπροσώπους των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου, όπως είπε, να αναζητηθούν λύσεις σε κάποια από τα αιτήματά τους ώστε να μην μείνουν κλειστοί οι δρόμοι. “Η χώρα μας αυτή την ώρα δεν σηκώνει τέτοιου είδους εξελίξεις. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να παγώσει η οικονομία της χώρας σε μια περιοχή με τεράστια εξαγωγική δραστηριότητα” είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις της δημοτικής αρχής και των κατοίκων του Δήμου Πύδνας Κολινδρού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου, ο υπουργός σχολίασε ότι είναι υποχρεωτικά τα διόδια για να γίνονται και να συντηρούνται έργα, όμως επισήμανε ότι για τις περιπτώσεις των μόνιμων κατοίκων θα μπορούσαν να εφαρμοστούν λύσεις όπως η έκδοση καρτών ελεύθερης διακίνησης γι΄ αυτούς ή η κατασκευή παράπλευρων δικτύων που θα εξυπηρετούν τις περιοχές τους. Και για την περίπτωση αυτή τόνισε την ανάγκη διαλόγου με τη δημοτική αρχή. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε προβληματική τη λειτουργία των διοδίων με αυτόν τον τρόπο, επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχει προηγηθεί διάλογος ή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και ζήτησε να δοθεί παράταση στη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου μέχρι να φροντίσει το υπουργείο ή ο ανάδοχος να γίνουν οι παράπλευροι δρόμοι ή να εφαρμοστεί το μέτρο των καρτών δωρεάν διέλευσης.

Οι κ.κ. Καράογλου και Τζιτζικώστας συζήτησαν, εξάλλου, θέματα όπως η συνεργασία του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης με την Περιφέρεια στους τομείς των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των νομών Κιλκίς και Σερρών, της επαναλειτουργίας του Κέντρου Μαύρης Θάλασσας και του καθαρισμού και της προστασίας του Θερμαϊκού Κόλπου από ρύπανση που προέρχεται από ποταμούς και άλλες πηγές.

Θέματα της ίδιας ενότητας
07.17.2018 15:36

Με... καθυστέρηση η ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ για το παρ' ολίγον «ηλεκτροσόκ» στην Αττική
Με εμφανή καθυστέρηση... ο ΑΔΜΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το παρ'ολίγον μπλακ-άουτ στην Αττική στη «σκιά» των εκρήξεων στο κέντρο υψηλής...

07.17.2018 14:36

Μακεδονία: Σε επιφυλακή οι αρμόδιες αρχές λόγω ιού του Δυτικού Νείλου
Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η ενεργητική κλινική επιτήρηση των ιπποειδών και η ενεργητική ορολογική επιτήρηση με χρήση ίππων-μαρτύρων.

07.17.2018 14:18

Αύξηση στις εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών
Κατά το πρώτο 5μηνο του 2018.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<