«Μπαίνει» στην αγορά του γιαουρτιού ο ΘΕΣγάλα

14-06-2016, 12:55
«Μπαίνει» στην αγορά του γιαουρτιού ο ΘΕΣγάλα

Δυναμική είσοδο στην αγορά του γιαουρτιού με την παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού από το φρέσκο γάλα των παραγωγών του κάνει ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, μετά από δύο μήνες επιτυχημένης λειτουργίας των πρώτων καταστημάτων στην Αθήνα.

Παράλληλα, υλοποιώντας το πλάνο επέκτασης του δικτύου των αυτόματων πωλητών, ο ΘΕΣγάλα ανακοίνωσε τη σταδιακή λειτουργία 10 νέων σημείων πώλησης στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στον Πειραιά, την Κυψέλη, τη Νέα Ιωνία, το Νέο Ηράκλειο, την Καλλιθέα, το Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, την Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο, Παλιά Κοκκινιά. Τα νέα σημεία, θα ξεκινήσουν προοδευτικά τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τους δύο πρώτους μήνες από την εγκατάσταση των αυτόματων πωλητών φρέσκου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην Αθήνα, η συνολική κατανάλωση στην πρωτεύουσα ξεπέρασε τους 700 τόνους, ενώ με την προσθήκη των νέων καταστημάτων, υπολογίζεται ότι, μόνο στην Αθήνα, θα καταναλώνονται καθημερινά πάνω από 20.000 μπουκάλια φρέσκου γάλακτος ΘΕΣγάλα.

Με την παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού, που ακολουθεί την διάθεση νέων τυριών (γραβιέρα κομμάτι και γραβιέρα τριμμένη), τα καταστήματα των αυτόματων πωλητών γάλακτος εξελίσσονται σε μικρές γαλακτοκομικές γωνιές. Το πλήρες στραγγιστό γιαούρτι είναι ήδη διαθέσιμο στους καταναλωτές, στο διευρυμένο πλέον δίκτυο του ΘΕΣγάλα, που με την νέα επέκταση, θα περιλαμβάνει πλέον 53 καταστήματα, στις τρείς πόλεις που προμηθεύει καθημερινά το φρέσκο γάλα και τα γαλακτοκομικά του προϊόντα: Αθήνα 20 καταστήματα, Λάρισα 16 καταστήματα, Θεσσαλονίκη 17 καταστήματα.

Ο Πρόεδρος ΔΣ του Συνεταιρισμού, Θανάσης Βακάλης, σημείωσε σχετικά: «η είσοδός μας στην αγορά του γιαουρτιού είναι για τον Συνεταιρισμό ένα ακόμη μεγάλο βήμα που κάνουμε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την αγορά γάλακτος της χώρας μας. Η εδραίωσή μας στη διάθεση του φρέσκου γάλακτος, μας επιτρέπει να υλοποιούμε με συνέπεια το πλάνο μας για τη δημιουργία νέων προϊόντων, πάντοτε από το φρέσκο γάλα που παράγουμε καθημερινά στις φάρμες μας. Η εξέλιξη των αυτόματων πωλητών γάλακτος σε γαλακτοκομικές γωνιές, 24ωρης λειτουργίας, κάνει πράξη τη βασική μας στόχευση: να φέρνουμε ποιοτικά, ασφαλή προϊόντα από τον παραγωγό απ’ευθείας στον καταναλωτή».

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ιδρύθηκε το 2011 και παράγει καθημερινά 120 τόνους φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύει το 10% της εγχώριας παραγωγής. Αποτελεί τον πλέον πρότυπο Συνεταιρισμό στην Ελλάδα, που με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών, που εγκατέστησε το 2013, σε πρώτη φάση στην Λάρισα, κατάφερε να διαθέτει καθημερινά, απ’ ευθείας στους καταναλωτές, το φρέσκο γάλα που παράγεται στις φάρμες του, σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα του ΘΕΣγάλα, παρασκευάζονται αποκλειστικά από το φρέσκο γάλα που παράγουν οι 100 αγελαδοτρόφοι, στις 50 φάρμες του ΘΕΣγάλα στην Θεσσαλία και την Μακεδονία.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.27.2020 15:07

Στο ΦΕΚ το θεσμικό πλαίσιο για τις ενισχύσεις στον κλάδο του ελαιολάδου
Σύμφωνα με την απόφαση την οποία υπέγραψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, δικαιούχοι του εν λόγω μέτρου...

10.27.2020 12:11

Έρχονται επιδοτήσεις τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ για τους αλιείς
Η οικονομική ενίσχυση θα χορηγείται στον δικαιούχο με τη μορφή της επιχορήγησης και το ύψος της θα υπολογίζεται βάσει των επιλέξιμων...

10.26.2020 17:10

ΕΕΚΕ: Μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης, τουλάχιστον στο ύψος του 2010
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΕΚΕ, αφετέρου τίθεται το αίτημα της άμεσης μείωσής του, «προκειμένου να ανακουφιστεί ο...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<