Πειραιώς: Συμφωνία για Συμβολαιακή Κτηνοτροφία με την «ΝΕΟΓΑΛ»

13-06-2016, 15:50
Πειραιώς: Συμφωνία για Συμβολαιακή Κτηνοτροφία με την  «ΝΕΟΓΑΛ»

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία.

Ειδικότερα, η Τράπεζα προχώρησε σε μία νέα συμφωνία συμβολαιακής Κτηνοτροφίας με τη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΑΕ «ΝΕΟΓΑΛ».

Η «ΝΕΟΓΑΛ» ιδρύθηκε το 1964 στην Δράμα από έναν συνεταιρισμό αγελαδοτρόφων και είναι μία από τις πρώτες γαλακτοβιομηχανίες της Βορείου Ελλάδος. Το 1999 εισήλθαν στη μετοχική της σύνθεση σε πρώτη φάση παραγωγοί γάλακτος και σε δεύτερη φάση οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας γεγονός που συντελεί καταλυτικά στην ανάπτυξη και υγιή λειτουργία της.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων (γάλα, γιαούρτι, τυρί, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, παγωτά) με σημαντική παρουσία κυρίως στην τοπική αλλά και στην ευρύτερη ελληνική αγορά, κατέχοντας μερίδιο αγοράς για το προϊόν του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος, περίπου 4,5%. Καθημερινά παραλαμβάνει αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα από παραγωγούς των περιοχών Δράμας, Καβάλας και Σερρών και διαθέτει τα προϊόντα της στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Σερρών, Ροδόπης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης και Αττικής.

Η επιχείρηση από το 1998 έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις εκσυγχρονισμού και βελτιώσεων κτιριακών εγκαταστάσεων και μηχανολογικού εξοπλισμού και σήμερα λειτουργεί με υπερσύγχρονο εξοπλισμό που πληροί όλους τους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς κανονισμούς. Βασική της αρχή είναι η διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των εισερχόμενων πρώτων και βοηθητικών υλών , της επεξεργασίας τους αλλά και της διακίνησης των τελικών προϊόντων της. Η εταιρία εφαρμόζει πιστοποιημένα συστήματα κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 και ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005, ενώ παράλληλα διασφαλίζει το περιβάλλον με την εφαρμογή πιστοποιημένου συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 14001:2004.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.

Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί την σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

 

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.26.2021 15:40

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου οι ενστάσεις για την εξισωτική αποζημίωση
Έως τις 10 Δεκεμβρίου θα γίνονται δεκτές οι προσφυγές για την εξισωτική αποζημίωση, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο Οργανισμός...

11.26.2021 15:36

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις
Με νομοτεχνικές βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ολοκληρώθηκε στην...

11.26.2021 15:30

Ικανοποίηση ΣΕΚ για προστασία της Φέτας ΠΟΠ από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Την ικανοποίηση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας για την απόφαση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ να προχωρήσει στην ανάκληση και αφαίρεση της...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<