Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το Ελληνικό Σήμα στο «Εξαιρετικό Παρθένο» στο «Παρθένο Ελαιόλαδο» και στις «Επιτραπέζιες Ελιές»

01-06-2016, 19:25
Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το Ελληνικό Σήμα στο «Εξαιρετικό Παρθένο» στο «Παρθένο Ελαιόλαδο» και στις «Επιτραπέζιες Ελιές»

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για τον κανονισμό απονομής Ελληνικού Σήματος στο «Εξαιρετικό Παρθένο» στο «Παρθένο Ελαιόλαδο» και στις «Επιτραπέζιες Ελιές».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης "η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για τον συντονισμό των διαδικασιών για την απονομή του σήματος ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, κηρύσσει το τέλος της διαβούλευσης για τον Κανονισμό Απονομής Ελληνικού Σήματος για τα συγκεκριμένα προϊόντα και ευχαριστεί θερμώς όλους εκείνους που συμμετείχαν σε αυτήν.

 

Η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος έχει συγκεντρώσει και επεξεργάζεται όλες τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που καταγράφηκαν προκειμένου να διαμορφώσει την τελική υπουργική απόφαση".

Στον κανονισμό ορίζεται ως φορέας απονομής και ελέγχου του σήματος ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - Δήμητρα (ΕΛΓΟ - Δήμητρα) και καθορίζονται με λεπτομέρεια όλες οι ειδικότερες προϋποθέσεις για την απονομή και τη χρήση του ελληνικού σήματος στα σχετικά προϊόντα.

Θέματα της ίδιας ενότητας
12.18.2020 12:47

Η ευφυής γεωργία αύξησε την παραγωγή στα βιολογικά φασόλια των Πρεσπών
Την εισαγωγή πρακτικών στη γεωργία ακριβείας, ήτοι ευφυούς γεωργίας σε βιολογικές καλλιέργειες, έχουν αναλάβει η Εταιρία Προστασίας...

11.15.2019 14:49

Δέσμευση Μητσοτάκη για επιστροφή του προπληρωμένου ΕΦΚ στο κρασί
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένας άδικος φόρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

10.04.2019 14:28

Ελιές και ελαιόλαδο της Ελλάδας εξαιρούνται από τους αμερικανικούς δασμούς
Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράζει την ικανοποίηση της για την εξέλιξη.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<