Κινέζοι κι Αυστραλοί μεγαλοεπιχειρηματίες στο συνέδριο για την αγροτική οικονομία στο Σίδνεϊ

23-05-2016, 11:11
Κινέζοι κι Αυστραλοί μεγαλοεπιχειρηματίες στο συνέδριο για την αγροτική οικονομία στο Σίδνεϊ

Μεγάλοι Κινέζοι και Αυστραλοί επιχειρηματίες και υψηλόβαθμοι πολιτικοί συμμετείχαν σήμερα σε συνέδριο στο Σίδνεϋ, με επίκεντρο την αγροτική οικονομία.

Περισσότεροι από 240 εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τις δύο χώρες παρακολούθησαν το σινοαυστραλιανό εμπορικό και επενδυτικό συνέδριο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) του αγροτικού τομέα, το οποίο διοργανώθηκε από την τράπεζα Bank of China.

O αντιπρόεδρος της Bank of China Γκάο Γινγκσίν δήλωσε ότι οι σινοαυστραλιανές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις έχουν εισέλθει σε μία «χρυσή εποχή». «Ο αγροτικός τομέας είναι στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών της σινοαυστραλιανής συνεργασίας. Τα αμοιβαία οφέλη και η σημαντική ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας είναι σαφή. Η κινεζική και η αυστραλιανή οικονομία βασίζονται σε έναν μεγάλο αριθμό δραστήριων ΜμΕ για την ανάπτυξή τους», δήλωσε ο Γκάο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, προκειμένου να μειωθεί το υψηλό όριο και το κόστος που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στη διεθνή αγορά, χρειάζονται απαραίτητα εξειδικευμένοι θεσμοί για να δημιουργούν τις πλατφόρμες που θα επιτρέπουν την αποτελεσματική επικοινωνία τους. «Στη βάση αυτή, με την ενθάρρυνση και τη στήριξη των διαφόρων εταίρων μας, επιλέξαμε την αγροτική οικονομία ως το κεντρικό θέμα και θέσαμε τις ΜμΕ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για αυτό το εμπορικό και επενδυτικό επιχειρηματικό συνέδριο», πρόσθεσε.

Ο Αυστραλός Διευθύνων Σύμβουλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Τζέιμς Πήρσον δήλωσε ότι η εκδήλωση αποτελεί πρακτική επιβεβαίωση της βούλησης για συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση του εμπορίου μεταξύ της Αυστραλίας και της Κίνας, η οποία καταγράφεται στην ιστορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου των δύο χωρών. «Από γεωγραφική άποψη, η Αυστραλία και η Κίνα αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες περιοχές ελεύθερου εμπορίου στην ιστορία», δήλωσε ο Πήρσον. «Η μαζική αστικοποίηση και η ανάπτυξη της μεσαίας τάξης από την Κίνα έως τη Σιγκαπούρη, και στη συνέχεια μέχρι τη Νοτιοανατολική Ασία, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές ευκαιρίες που έχει γνωρίσει ο κόσμος», πρόσθεσε.

Η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο εταίρο της Αυστραλίας στο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών (στο σύνολο εισαγωγών και εξαγωγών), το ύψος του οποίου ήταν μεγαλύτερο από 160 δις δολάρια Αυστραλίας (περίπου 116 δις δολάρια ΗΠΑ) από το 2013 έως το 2014. Αποτελεί, επίσης, τον μεγαλύτερο προορισμό για τις αυστραλιανές εξαγωγές, αξίας άνω των 100 δις δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 72 δις δολαρίων ΗΠΑ) από το 2013 έως το 2014.

Θέματα της ίδιας ενότητας
01.02.2020 11:53

Αύξηση εργαζομένων στην ελληνική μεταποίηση
Μικρή επιβράδυνση παρουσίασε τον Δεκέμβριο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ελληνική μεταποίηση, αν και διαπιστώθηκε περαιτέρω...

01.02.2020 09:53

Συναγερμός στην Πολωνία: Κρούσματα της γρίπης των πτηνών H5N8 σε γαλοπούλες
Κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν σε γαλοπούλες στην ανατολική Πολωνία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν...

12.16.2019 14:46

Ο Βορίδης διαψεύδει ενδεχόμενο τελών κυκλοφορίας στα τρακτέρ
Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<