Προβολή των κρητικών προϊόντων στη «Food Africa 2016» στο Κάιρο

16-05-2016, 14:33
Προβολή των κρητικών προϊόντων στη «Food Africa 2016» στο Κάιρο

Τα ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης προβλήθηκαν στην 2η Παναφρικανική και Μ. Ανατολής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food Africa 2016», που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Στην έκθεση συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης με δικό της περίπτερο προβάλλοντας προϊόντα του νησιού όπως το ελαιόλαδο, τα είδη αρτοποιίας, τη σταφίδα, τα τυροκομικά, τα νερά, τα αρωματικά φυτά, το μέλι, τους χυμούς κ.α. Την έκθεση, επισκέφθηκαν εκατοντάδες επιχειρηματίες, εισαγωγείς τροφίμων, από την Αίγυπτο, τις χώρες της Μ. Ανατολής, όπως επίσης χιλιάδες επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα κρητικά προϊόντα.

Στην τετραήμερη διάρκεια της έκθεσης το κρητικό περίπτερο επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων Αιγύπτιοι, Σαουδάραβες, Ιορδανοί, Λιβανέζοι και από τα Αραβικά Εμιράτα, επιχειρηματίες που ενδιαφέρθηκαν για εισαγωγές Κρητικών προϊόντων στις χώρες τους.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης περισσότεροι από 200 επιχειρηματίες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για συνεργασίες με Κρήτες παραγωγούς κυρίως ελαιολάδου, χυμών, τυροκομικών προϊόντων και βοτάνων, των οποίων τα στοιχεία είναι στην διάθεση της Περιφέρειας Κρήτης και άμεσα θα κοινοποιηθούν στους αντίστοιχους επιχειρηματίες του νησιού.

«Στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής που ακολουθεί η Περιφέρεια με την στήριξη του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, με την συμμετοχή μας στην συγκεκριμένη έκθεση η Κρήτη βάζει τα θεμέλια για να αναπτυχθεί το εξαγωγικό εμπόριο του νησιού μας και να διευρυνθούν οι εμπορικές σχέσεις στην περιοχή» δήλωσε η αντιπεριφερειάχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη .

«Η Αίγυπτος είναι το μεγάλο σταυροδρόμι για τα κρητικά, τα ελληνικά προϊόντα προς τις Αραβικές χώρες» πρόσθεσε επισημαίνοντας πως «στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας είναι η εξωστρέφεια της οικονομίας της Κρήτης και η αύξηση των ποσοστών που κατέχουν τα κρητικά προϊόντα, στις διεθνείς αγορές και το "άνοιγμα" νέων αγορών και αυτό επιχειρούμε με την συμμετοχή μας στην Food Africa, να ανοίξουμε την πόρτα στα ποιοτικά Κρητικά προϊόντα στους καταναλωτές, στις χώρες της Αφρικής και της Μ. Ανατολής».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο Χριστόδουλος Λάζαρης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Εμπορίου της Αιγύπτου Mohamed Abd El- Meguid, στελέχη της Ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, ο Πρόεδρος της IFP Group -οργανωτής εκθέσεων στις Αραβικές χώρες- Aoun Albert, αλλά και πολλοί Έλληνες ομογενείς που εκδήλωσαν την χαρά τους για την παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση.

Ακόμη στο πλαίσιο της έκθεσης η κρητική αποστολή επισκέφτηκε την ελληνική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιωάννη Παπαδόπουλο, τα μέλη της, καθώς και με τον Έλληνα Πρόξενο στην Αλεξάνδρεια Μανόλη Κακαβελάκη ενώ η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου ζήτησε από την ελληνική παροικία να γίνει αρωγός στην προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης για την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων του νησιού στην περιοχή τους.

Θέματα της ίδιας ενότητας
07.19.2021 13:52

Κ. Μητσοτάκης από Μεσσηνία: Οι προτεραιότητες για έναν ισχυρό πρωτογενή τομέα
«Αδιαπραγμάτευτη έμφαση στην ποιότητα. Έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε καλύτερες τιμές δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί ποτέ...

07.13.2021 14:46

Απαιτείται παρέμβαση για το γάλα
Στα 1,30 ευρώ /κιλό διαμορφώνεται η τιμή του πρόβειου γάλακτος μετά την ραγδαία ανατίμηση των ζωοτροφών. Η εξέλιξη αυτή κάνει επιτακτική...

07.06.2021 15:17

Τράπεζα Πειραιώς: Ρευστότητα έως 5.000 ευρώ σε κτηνοτρόφους κατά προτεραιότητα
Τους κτηνοτρόφους της χώρας στηρίζει η Τράπεζα Πειραιώς, με την ολοκληρωμένη προσέγγισή της στην αγροτική οικονομία, αναγνωρίζοντας...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<