ΕΒΖ: Δεσμεύεται για τα 8 εκατ., ζητεί από τους παραγωγούς να σπείρουν

15-04-2016, 11:36
ΕΒΖ: Δεσμεύεται για τα 8 εκατ., ζητεί από τους παραγωγούς να σπείρουν

Να πείσει τους παραγωγούς να μείνουν στην καλλιέργεια και να σπείρουν τεύτλα, όσο ο καιρός είναι «σύμμαχος», υποσχόμενη ότι άμεσα θα ξεκινήσει η σταδιακή αποπληρωμή των 8 εκατ. ευρώ, επιχειρεί η νέα διοίκηση της ΕΒΖ, τη στιγμή που το μέλλον της εισηγμένης παραμένει αβέβαιο.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΣ, Χρήστος Ρώσσιος, τόνισε ότι στόχος είναι να σπαρθούν φέτος, στις περιοχές όπου οι θερμοκρασίες ακόμη το επιτρέπουν, έως και 70.000 στρέμματα τεύτλων το ελάχιστο, για να λειτουργήσουν τα ζαχαρουργεία σε Πλατύ και Ορεστιάδα.

Μέχρι σήμερα, έχουν σπαρθεί 53.000 στρέμματα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών για την Κεντρική Μακεδονία, Παύλος Μπογιαννίδης, επισήμανε πως «ο στόχος των 70.000 στρεμμάτων, είναι μεν δύσκολο να επιτευχθεί, αλλά όχι και ακατόρθωτο» και πρόσθεσε λέγοντας ότι «εφόσον η διοίκηση εγγυάται ότι οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί θα αποτελέσουν πρώτη προτεραιότητα στις πληρωμές για το 2016, δεν αποκλείεται να πειστούν οι καλλιεργητές - και το αδύνατον να γίνει δυνατόν».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπογιαννίδης θα συνοδέψει σήμερα τη διοίκηση της εταιρείας στο πρώτο της ραντεβού με παραγωγούς της Δυτικής Μακεδονίας στη Πτολεμαΐδα (19.00), ενώ το Σάββατο αντίστοιχη συνάντηση θα γίνει στον Έβρο και την Κυριακή στα Κερδύλλια. «Θα τους πούμε ότι τα πράγματα στη βιομηχανία αλλάζουν, ότι έχει εξασφαλιστεί η μείωση των χρεών της εταιρείας κατά το 1/3 (στα 50 εκατ.), ότι άμεσα θα αρχίσει η πληρωμή των χρωστούμενων της περυσινής χρονιάς, καθώς έχουν εξασφαλιστεί τα 2/3 από τα 8 εκατ. που τους οφείλονται», δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος.

Υπογραμμίζεται, ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που συγκροτήθηκε σε σώμα την Πέμπτη, απαρτίζεται από τους: Χρήστο Ρώσσιο, γεωπόνο και υποψήφιο βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης με το ΣΥΡΙΖΑ. Παντελή Μάνη, στέλεχος του Χρηματιστηρίου Αθηνών που αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος, Χρήστο Βογιατζή οικονομολόγο- φοροτεχνικό, Αντώνη Χατζηδιαμαντή οικονομολόγο και πρώην δήμαρχο Λήμνου, Γεράσιμο Τσιαπάρα τραπεζικό και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, Γαβριήλ Κερμανίδη νομικό και Πέτρο Γάτσο πρώην στελέχος της ΑΤΕ και μέλος προηγούμενων διοικήσεων της ΕΒΖ.

Στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ο κ. Ρώσσιος επισήμανε ότι η νέα διοίκηση της ΕΒΖ 0,00% συμπλέει με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας σχετικά με το μέλλον της βιομηχανίας και το σχέδιο της πιστώτριας, ενώ για την πώληση των εργοστασίων στη Σερβία, ο ίδιος σημείωσε πως «πρώτη επιδίωξη είναι η αξιοποίηση των εργοστασίων στην Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις των παραγωγών, ο νέος πρόεδρος της ΕΒΖ, είπε ότι θα καταβληθεί έντονη προσπάθεια για να καταβληθούν απ' τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα χρήματα της ολοκληρωμένης διαχείρισης, ενώ τόνισε ότι στόχος της διοίκησης της ΕΒΖ 0,00%, είναι να υπογραφούν την επόμενη εβδομάδα οι νέες συμβάσεις με τους παραγωγούς για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, έχοντας ως στόχο, με την αύξηση του ποσού της συνδεδεμένης ενίσχυσης, να μπούνε στην τευτλοκαλλιέργεια μέχρι και 150.000 στρέμματα.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.16.2018 13:37

Αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της κατέθεσε η ΕΒΖ
Αίτηση για την προστασία από τους πιστωτές της, κατέθεσε στις 14/11/2018 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η Ελληνική Βιομηχανία...

11.14.2018 16:20

Οι αλλαγές που φέρνει η ΚΥΑ για τα «Μέτρα ελέγχουν της αγοράς γάλακτος»
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το σχέδιο της Κοινής...

11.14.2018 12:19

Διαφάνεια στη μοιρασιά των καλλιεργούμενων χωραφιών γύρω από την Κάρλα ζητεί ο ΑΣ Βόλου
Αποδέκτης παραπόνων εκ μέρους νέων αγροτών του δήμου Ρήγα Φεραίου γίνεται τον τελευταίο καιρό ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου,...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<