Πρωτοβουλίες για το ελληνικό γιαούρτι και την ελληνική ζάχαρη ζητά ο Τζιτζικώστας

14-04-2016, 19:06
Πρωτοβουλίες για το ελληνικό γιαούρτι και την ελληνική ζάχαρη ζητά ο Τζιτζικώστας

Την διασφάλιση με νομοθετική ρύθμιση της παραγωγής του ελληνικού γιαουρτιού αποκλειστικά από φρέσκο ελληνικό γάλα, αλλά και την αποπληρωμή της περσινής παραγωγής τεύτλων, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στις Σέρρες, ζήτησε από την κυβέρνηση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις Σέρρες.

Ειδικά για το θέμα του γιαουρτιού και του γάλακτος, επισήμανε ότι καταρρέουν οι τιμές αγοράς γάλακτος από τον Έλληνα παραγωγό λόγω κατάργησης της ποσόστωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τόνισε ότι πρέπει να αποσυρθεί η ΚΥΑ με την οποία επιτρέπεται η χρήση συμπυκνωμένου γάλακτος στο γιαούρτι, με συνέπεια να ανοίγει ο δρόμος για αθρόες εισαγωγές γάλακτος από άλλες χώρες.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που αφορούν κυρίως την κοινωνία των Σερρών, όπως οι ανασκαφές στην Αμφίπολη και γνωστοποίησε ότι αναζητείται από την περιφέρεια χρηματοδότηση από το διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδα - Βουλγαρία, για έργα και παρεμβάσεις στην Αμφίπολη, αλλά και από το νέο ΕΣΠΑ, για την πρόοδο της ανασκαφής και την δημιουργία συνθηκών επισκεψιμότητας στο αρχαιολογικό μνημείο.


Παράλληλα, σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής των αναζωμάτων του ποταμού Στρυμόνα, πλέον ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για να διατεθούν πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ για τον καθαρισμό της κοίτης του Στρυμόνα και της παρουσίας βυθοκόρου στις εκβολές του ποταμού. Επιπλέον, υποβλήθηκε πρόταση στο Interreg για τη χρηματοδότηση με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ της ενίσχυσης του ανατολικού αναχώματος της λίμνης Κερκίνης.


Σχετικά με την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου, είπε ότι οι Σέρρες εντάσσονται στην πρώτη φάση επέκτασης του δικτύου εκτός Θεσσαλονίκης, ότι τα έργα για τη σύνδεση της πόλης με το φυσικό αέριο θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2017 και ότι στη συνέχεια θα συνδεθούν το Κιλκίς, η Βέροια, η Κατερίνη και τα Γιαννιτσά.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.28.2018 14:44

Προκαταβολές 4 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς από τη Δωδώνη
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει εξοφλήσει πλήρως την αξία του εισκομιζόμενου γάλακτος από τους πάνω από 5.500 παραγωγούς με τους οποίους...

11.28.2018 14:26

Στους δρόμους της Καρδίτσας αγρότες και κτηνοτρόφοι
Διαδήλωση κατά των πολιτικών της κυβέρνησης.

11.23.2018 17:14

Καλαμάτα: Στο επίκεντρο της προσοχής οι 2 παραπληγικοί πιλότοι της Handiflight!
Οι Guillaume Feral και Mike Lomberg προσγείωσαν 2 ειδικά τροποποιημένα ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Flight Design CTLS.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<