Οριστικό "λουκέτο" στην Ηλεκτρονική

14-04-2016, 11:50
Οριστικό

Παρά τις απελπιστικές προσπάθειες διάσωσης και εν μέσω capital controls, η Ηλεκτρονική Αθηνών βάζει οριστικό «λουκέτο», επιβεβαιώνοντας τους «ψιθύρους» της εγχώριας αγοράς, οι οποίοι είχαν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Από σήμερα, Πέμπτη τα καταστήματα της επιχείρησης κατεβάζουν τα «ρολά», αφότου μόλις χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης, που είχε καταθέσει η εταιρεία από τις 9 Μαρτίου.

Το Πρωτοδικείο όρισε τη σημερινή, ως μέρα παύσης των πληρωμών και διέταξε τη σφράγιση της περιουσίας της επιχείρησης..  

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν για το 15θήμερο του Απριλίου, το δώρο Πάσχα και την αναλογία του επιδόματος αδείας.   

Αύριο, Πέμπτη δε το υπουργείο εργασίας συγκαλεί τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση, με σκοπό τη διασφάλιση των απαιτήσεων των εργαζομένων.

Η διοίκηση της εταιρείας είχε προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις, κλείνοντας σημεία πώλησης και προχωρώντας σε εκποιήσεις εμπορευμάτων, καθώς κάποιοι προμηθευτές απαιτούσαν πληρωμή τοις μετρητοίς, συνθήκη που η εταιρία αδυνατούσε να εξυπηρετήσει.

Η ανακοίνωση της Ηλεκτρονικής

Η Ηλεκτρονική Αθηνών γνωστοποιεί ότι δυνάμει της υπ αριθμ 267/13-4-2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως.

Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που –εκτός των άλλων– ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015 είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση.

Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία.

Τα καταστήματα της Ηλεκτρονικής από αύριο, 14-4-2016, θα παραμείνουν κλειστά.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.16.2018 13:37

Αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της κατέθεσε η ΕΒΖ
Αίτηση για την προστασία από τους πιστωτές της, κατέθεσε στις 14/11/2018 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η Ελληνική Βιομηχανία...

11.14.2018 16:20

Οι αλλαγές που φέρνει η ΚΥΑ για τα «Μέτρα ελέγχουν της αγοράς γάλακτος»
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το σχέδιο της Κοινής...

11.14.2018 12:19

Διαφάνεια στη μοιρασιά των καλλιεργούμενων χωραφιών γύρω από την Κάρλα ζητεί ο ΑΣ Βόλου
Αποδέκτης παραπόνων εκ μέρους νέων αγροτών του δήμου Ρήγα Φεραίου γίνεται τον τελευταίο καιρό ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου,...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<