Στις θέσεις τους οι αγρότες

23-02-2016, 19:10
Στις θέσεις τους οι αγρότες

 Δεν απέδωσαν τα.. αναμενόμενα οι βελτιωτικές προτάσεις, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στους αγρότες χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.   

 

Οι αγρότες παραμένουν στις θέσεις τους και έτσι στήθηκε και νέο μπλόκο στη γέφυρα του Πηνειού, λίγο πριν την διασταύρωση Στομίου.

 

Την απόφαση  έλαβαν χθες το βράδυ οι αγρότες των Τεμπών, στη γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, στην οποία αποτίμησαν τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι τους με τον πρωθυπουργό.

 

Από τα Τέμπη, που εξακολουθούν να παραμένει ο κύριος όγκος των τρακτέρ, μετακινήθηκαν 25 τρακτέρ προς την γέφυρα του Στομίου, την οποία και απέκλεισαν, επίσης επ? αόριστον, όπως λένε οι αγρότες, προκαλώντας κυριολεκτικά κυκλοφοριακό έμφραγμα, αφού πλέον και η εναλλακτική διαδρομή από τον παραλιακό άξονα του νομού τίθεται σε αχρηστία.  

 

Τι αναμένουν οι αγρότες, μετά την νέα κλιμάκωση του αγώνα τους και την σκλήρυνση της στάσης τους μετά την χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό;

 

Στο ερώτημα απαντά το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών και εξ αυτών που συμμετείχαν στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Παναγιώτης Καλογιάννης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «αναμένουμε προτάσεις από την κυβέρνηση στα αιτήματα που καταθέσαμε και όχι τις προτάσεις που θέλει η κυβέρνηση και μας έκανε χθες, που δεν μας αφήνουν να καλλιεργήσουμε».

 

Κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ και στον κόμβο Μικροθηβών

 

 Οι αγρότες του εκεί μπλόκου αποφάσισαν μετά την ολοκλήρωση, προ ολίγου της γενικής συνέλευσης των μελών του, να προχωρήσουν αιφνιδιαστικά σε κλείσιμο τόσο της ΠΑΘΕ όσο και των παράδρομων του συγκεκριμένου κόμβου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλά οχήματα και να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

 

Απόφαση των αγροτών είναι ο αποκλεισμός του κόμβου και των παράδρομων να διαρκέσει επ αόριστον. Απόφαση, στην οποία όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Χρ. Πάντσιος, οδηγήθηκαν μετά το χθεσινό ναυάγιο των συνομιλιών στο Μαξίμου. Μάλιστα στις σκέψεις τους είναι να κλείσουν και την παλιά Εθνική Οδό Βόλου-Αθήνας που αποτελεί εναλλακτική διαδρομή κίνησης των οχημάτων.

 

Τι γίνεται στην Κρήτη

 

Στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνης στο ύψος της διασταύρωσης Μεγάλα Χωράφια, παραμένουν για 28η ημέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας, που όπως ανακοίνωσαν σήμερα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

 

 

 

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες, έκλεισαν στις πέντε το απόγευμα για λίγα λεπτά την εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου, ενώ όπως έκαναν γνωστό, το ίδιο θα πράξουν και αύριο Τετάρτη στις 12 μετά το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα.

 

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Ηρακλείου στον κόμβο Μαλίων-Οροπεδίου προχώρησαν σήμερα και οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου.

 

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στον κόμβο αποκλείοντας τη Εθνική Οδό και από τα δυο ρεύματα, ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω Μαλίων και της παλαιάς Εθνικής Οδού.

 

Οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επ’ αόριστον εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τα αποτελέσματα της συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών και διεκδικώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

 

Την ίδια ώρα στο μπλόκο στα Πραιτώρια Ηρακλείου παραμένουν οι αγρότες τονίζοντας πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους αν δε δικαιωθούν, εκτιμώντας ότι αυτό που έγινε στο χθες στο Μαξίμου «δεν ήταν άλλο από ένα ακόμα ελιγμό της κυβέρνησης».

 

Στο μεταξύ στις 18:30 ο απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού των αγροτών όλης της Κρήτης στην αίθουσα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηράκλειου όπου θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη διάρκεια και τη μορφή των κινητοποιήσεων.

 

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<