Εθνική συμμετοχή σε 50 και πλέον Εκθέσεις σε 25 χώρες ετοιμάζει για φέτος ο ΟΠΕ

22-01-2013, 17:30
Εθνική συμμετοχή σε 50 και πλέον Εκθέσεις σε 25 χώρες ετοιμάζει για φέτος ο ΟΠΕ

Εθνική συμμετοχή σε 50 και πλέον Διεθνείς Εκθέσεις σε 25 χώρες, εκ των οποίων, πολλές είναι νέες αγορές-στόχοι, προγραμματίζει για το 2013 ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).

 

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ 'Αδωνη Γεωργιάδη, για την προώθηση καινοτόμων και παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, ο ΟΠΕ ενημερώνει, ότι έχει ξεκινήσει δράσεις στην αγορά της Κίνας για την προσθήκη του ελληνικού κρασιού και άλλων ελληνικών προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο και οι ελιές, ενώ επεξεργάζεται προτάσεις για την ανάπτυξη δράσεων προβολής και προώθησης στην αγορά της Ινδίας, Βραζιλίας, Σ. Αραβίας, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης των εξαγωγών μας.

 

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι το 2013 προγραμματίζεται η διοργάνωση 13 Επιχειρηματικών Αποστολών για τους κυριότερους κλάδους των Ελληνικών Προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και των παραδοσιακών. Οι αποστολές θα είναι σε αγορές όπως η Σ. Αραβία, η Σουηδία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Τουρκία, η Ρωσία κ.α. Τα τελευταία χρόνια υλοποιούνται ολοκληρωμένα κλαδικά προγράμματα με επιτυχία όπως το πρόγραμμα για το κρασί στην αγορά των ΗΠΑ, Καναδά, Ελβετία και για το 2013 και στην Κίνα. Υλοποιείται επίσης πρόγραμμα για την προώθηση των κατεψυγμένων αλιευμάτων και των ευρύαλων προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας και το πρόγραμμα για την προβολή του ελαιολάδου έπειτα από την ανάθεση του έργου από τον ΣΕΒΙΤΕΛ.

 

Επιπλέον ο ΟΠΕ σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων) και τους τρεις εξαγωγικούς Συνδέσμους της χώρας ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ, διοργανώνει επιμορφωτικά προγράμματα για την κατάρτιση στελεχών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

 

Μέσω των προγραμμάτων αυτών θα καταρτιστούν 6.800 άτομα σε όλη την Ελλάδα. «Όλες οι παραπάνω δράσεις του Οργανισμού έχουν ως στόχο να καλλιεργήσουν αφενός το κατάλληλο περιβάλλον και την απαραίτητη γνώση για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Ελληνικών Επιχειρήσεων και αφετέρου να δημιουργήσουν το περιβάλλον για συνεργασία με επιτυχημένες επιχειρήσεις του εξωτερικού, οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως στρατηγικοί εταίροι για την ανάπτυξη και την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών», αναφέρει επίσης ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ Αλκιβιάδης Καλαμπόκης.

Θέματα της ίδιας ενότητας
12.07.2018 15:43

Διεθνής διάκριση για την εζα Alcohol Free
Υπό την αιγίδα του οικονομικού περιοδικού The Βusiness Review.

11.30.2018 14:20

Προϊόν ΠΟΠ/ΠΓΕ πλέον η αγκινάρα Ιρίων
Αποτελεί το 107ο κατά σειρά καταχωρισμένο Ελληνικό Προϊόν στο Ευρωπαϊκό Μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ

11.30.2018 14:13

Παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για την παράδοση της κορινθιακής σταφίδας
Μετά από αίτημα των ίδιων των παραγωγών.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<