(upd)Προς την Αθήνα στραμμένα και πάλι τα τρακτέρ

15-02-2016, 13:46
(upd)Προς την Αθήνα στραμμένα και πάλι τα τρακτέρ

(upd)Προς νέο γύρο αναμέτρησης με την κυβέρνηση, ο οποίος θα λάβει χώρα και πάλι στην Αθήνα, προσανατολίζονται οι Έλληνες αγρότες, οι οποίοι μετά την επεισοδιακή μάχη του προηγούμενου τριημέρου κατέθεσαν στην Όλγα Γεροβασίλη από κοινού με τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς τις προτάσεις τους για τη διεξαγωγή διαλόγου με τον πρωθυπουργό.
 
«Ο χρόνος τελειώνει» είναι το μήνυμα, που στέλνουν οι εκπρόσωποι των αγροτών, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στο Μαξίμου, στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας δε χαρακτηριστικά πως τα «τα τρακτέρ όλων των μπλόκων θα έχουν στραμμένες τις ρόδες προς την Αθήνα. Αυτή θα είναι η επόμενη κίνηση».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, πηγές χαρακτήρισαν το κλίμα της συνάντησης της αντιπροσωπείας με την κυβερνητικό εκπρόσωπο, η οποία και παρέλαβε το κείμενο των προτάσεων της, πολύ ομαλό και ανθρώπινο. Ανέφεραν ότι έγινε μια γενική συζήτηση για την κατάσταση και τα προβλήματα των αγροτών. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι θα πρέπει να γίνει μια επεξεργασία, για να οργανωθεί ο διάλογος όσο πιο ουσιαστικά και αντιπροσωπευτικά γίνεται, έτσι ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Ο Δημήτρης Δημογιάννης, μέλος της Επιτροπής, σε δήλωση του μετά την επίδοση του κειμένου, είπε ότι «στη λογική ότι η κυβέρνηση δεν κουβεντιάζει με τους αγρότες, εμείς ανταπαντάμε ότι ερχόμαστε εδώ στο Μ. Μαξίμου, αλλά και στους πολιτικούς αρχηγούς, καταθέτουμε τις προτάσεις μας και επιδιώκουμε συνάντηση με την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό, μόνο και εφόσον συζητήσει στο πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε καταθέσει». Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως όταν λένε οι αγρότες ότι θέλουν συζήτηση επί του κειμένου που κατέθεσαν σήμερα, είναι σαν να ζητούν από μηδενική βάση να γίνει ο διάλογος.

Σε ερώτηση εάν δίνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, ο ίδιος απάντησε ότι «τελεσίγραφο υπό την έννοια ότι αύριο θα μας απαντήσετε αλλιώς θα κάψουμε την Ελλάδα, δεν δίνουμε» και προσέθεσε: «Υπάρχει ένας εύλογος χρονικός ορίζοντας που περιμένουμε απάντηση, από εκεί και πέρα, όμως, και μέχρι να έρθει η απάντηση, το μήνυμα που παίρνουμε από όλους τους αγρότες της Ελλάδας είναι ότι εντείνουμε τις κινητοποιήσεις, κλιμακώνουμε τα μπλόκα και αυτό το μήνυμα που πήραμε απ' όλους τους αγρότες σήμερα: τα τρακτέρ όλων των μπλόκων θα έχουν στραμμένες τις ρόδες προς την Αθήνα. Αυτή θα είναι η επόμενη κίνηση. Άρα λοιπόν ο χρόνος τελειώνει».

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.20.2018 17:28

«Παράθυρο» Σταθάκη σε παράταση του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές
Ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί η μονάδα λιγνίτη του Αμύνταιου, για την οποία έχουν λήξει οι κανονικές ώρες...

11.20.2018 13:00

Στο «βαθύ κόκκινο» η πολιτική κόντρα για τις εξελίξεις στην Εκκλησία
Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, πράγματι η συνάντηση μεταξύ του πρόεδρου της ΝΔ και του προκαθημένου της ελλαδικής Εκκλησίας έγινε...

11.20.2018 12:58

ΧΑ: «Κεφάλι» δεν σηκώνουν οι τράπεζες
Το ΧΑ έχει «κατρακυλήσει» την Τρίτη κάτω από τα επίπεδα των 610 μονάδων, με τους πωλητές να εξακολουθούν να δοκιμάζουν την αντοχή του, στον...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<