(upd)Προς την Αθήνα στραμμένα και πάλι τα τρακτέρ

15-02-2016, 13:46
(upd)Προς την Αθήνα στραμμένα και πάλι τα τρακτέρ

(upd)Προς νέο γύρο αναμέτρησης με την κυβέρνηση, ο οποίος θα λάβει χώρα και πάλι στην Αθήνα, προσανατολίζονται οι Έλληνες αγρότες, οι οποίοι μετά την επεισοδιακή μάχη του προηγούμενου τριημέρου κατέθεσαν στην Όλγα Γεροβασίλη από κοινού με τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς τις προτάσεις τους για τη διεξαγωγή διαλόγου με τον πρωθυπουργό.
 
«Ο χρόνος τελειώνει» είναι το μήνυμα, που στέλνουν οι εκπρόσωποι των αγροτών, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στο Μαξίμου, στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας δε χαρακτηριστικά πως τα «τα τρακτέρ όλων των μπλόκων θα έχουν στραμμένες τις ρόδες προς την Αθήνα. Αυτή θα είναι η επόμενη κίνηση».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, πηγές χαρακτήρισαν το κλίμα της συνάντησης της αντιπροσωπείας με την κυβερνητικό εκπρόσωπο, η οποία και παρέλαβε το κείμενο των προτάσεων της, πολύ ομαλό και ανθρώπινο. Ανέφεραν ότι έγινε μια γενική συζήτηση για την κατάσταση και τα προβλήματα των αγροτών. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι θα πρέπει να γίνει μια επεξεργασία, για να οργανωθεί ο διάλογος όσο πιο ουσιαστικά και αντιπροσωπευτικά γίνεται, έτσι ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Ο Δημήτρης Δημογιάννης, μέλος της Επιτροπής, σε δήλωση του μετά την επίδοση του κειμένου, είπε ότι «στη λογική ότι η κυβέρνηση δεν κουβεντιάζει με τους αγρότες, εμείς ανταπαντάμε ότι ερχόμαστε εδώ στο Μ. Μαξίμου, αλλά και στους πολιτικούς αρχηγούς, καταθέτουμε τις προτάσεις μας και επιδιώκουμε συνάντηση με την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό, μόνο και εφόσον συζητήσει στο πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε καταθέσει». Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως όταν λένε οι αγρότες ότι θέλουν συζήτηση επί του κειμένου που κατέθεσαν σήμερα, είναι σαν να ζητούν από μηδενική βάση να γίνει ο διάλογος.

Σε ερώτηση εάν δίνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, ο ίδιος απάντησε ότι «τελεσίγραφο υπό την έννοια ότι αύριο θα μας απαντήσετε αλλιώς θα κάψουμε την Ελλάδα, δεν δίνουμε» και προσέθεσε: «Υπάρχει ένας εύλογος χρονικός ορίζοντας που περιμένουμε απάντηση, από εκεί και πέρα, όμως, και μέχρι να έρθει η απάντηση, το μήνυμα που παίρνουμε από όλους τους αγρότες της Ελλάδας είναι ότι εντείνουμε τις κινητοποιήσεις, κλιμακώνουμε τα μπλόκα και αυτό το μήνυμα που πήραμε απ' όλους τους αγρότες σήμερα: τα τρακτέρ όλων των μπλόκων θα έχουν στραμμένες τις ρόδες προς την Αθήνα. Αυτή θα είναι η επόμενη κίνηση. Άρα λοιπόν ο χρόνος τελειώνει».

Θέματα της ίδιας ενότητας
02.10.2021 13:46

Τηλεδιάσκεψη Λιβανού με την Εθνική Διεπαγγελματική Βάμβακος
Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στα θέματα ελέγχων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ και εφαρμογής νέων προτύπων για την ανάδειξη της ποιότητας της ελληνικής...

02.10.2021 13:02

Πως θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στην Αττική με το lockdown
Λαϊκές αγορές ανοιχτές: με 50% συμμετοχή πωλητών, 3 μέτρα απόσταση μεταξύ των σημείων πώλησης και παράλληλες αγορές.

02.10.2021 11:36

Φωτοβολταϊκά, βιολογικοί καθαρισμοί και αποκαταστάσεις κτιρίων στο Άγιον Όρος
Γίνεται η προμελέτη για την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών σε όλα τα μοναστήρια ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αποκαταστάσεις πτερύγων ή...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<