Ακλόνητη η στάση των αγροτών-Παραμένουν στα μπλόκα, επιμένουν σε διάλογο από το μηδέν

27-01-2016, 12:23
Ακλόνητη η στάση των αγροτών-Παραμένουν στα μπλόκα, επιμένουν σε διάλογο από το μηδέν

Ακλόνητοι ως προς τις θέσεις τους, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για να δουν τον πρωθυπουργό, εξακολουθούν να εμφανίζονται οι Έλληνες αγρότες, παρά τους επικοινωνιακούς και πολιτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης, καθώς και τα όσα υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας για το αγροτικό από το Βήμα της Βουλής την περασμένη Τρίτη.

Οι αγρότες αποφάσισαν χθες να απαντήσουν αρνητικά στο διπλό κάλεσμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για ανοιχτό διάλογο με τον πρωθυπουργό, ζητώντας απόσυρση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και διάλογο με την κυβέρνηση από μηδενική βάση.

Οι ίδιοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις και ενδυναμώνουν τα μπλόκα, έτσι ώστε να εντείνουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος στην ομιλία του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή είπε χαρακτηριστικά: «ενώ για πρώτη φορά αυτό τους δίνεται από την αρχή και τους λέμε «οι πόρτες είναι ανοιχτές, ελάτε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι , να κουβεντιάσουμε, να βρούμε λύσεις», βλέπω κάποιους εξ αυτών να αρνούνται το διάλογο με τον Πρωθυπουργό», αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για διαφοροποιήσεις των αγροτών.

Για τους αγρότες, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, ο αγώνας είναι μονόδρομος και αφορά στην επιβίωση τους. Επιμένουν πως θα παραμείνουν στα μπλόκα, που έχουν στήσει σε όλη την Ελλάδα , προειδοποιώντας για κλείσιμο επ' αόριστον του εθνικού δικτύου της χώρας.

Σύμφωνα δε με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις χθεσινές συσκέψεις, στις προθέσεις των αγροτών είναι να αυξηθεί το διάστημα των αποκλεισμών της Εθνικής Οδού σε εξάωρα ημερησίως, σε διαστήματα που θα αποφασίζουν τα κατά τόπους μπλόκα.

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να υποβαθμίσει τη σπουδαιότητα των αγροτικών κινητοποιήσεων, παρά τις απειλές περί κλιμάκωσης, εμφανίζοντας τους αγροότες σαν ευνοημένους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που θέλουν να εξαιρεθούν από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Η στάση αυτή προκαλεί περισσότερο τους αγρότες, οι οποίοι είχαν στηρίξει σε μεγάλο βαθμό προεκλογικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που σημαίνει πως η μετωπική ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν συμφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, ειδικά τη στιγμή που ενάντιά του έχει σχεδόν όλες τις κοινωνικές ομάδες. Υπενθυμίζεται πως η χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων έληξε χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Συνεπώς, γιατροί και μηχανισκοί συνεχίζουν τις απεργιακε΄ς τους κινητοποιήσεις και οι δικηγόροι την αποχή.

Την ίδια ώρα, το Μαξίμου καταφεύγει και σε προειδοποίηση για επανέλεγχο των κοινωνικών επιδοτήσεων - ενισχύσεων, που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια, ενώ κάνει λόγο και για διαχωρισμό των κατ’ επάγγελμα αγροτών από όσους ασκούν συμπληρωματικά την αγροτική απασχόληση .

Στο μέτωπο των μπλόκων τώρα, το μεσημέρι έκλεισαν τα Τέμπη και απο τις 15:00 συνεδριάζει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει και σε απογευματινό κλείσιμο της Κοιλάδας, και να οριστικοποιήσει τις παραπέρα ενέργειες κλιμάκωσης του αγώνα.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.21.2020 15:50

Αραχωβίτης: Διχαστική η Τροπολογία Βορίδη
«Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στην τροπολογία για τους εργαζόμενους του ΕΛΓΑ που μετά από πολλά χρόνια στον Οργανισμό, θα βρεθούν εκτός...

10.21.2020 15:45

ICAP: Σημαντικές ζημίες στον κλάδο της πτηνοτροφίας στην Ελλάδα, εξαιτίας του κορονοϊού
Ο κλάδος έχει αξιόλογη παρουσία στο σύνολο της εγχώριας βιομηχανίας καλύπτοντας ανερχόμενο μερίδιο στις συνολικές πωλήσεις, το οποίο...

10.21.2020 15:31

«Λευκός καπνός» στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ για τη νέα ΚΑΠ
«Οι θέσεις που έθεσε η χώρα μας καθόλη τη διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευση, έγιναν αποδεκτές από την Ένωση» λένε οι συνεργάτες του...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<