Την Κυριακή τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε.

22-01-2016, 14:01
Την Κυριακή τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε.

Τα εγκαίνια της ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε., της πιο σύγχρονης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού χυμού ροδιού, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επεξεργασίας 3.000 κιλών φρέσκου ροδιού την ώρα, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, των κομμάτων, της Εκκλησίας, της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, των επαγγελματιών του χώρου, των μετόχων και φίλων της εταιρίας.

Το εργοστάσιο αποτελεί τον στιβαρό βραχίονα της πολυσυμμετοχικής κοινωνικής επιχείρησης ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε., ενός σύγχρονου και συλλογικού εγχειρήματος 207 οικογενειών καλλιεργητών και μετόχων, τον πρώτο μεγάλο σταθμό ενός υπέροχου και τολμηρού ταξιδιού ανάπτυξης και δημιουργίας στον πρωτογενή τομέα, που άρχισε πριν τέσσερα χρόνια στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

 

Τότε, οι άνθρωποι της ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε., με φόντο την οικονομική κρίση και κόντρα στις αντιξοότητες, προχώρησαν στην ίδρυση της κοινωνικής αυτοδιαχειριζόμενης πολυσυμμετοχικής επιχείρησης, της ΑΛΦΕΙΟΣ -ΡΟΔΙ Α.Ε., εφαρμόζοντας την ολοκληρωμένη διαχείριση και εκμετάλλευση του ροδιού και των παραγώγων του.

 

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, η οικογένεια της ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε., διαθέτει πάνω από 200 ροδώνες, με περισσότερα από 2.000 στρέμματα καλλιέργειας ροδιάς, της εξαιρετικής, πλούσιας σε αντιοξειδωτικά, ποικιλίας wonderful.

 

Με αυστηρές και πραγματικές διαδικασίες πιστοποίησης, στα κτήματα της ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε., εφαρμόζεται η ολιστική γεωργία και ήδη το νωπό προϊόν της εταιρίας, ταξιδεύει με ονοματεπώνυμο στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά.

 

Εδώ και λίγο καιρό δοκιμαστικά, και από την επομένη των εγκαινίων επίσημα και δυναμικά, η ελληνική αγορά και στη συνέχεια οι ξένες, υποδέχονται τον 100% φυσικό, 100% ποιοτικό και 100% ελληνικό χυμό του εργοστασίου, σε γυάλινη φιάλη των 250 ml.

 

Το εργοστάσιο της ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε., παράγει ένα εξαιρετικό προϊόν, δίνει στην απασχόληση 50 θέσεις εργασίας, ενισχύει σημαντικά τον τζίρο δορυφορικών επιχειρήσεων και καθιστά βιώσιμη και κερδοφόρα την καλλιέργεια των ροδώνων των μετόχων και όχι μόνο.

 

Η ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε., είναι μια κοινωνική επιχειρηματική καινοτομία, που σχεδιασμένα και σταδιακά μετατρέπει την περιοχή της Πελοποννήσου σε διακριτό ροδώνα της Ευρώπης.

 

Σημειώνεται ότι η γραμμή παραγωγής του εργοστασίου κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με τη συνεργασία Τούρκων και Ελλήνων τεχνικών επιστημόνων, στην Κωνσταντινούπολη και την Ξάνθη.

 

ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε. - ΚΟΛΙΡΙ, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

info@alfeiosrodi.gr  –  www.alfeiosrodi.gr

 

Eργοστάσιο ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ – 3ο χλμ Πύργου – Κυπαρισσίας τηλ. 262108754

Θέματα της ίδιας ενότητας
01.19.2018 17:13

Ανοίγει ο δρόμος για τη δόση: Ok από ΕWG στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Ανοίγει ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, καθώς το EWG έδωσε το ok για την...

01.19.2018 17:11

Κεντρική Επιτροπή με εκκρεμότητες και «ασκήσεις» εκτόνωσης
Με πλούσια και «καυτή» ατζέντα συνεδριάζει για πρώτη φορά από το περασμένο καλοκαίρι και κατόπιν απανωτών αναβολών η Κεντρική Επιτροπή...

01.19.2018 15:22

Χωρίς έναρξη επιτηδεύματος εμπορίου οι αγρότες που πωλούν οι ίδιοι τα προϊόντα τους
Για την χορήγηση άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου σε παραγωγούς γεωργικών, αμπελουργικών, κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών,...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<