Αποστόλου: Δεν αισθάνθηκα ούτε εγκλωβισμένος, ούτε πολιορκημένος

21-01-2016, 16:32
Αποστόλου: Δεν αισθάνθηκα ούτε εγκλωβισμένος, ούτε πολιορκημένος

«Δεν αισθάνθηκα ούτε εγκλωβισμένος, ούτε πολιορκημένος», αναφέρει σε αποκλειστική του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σχολιάζοντας τα χθεσινά γεγονότα στην Κομοτηνή.

 

Ο κ. Αποστόλου εκτιμά ότι οι επιπτώσεις των προωθούμενων μέτρων δεν είναι καταστροφικές, ειδικά για τη μεγάλη πλειονότητα των αγροτών με τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «επώδυνες αλλά διαχειρίσιμες, αρκεί να προχωρήσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του αγροτικού τομέα».


Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως εξής:

«Οι πόρτες του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές για τους αγρότες και από τη στιγμή που βρέθηκα στο υπουργείο έχω συναντηθεί με όλους τους φορείς τους, επίσημους και ανεπίσημους, πολλές φορές. Γιατί για εμάς ο διάλογος με τους αγρότες είναι μέσα στην κουλτούρα μας, ώστε να μπορέσουμε να εκφράσουμε καλύτερα τα συμφέροντά τους.

Πήγα στην Κομοτηνή στο πλαίσιο των επαφών που είχαμε προγραμματίσει για την επικοινωνία του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και του νόμου για τους συνεταιρισμούς. Βρέθηκα μπροστά σε κινητοποιήσεις και ζήτησα να συνομιλήσω και με τους αγρότες που εκφράζουν σήμερα με δυναμικό τρόπο τα αιτήματά τους. Είμαι από τους πολιτικούς που έχουν “περπατήσει” σε πολλά μπλόκα και έχουν βρεθεί σε πολλά μέτωπα. Ξέρω λοιπόν καλά ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν οι πολίτες βρίσκονται στο δρόμο, θα βρεθούν και κάποιοι θερμόαιμοι που θα ανεβάσουν τους τόνους, θα υπάρξουν πιθανόν και υπερβολές, όπως αυτές που σημειώθηκαν χθες στην Κομοτηνή.

Δεν αισθάνθηκα ούτε εγκλωβισμένος, ούτε πολιορκημένος. Παρέμεινα μέχρι αργά στο χώρο της περιφέρειας Κομοτηνής, απηύθυνα πρόσκληση διαλόγου και συναντήθηκα με τους κοινωνικούς φορείς και με φορείς και εκπροσώπους των αγροτών, περιμένοντας ανταπόκριση και από το πιο δυναμικό κομμάτι των κινητοποιημένων αγροτών, ανταπόκριση που δυστυχώς δεν υπήρξε.

Θέλω να κάνω σαφές ότι η εφαρμογή της συμφωνίας που υπογράψαμε με τους εταίρους, συμφωνία που υπερψηφίστηκε στη Βουλή από όλο το ευρωπαϊκό πολιτικό φάσμα, έχει επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο, ειδικά όσον αφορά το ασφαλιστικό. Όμως οι επιπτώσεις, ειδικά για τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών με τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, δεν είναι καταστροφικές. Είναι επώδυνες αλλά διαχειρίσιμες.

Αρκεί να προχωρήσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Και εδώ είναι η μεγάλη ευθύνη όλων. Του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της κυβέρνησης, αλλά και όλου του πολιτικού κόσμου και των ίδιων των αγροτών και των φορέων τους.

Είμαι υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και η ευθύνη μου είναι όχι απλά να επιβιώσει ο αγροτικός χώρος, αλλά να “μεγαλώσουμε την πίτα”, να έχουμε ανάπτυξη του κλάδου. Και έτσι να κάνουμε αμελητέες τις όποιες επιπτώσεις των μέτρων που είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε σήμερα».   

Θέματα της ίδιας ενότητας
01.02.2020 11:53

Αύξηση εργαζομένων στην ελληνική μεταποίηση
Μικρή επιβράδυνση παρουσίασε τον Δεκέμβριο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ελληνική μεταποίηση, αν και διαπιστώθηκε περαιτέρω...

01.02.2020 09:53

Συναγερμός στην Πολωνία: Κρούσματα της γρίπης των πτηνών H5N8 σε γαλοπούλες
Κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν σε γαλοπούλες στην ανατολική Πολωνία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν...

12.16.2019 14:46

Ο Βορίδης διαψεύδει ενδεχόμενο τελών κυκλοφορίας στα τρακτέρ
Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<