Συνάντηση Λιβιεράτου με την επικεφαλής του Συντονιστικού του Προγράμματος για το Περιβάλλον των Η.Ε.

21-01-2013, 15:21
Συνάντηση Λιβιεράτου με την επικεφαλής του Συντονιστικού του Προγράμματος για το Περιβάλλον των Η.Ε.

Με την επικεφαλής του Συντονιστικού Γραφείου του Προγράμματος για το Περιβάλλον (United Nations Environment Programme) των Ηνωμένων Εθνών αρμοδίου για το Πρόγραμμα Δράσης για την Μεσόγειο (Coordinating Unit for the Mediterranean Action Plan – UNEP/MAP), Maria Luisa Silva Meijas, συναντήθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Λιβιεράτος και η κυρία Silva Meijas συζήτησαν για τις δράσεις του Γραφείου UNEP/MAP, το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ο μόνος οργανισμός του ευρύτερου συστήματος των Διεθνών Οργάνων των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στην Ελλάδα από το 1981 και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει για την Προστασία, την Διατήρηση και την Βελτίωση του Φυσικού και Θαλάσσιου Περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

 

Η κυρία Silva Meijas ευχαρίστησε τον Υπουργό ΠΕΚΑ για την σταθερή υποστήριξη και φιλοξενία που παρέχει η χώρα μας στο Συντονιστικό Γραφείο του UNEP/MAP στην Αθήνα σε μια ιδιαιτέρως απαιτητική συγκυρία τόσο για την Ελλάδα όσο και τις λοιπές χώρες της Μεσογείου.

 

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου της από μακρόν υποστήριξης και του πρωταγωνιστικού ρόλο της Ελλάδας στο UNEP/MAP, ο κ. Λιβιεράτος και η κ. Silva Meijas συμφώνησαν την περαιτέρω διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και συζήτησαν για τους τρόπους που αυτή μπορεί να υλοποιηθεί, ιδιαιτέρως ενόψει της ανάληψης από την Ελλάδα της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. για το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Θέματα της ίδιας ενότητας
02.13.2019 14:48

Οι σκέψεις της κυβέρνησης για το πλαίσιο στο αστικό και περιαστικό πράσινο
Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.

04.25.2018 13:45

Το ΥΠΑΑΤ φέρνει νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα ιπποειδή
Οι εργασίες της ομάδας θα ολοκληρωθούν εντός τριμήνου, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Βαγγέλη Αποστόλου.

03.02.2018 13:19

Φάμελλος: Πολύ σημαντικό δυναμικό στη βιοποικιλότητα της Ελλάδας
Η Ελλάδα έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της πολιτικής για το φυσικό κεφάλαιο, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<