Κομοτηνή: Oλοκληρώθηκε ο εμβολιασμός των βοοειδών σε ποσοστό πάνω από 95%

22-12-2015, 10:45
Κομοτηνή: Oλοκληρώθηκε ο εμβολιασμός των βοοειδών σε ποσοστό πάνω από 95%

Ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός των υπαρχόντων βοοειδών σε ποσοστό πάνω από 95%, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 

Απομένει πλέον ο εμβολιασμός κάποιων σποραδικών ορεινών εκμεταλλεύσεων με πολύ μικρό αριθμό βοοειδών, αμέσως μετά την επιστροφή τους σε προσβάσιμες περιοχές.

 

Τονίζεται, επίσης, ότι έχει αρχίσει ήδη και ο εμβολιασμός της Δράμας με κάλυψη 21% μέχρι σήμερα, «για την οποία άλλωστε η απόφαση εμβολιασμού εκδόθηκε στα τέλη Νοεμβρίου, με δόσεις εμβολίου που αγοράστηκαν με πιστώσεις της Περιφέρειας, των κτηνοτρόφων και επιχειρήσεων της περιοχής».

 

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, «μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων , καθώς μόνο στη Ροδόπη εμφανίζονται πλέον κάποια σποραδικά κρούσματα μικρών ανεμβολίαστων ή προσφάτως εμβολιασθεισών εκτροφών. Σε όλες τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες έχει να εμφανιστεί νέο κρούσμα σχεδόν δύο μήνες ή και παραπάνω, ενώ δεν έχει εμφανιστεί κανένα κρούσμα στην Δράμα».

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, από το σύνολο των 108.850 δόσεων που θα χρησιμοποιηθούν τελικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ, οι 49.000 δόσεις έχουν αγοραστεί με δαπάνη των κτηνοτρόφων, 3.000 από επιχειρήσεις της περιοχής, 45.850 με δαπάνη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και 11.000 δόσεις χορηγήθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Σημειώνεται, ότι πλέον των δαπανών για την αγορά των εμβολίων, η Περιφέρεια εξασφάλισε πιστώσεις για την διενέργεια σεμιναρίων κτηνιάτρων και παραγωγών, συναντήσεων με ειδικές ομάδες εμπειρογνωμόνων από την Ε.Ε, όπως επίσης για καύσιμα, μετακίνηση, διαμονή και διανυκτέρευση όλων των κτηνιάτρων που χρειάστηκε να μετακινηθούν στον Έβρο προκειμένου να εμβολιαστεί το σύνολο της συγκεκριμένης Περιφερειακής Ενότητας.

 

«Ούτε καρπωνόμαστε ούτε θέλουμε να καρπωθούμε προσπάθειες κανενός, απλά θέλουμε να αναγνωρίζεται η τεράστια προσπάθεια που καταβάλαμε και συνεχίζουμε να καταβάλλουμε, σε άριστη συνεργασία με τους κτηνοτρόφους και τις επιχειρήσεις μας ώστε τελικά να καταφέρουμε να ελεγχθεί το νόσημα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΜ-Θ.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.10.2018 16:30

«Πικρά» τα μηνύματα για την τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι εντός του Οκτωβρίου θα υπάρχει σαφής εικόνα, για το αν προχωρήσει ή όχι ι η πώληση της ΕΒΖ,...

08.23.2018 15:56

Για αποζημιώσεις των παραγωγών από τις πυρκαγιές στην Εύβοια, δεσμεύτηκε ο Αποστόλου
Οι πληγέντες μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις ζημιάς μέχρι τη Δευτέρα 27 Αυγούστου.

06.19.2018 15:45

Αποδοκίμασαν και τον ΣΥΡΙΖΑίο Παπαδόπουλο στη Λάρισα
Ο κυβερνητικός βουλευτής αποχώρησε από ημερίδα που ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<