Πειραιώς: Νέες συνεργασίες με το πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας

07-12-2015, 15:26
Πειραιώς: Νέες συνεργασίες με το πρόγραμμα  Συμβολαιακής Γεωργίας

Την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία συνεχίζει δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας η Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα προχώρησε σε τρεις νέες συνεργασίες Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας με την ΟΜΗΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΕΒΕ (γάλα  παραγωγών των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας  ), με την ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΙΚΖΑΣ Α.Ε. (γάλα  παραγωγών του νομού Λάρισας ) και με την ΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΕΣ Α.Ε. (ελαιόλαδο παραγωγών του νομού Κορινθίας).

Η βιομηχανία Γάλακτος  ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ με έδρα τα Τρίκαλα (νομού Τρικάλων) λειτουργεί ένα σύγχρονο και άριστα εξοπλισμένο εργοστάσιο, στο οποίο παρασκευάζει υψηλής ποιότητας τυροκομικά  προϊόντα  με πίστη στις αυθεντικές και παραδοσιακές συνταγές της.  Στα προϊόντα της εταιρείας συγκαταλέγονται μία μεγάλη ποικιλία τυριών (φέτα ΠΟΠ , πρόβειο τυρί light,  αγελαδινό  λευκό τυρί απλό &  light και τυρί χωρίς λακτόζη). Τα προϊόντα της εταιρείας   προωθούνται κυρίως σε αγορές του εξωτερικού, με το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της να απορροφάται από μεγάλες αλυσίδες (Super Markets) του κόσμου.  Στόχος της γαλακτοβιομηχανίας είναι η συνεχής βελτίωση των προϊόντων της και υπηρεσιών της,  με απώτερο σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της.

Η βιομηχανία Γάλακτος  ΝΙΚΖΑΣ ΑΕ με έδρα τη Λάρισα  ξεκίνησε τη δραστηριότητά  της  το 1970 ως οικογενειακή επιχείρηση. Με το μεράκι και την εργατικότητα της οικογένειας, η εταιρεία αναπτύχθηκε και από το 2007 λειτουργεί ως ανώνυμη  εταιρεία   σε καινούριες εγκαταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν όλους τους χώρους για την παραγωγή, την ωρίμανση και τη διάθεση των τυροκομικών της προϊόντων. Σήμερα στα βασικότερα προϊόντα της συγκαταλέγονται μία μεγάλη γκάμα τυριών (φέτα, τυρί γίδινο κεφαλοτύρι, μανούρι , ανθότυρο κα), πιστοποιημένα με ISO & IFS, εκ των οποίων η φέτα "Νίκζας", έχει αποσπάσει βραβεία από διεθνείς οργανισμούς. Μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της  διοχετεύεται σε Ευρωπαϊκές χώρες (όπως Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Κύπρο, Γαλλία, Βέλγιο, Αγγλία και Σουηδία) αλλά και σε τρίτες χώρες (όπως Αμερική και Καναδά ) ενώ μικρότερο μέρος κατευθύνεται σε χονδρεμπόρους και καταστήματα τροφίμων ανά την Ελλάδα.

 

Η  ΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΕΣ Α.Ε. ιδρύθηκε στην Κόρινθο το 1919 με σκοπό την ανάδειξη, μέσα από την συνεταιριστική ιδέα των ποιοτικών κορινθιακών προϊόντων. Το 2007 η Ένωση ξεκίνησε τη λειτουργία ενός υπερσύγχρονου τυποποιητηρίου  στο οποίο συγκεντρώνεται με αυστηρές προδιαγραφές το ελαιόλαδο από την ποικιλία ελιάς "Μανάκι”. Πεποίθηση και φιλοσοφία της Ένωσης είναι να προσφέρει στον καταναλωτή ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας το οποίο σταδιακά προωθεί και εκτός Ελλάδος (μέχρι στιγμής σε Ιταλία, Μεξικό, Καζακστάν, Γερμανία, Καναδά , Βέλγιο, Σερβία και Ρουμανία) ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για εξαγωγή στις ΗΠΑ, Ρωσία, ΗΑΕ και Ινδία. Τα βασικά προϊόντα της Ένωσης είναι η "Corinthi Land” εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αποκλειστικά από την ποικιλία ελιάς "Mανάκι", το "Lais", εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με επιλογή ποικιλιών ελιάς "Μανάκι” και "Koρονέικη” από την Πελοπόννησο και το "This” εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από προϊόν βιολογικής καλλιέργειας.

Μέσω των συμφωνιών αυτών οι παραγωγοί έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμενη ρευστότητα για την αγορά των απαραίτητων, για την καλλιέργειά τους εφοδίων, με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζονται, αλλά και εγγυημένη τη διάθεση και πληρωμή της παραγωγής τους.

Οι τρεις αυτές συμφωνίες Συμβολαιακής Γεωργίας αφορούν σε ολοκληρωμένες χρηματοδοτικές προτάσεις και πιστοποιούν την σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<