Μπόλαρης: Η πολιτική "όλα τα κιλά όλα τα λεφτά", αφάνισε περιοχές

25-11-2015, 14:47
 Μπόλαρης: Η πολιτική

 “Υπάρχουν αγρότες, που έχουν κάνει ένα βήμα, υπάρχουν ελληνικά αγροτικά προϊόντα, τα οποία δεν επιδοτούνται, αλλά παίρνουν τις καλύτερες τιμές στα ράφια των πολυκαταστημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η πρόκληση για τον ελληνικό πρωτογενή τομέα είναι η προστιθέμενη αξία από την ποιότητα των προϊόντων μας” δήλωσε στο “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” ο αναπληρωτής υπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης.

 

Μιλώντας στην εκπομπή “Kαθημερινά”, ο κ.Μπόλαρης είπε ότι οι επιδοτήσεις πρέπει να είναι στοχευμένες για ένα νέο ξεκίνημα και έκανε γνωστό ότι στο νέο ΕΣΠΑ για τον αγροτικό τομέα, που θα ξεκινήσει στις αρχές τους 2016, “πρέπει υπάρξουν συνέργειες με τους φορείς του αγροτικού τομέα, να κατευθυνθούν τα λεφτά εκεί που θα απορροφηθούν” και να μην επαναληφθούν “όσα έγιναν στο τρέχον πρόγραμμα, που πολύ μεγάλα ποσά δεν έχουν απορροφηθεί, γιατί δεν στοχεύθηκαν εκεί που έπρεπε”.

 

Ο κ.Μπόλαρης απέδωσε τη δύσκολη θέση, στην οποία “βρίσκεται η χώρα τα τελευταία 5-6 χρόνια”, στην “κατάρρευση ενός παραγωγικού μοντέλου, την αποδόμηση της παραγωγικής βάσης της χώρας” και χαρακτήρισε “κρίσιμο να ξαναχτίσουμε το παραγωγικό μας πρότυπο με τρόπο σύγχρονο, δημιουργικό παραγωγικό και με εξωστρέφεια”.

 

Οι παραγωγοί το ξέρουν ότι η πολιτική “όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά”, που τόσο χειροκροτήθηκε, καθήλωσε τον παραγωγικό τομέα σε τέλμα, αφάνισε περιοχές, νοικοκυριά και εξόντωσε την ποιότητα των προϊόντων”, είπε ο αναπληρωτής Υπουργός. Πρόσθεσε δε ότι με αυτήν την πολιτική “όταν είχαμε εμπορικές τιμές, καταστρέψαμε και την ποιότητα και τις τιμές και έμεινε ένα μεγάλο κομμάτι του αγροτικού παραγωγικού ιστού να εξαρτάται μόνο από την επιδότηση”, ενώ επικαλέστηκε και εκπρόσωπο των αγροτών που πρόσφατα σε εκδήλωση στην Κάτω Αχαγιά του είπε: Είμαστε υπερήφανοι που δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ επιδότηση.

“Οι παραγωγοί έχουν αιτήματα, πολλά από τα οποία είναι δίκαια, στη ζωή στην πολιτική και στην οικονομία υπάρχουν συγκρούσεις, είμαστε εδώ για να κάνουμε πολιτική, για να ανταποκριθούμε, στα πλαίσια της σημερινής συγκυρίας με ρεαλισμό σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο και δεσμεύσεις”, είπε ο κ.Μπολαρης, εκφράζοντας την άποψη ότι “η ανάπτυξη δεν είναι ούτε ευχή ούτε σύνθημα, θέλει καθημερινή δουλειά για τους ανθρώπους που επιχειρούν, στο χωράφι, στην κτηνοτροφική μονάδα, στη μεταποίηση”.

 

Ο κ.Μπόλαρης απέδωσε την πρόσφατη παραίτησή του από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας στον φόρτο της εργασίας στο Υπουργείο και παρέπεμψε στον ίδιο τον Περιφερειάρχη για το κατά πόσο με αυτό το πρίσμα πρέπει να ιδωθεί η άσκηση των καθηκόντων του περιιφερειάρχη και του αρχηγού της ΝΔ, σε περίπτωση που εκλεγεί ο κ.Τζιτζικώστας στην ηγεσία της ΝΔ.

“Να ρωτήσετε τον ίδιο”, είπε, ενώ διευκρίνισε ότι η παράταξη της οποίας ήταν επικεφαλής θα συνεχίσει με βάση τις αρχές, που είχε και δεν θα μετεξελιχθεί σε παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στο περιφερειακό συμβούλιο, από τη στιγμή που η επικεφαλής της παράταξης που είχε υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές, έχει ενταχθεί στη Λαϊκή ΅Ενότητα.

 

Θέματα της ίδιας ενότητας
12.21.2021 15:34

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Έγκριση της 9ης τροποποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης
«Η έγκριση της 9ης τροποποίησης του ΠΑΑ από την ΕΕ αποτελεί το επισφράγισμα μιας εντατικής και πολύμηνης προσπάθειας που καταβάλλαμε...

12.21.2021 15:29

Πιστοποίηση έντεκα φυτοϋγειονομικών ελεγκτών για τη στήριξη των εξαγωγών
Έντεκα φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές που θα ενισχύσουν την εξαγωγή φρέσκων φρούτων προς την αγορά των ΗΠΑ πιστοποιήθηκαν από το Τμήμα...

12.21.2021 15:26

Συμφωνία Λιβανού με επαγγελματίες για απορρόφηση των αποθεμάτων σταφίδας του 2020 από τον ιδιωτικό τομέα
Η τιμή απόσυρσης ορίστηκε στο επίπεδο του 1,40 ευρώ το κιλό και «θα υπάρξει μια εθνική στρατηγική για την αύξηση της τιμής των εξαγωγών με...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<