Εμφύλιος στη ΝΔ μετά το φιάσκο των εκλογών

23-11-2015, 12:45
Εμφύλιος στη ΝΔ μετά το φιάσκο των εκλογών

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στη ΝΔ , μετά από το ναυάγιο της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού του κόμματος.

Τα τελευταία εσωκομματικά «παρατράγουδα» πέρα του ότι απειλούν τη συνοχή της ίδιας της παράταξης, γίνονται σε μία περίοδο, όπου η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα έπρεπε να δίνει τη δική της «μάχη» απέναντι στην κυβέρνηση , η οποία οσονούπω καλείται με 153 βουλευτές να «περάσει» από τη Βουλή τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και λίγο αργότερα το νέο Κρατικό Προϋπολογισμό.

Αντί, λοιπόν, στη ΝΔ να προετοιμάζονται ενόψει της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, η οποία ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή, επικεντρώνονται στο ποιός και γιατί κρύβεται πίσω από το «ναυάγιο» των εκλογών την περασμένη Κυριακή. Η ευθύνη έχει γίνει «μπαλάκι», ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την επομένη κιόλας υπέβαλε την παραίτησή τoυ από τη θέση του μεταβατικού προέδρου, προτείνοντας ως αντικαταστάτη του τον κ. Πλακιωτάκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης δέχτηκε σφοδρές επιθέσεις για τη χθεσινή εξέλιξη κυρίως από τους συνυποψηφίους του, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα να αποχωρήσει από τη θέση του μεταβατικού προέδρου. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε στο «τραπέζι» το όνομα της κυρίας Γιαννάκου, για να αναλάβει τα ηνία της παράταξης, μέχρι να εκλεγεί ο μόνιμoς αρχηγός. Ακόμη, κύκλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα άφησαν αιχμές για τη στάση του κ. Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας την απουσία του καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, αναρωτώμενοι μάλιστα, αν έχει κάτι να κρύψει. 

Η σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ στα γραφεία της ΝΔ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατά τη διάρκειά της θα ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία για τον επανακαθορισμό ημερομηνίας εκλογών, αλλά και την εξεύρεση νέας εταιρείας, που θα φέρει επιτυχώς σε πέρας τη διαδικασία.

Τα «βλέμματα» είναι σαφώς στραμμένα στο δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος στοχοποιήθηκε για το φιάσκο. Οπότε αναμένεται η θέση που θα λάβει ο κ. Παπαμιμίκος , καθώς επίσης και η αντίδραση των τεσσάρων υποψηφίων, οι οποίοι δεν σταματούν να ρίχνουν «βέλη» ο ένας στον άλλον.

Επισημαίνεται πως σε περίπτωση παραίτησης του Ανδρέα Παπαμιμίκου, σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, χρέη προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος αργά το απόγευμα της Κυριακής ζήτησε την άμεση σύγκληση της ΚΕΦΕ για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.

Στελέχη της ΝΔ τονίζουν πάντως πως θα πρέπει άμεσα να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, για να κλείσει το «ρήγμα», που παρουσιάστηκε και να επανέλθει η ηρεμία στην παράταξη, ενώ στη Λεωφόρο Συγγρού τίθενται επί τάπητος και όλα τα πιθανά σενάρια της επόμενης ημέρας, με έμφαση στη διαχείριση του «ναυαγίου», ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν το πολιτικό κόστος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μήνυση από Μεϊμαράκη

Στο μεταξύ, μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη κατά της εταιρείας, που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, θα καταθέσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως ο ίδιος είπε σε συνομιλία, που είχε με δημοσιογράφους.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα σκεφτεί αν θα κάνει το ίδιο και εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα.

Δεν παραιτείται ο Τζιτζικώστας

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα.

Όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, "η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο".

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<