Παγκρήτια κινητοποίηση και συλλαλητήριο των αγροτών

29-10-2015, 13:55
Παγκρήτια κινητοποίηση και συλλαλητήριο των αγροτών

Παγκρήτια κινητοποίηση με συλλαλητήριο των αγροτών πραγματοποιείται σήμερα στο Ηράκλειο για τα νέα φορολογικά μέτρα και την υπερφολόγιση τους, όπως την χαρακτηρίζουν, τονίζοντας ότι είναι άδικη και θα τους οδηγήσει σε αφανισμό κάνοντας λόγο «για την αρχή» από τους ίδιους, ενός μεγάλου αγώνα.

Μετά τη μηχανοκίνητη πορεία που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης - που προκάλεσε σοβαρά κυκλοφορικά προβλήματα - οι διαδηλωτές κατέληξαν πριν από λίγο στην πλατεία Ελευθερίας και ανάρτησαν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης πανό με το σύνθημα «Χωρίς αγροτιά δεν υπάρχει ζωή».

Οι αγρότες παραμένουν στο χώρο εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους αλλά και την ανησυχία τους για το μέλλον, όχι μόνο των ίδιων αλλά και της αγροτικής παραγωγής και γενικότερα της οικονομίας, ενώ αναμένουν και την συμμετοχή άλλων αγροτών που, λογω της κυκλοφορικής συμφόρησης, δεν έχουν φθάσει μέχρι στιγμής στην πλατεία Ελευθερίας.

«Τα σκληρά φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση, πλήττουν όχι μόνο τον αγροτικό κόσμο, αλλά το σύνολο των παραγωγικών τάξεων της χώρας και οδηγούν στη διάλυση της οικονομίας» τονίζουν οι οργανωτές ζητώντας από την Κυβέρνηση να σκύψει με προσοχή πάνω από τα αγροτικά προβλήματα και να φροντίσει για την άμεση επίλυσή τους.

Παράλληλα, οι αγρότες εκτιμούν ότι το συλλαλητήριο είναι ιδιαίτερα δυναμικό και αποφασιστικό σημειώνοντας ότι αν ψηφιστούν τα νέα μέτρα - φωτιά για τον αγροτικό κόσμο, «θα αποτελέσουν και την ταφόπλακα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους».


Οι αγρότες από τους τέσσερις Νομούς της Κρήτης με τρακτέρ και αυτοκίνητα συναντήθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο, όπου είχε προγραμμματισθεί η προσυγκέντρωση από την Επιτροπή αγώνα.

Μετά τις 12:15 το μεσημέρι ξεκίνησε η μηχανοκίνητη πορεία τους, με τρακτέρ αγροτικά αυτοκίνητα που με μαύρες αλλά και Ελληνικές σημαίες, πανό, κορναρίσματα και συνθήματα, πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης από την λεωφόρο 62 Μαρτύρων, την Καλοκαιρινού, τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας και έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι αγρότες προειδοποιούν ότι, αν εφαρμοστούν τα φορολογικά μέτρα, θα κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους, χωρίς να αποκλείεται και συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Επίσης σημειώνουν ότι «έχουμε ευθύνη να αντισταθούμε στα κέντρα εξουσίας των πολυεθνικών των δανειστών αλλά και των ντόπιων αντιπροσώπων τους, που στόχο έχουν να μας οδηγήσουν στον αφανισμό. Αντιστεκόμαστε στο φορολογικό τσουνάμι που γίνεται σε βάρος μας και σε βάρος του ελληνικού λαού, αντιστεκόμαστε στην ασφαλιστική λαίλαπα που θέλουν να μας φορτώσουν».

Ακόμη οι εκπρόσωποι των αγροτών ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι αντίθετοι στη φορολόγηση, αλλά εκτιμούν ότι η χρέωση του 13% ισοδυναμεί με υπερφορολόγηση, η οποία «παραλύει» τον παραγωγικό ιστό της χώρας, προκαλώντας ανυπέρβλητα προβλήματα όχι μόνο στους ίδιους τους αγρότες, αλλά συνολικά στην ελληνική οικονομία.

Τη σημερινή κινητοποίηση των αγροτών στηρίζουν η Περιφέρεια Κρήτης, η οποία ανέβαλε το Περιφερειακό Συμβούλιο, δήμοι απ' όλο το νησί, που αποφάσισαν να κλείσουν τις υπηρεσίες τους, εμπορικοί σύλλογοι -μάλιστα ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου αποφάσισε να κλείσουν τα καταστήματα από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι- δικηγορικοί σύλλογοι, Ομοσπονδίες, σύλλογοι γονέων, συνταξιούχοι και γενικότερα οι φορείς της Κρήτης.

Θέματα της ίδιας ενότητας
01.17.2018 14:51

Παράταση αγωνίας για τη ΣΕΚΑΠ - Μέσα στο Φεβρουάριο η απόφαση
Οι 170 εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, θα χρειαστεί να επιδείξουν και πάλι υπομονή, αφού η απόφαση από το...

01.15.2018 13:58

Έργα 6 εκατ. ευρώ για το πόσιμο νερό στην Στερεά Ελλάδα
Μέσω ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

01.12.2018 12:25

Εγκρίθηκαν δύο έργα για δήμους της ανατολικής Αττικής
Μετά από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<