Στον κόμβο της Κουλούρας αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Ημαθίας

22-10-2015, 14:26
  Στον κόμβο της Κουλούρας αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Ημαθίας

Στον κόμβο της Κουλούρας έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους, από νωρίς το πρωί, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Ημαθίας και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού, διαμαρτύρονται για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προωθούνται.

 

Αντιπροσωπεία του μπλόκου της Κουλούρας επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια, ενώ ταυτόχρονα κατέθεσαν τα απαιτούμενα χαρτιά για την λήψη αποζημίωσης, αφού λόγο καιρού τα προϊόντα τους (βαμβάκια και καλαμπόκια), "σαπίζουν" στα χωράφια, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

  "Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στον κόσμο και για αυτό δεν είναι στα σχέδιά μας να κλείσουμε δρόμους" επισήμανε ο κ. Χαλκίδης και πρόσθεσε:"κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο, αφού οι κινητοποιήσεις γίνονται με οδηγό το τι ζητάει η πλειοψηφία των ανθρώπων που βρίσκεται εδώ, παρά την έντονη βροχόπτωση ή τις δουλειές που έχει".

  

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων στην Ημαθία, Στέργιος Κίρτσος, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως "το μπλόκο της Κουλούρας έχει αποδείξει στο πέρασμα των χρόνων ότι είναι από τα πιο δυνατά", επισημαίνοντας πως "διαρκώς ενσωματώνονται ολοένα και περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που πλέον έχουν αντιληφθεί ότι με τα μέτρα που προωθούνται θα σβήσει ο πρωτογενής τομέας, θα χάσουμε όλοι τις δουλειές μας και θα είμαστε και χρεωμένοι απέναντι σε τράπεζες, εμπόρους και άλλους φορείς".

 

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της ΠΕΚ περιλαμβάνει και άλλες περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο Νομών, που είναι οι εξής: Χαλκιδική (29/10), Κομοτηνή (3/11/) και θα ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- η Θεσπρωτία, η Αιτωλοκαρνανία και η Ηλεία.

  

Στο μεταξύ, αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή ενημέρωση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στην Ξάνθη, που έγινε με πρωτοβουλία των κτηνοτροφικών συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κοινή συνιστώσα αποτέλεσε ότι "οι κινητοποιήσεις είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασής μας και θα το αξιοποιήσουμε δεόντως" όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνοτρόφος, Κώστας Ζαφειριάδης.

  

Υπενθυμίζεται ότι οι δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα αποφάσισαν τη συγκρότηση κοινού μετώπου, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για δυναμικές κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν ανάπτυξη μπλόκων σε χωριά και εθνικές οδούς, καθώς και κάθοδο στην Αθήνα. "Είμαστε όλοι μας με το δάχτυλο στη σκανδάλη και η κατάβαση μας στην Αθήνα πρέπει να θεωρείται από όλους δεδομένη" τόνισε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, προσθέτοντας ότι "θα κατακλύσουμε την πρωτεύουσα, μήπως και επιτέλους κάποιος μας ακούσει".

  

Η πλευρά της Παναγροτικής Αγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), αποφάσισε κινητοποιήσεις και μπλόκα στους δρόμους, αλλά όχι άμεσα· σε κάθε περίπτωση, όμως, πριν από τα Χριστούγεννα. Η απόφαση για μετάθεση των αντιδράσεων προς τα πίσω χρονικά συνδέεται και με το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτή την περίοδο, οι περισσότερες αγροτικές εργασίες και ελάχιστοι αγρότες θα μπορούσαν να αφήσουν το χωράφι για την άσφαλτο.
 

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.28.2018 14:44

Προκαταβολές 4 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς από τη Δωδώνη
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει εξοφλήσει πλήρως την αξία του εισκομιζόμενου γάλακτος από τους πάνω από 5.500 παραγωγούς με τους οποίους...

11.28.2018 14:26

Στους δρόμους της Καρδίτσας αγρότες και κτηνοτρόφοι
Διαδήλωση κατά των πολιτικών της κυβέρνησης.

11.23.2018 17:14

Καλαμάτα: Στο επίκεντρο της προσοχής οι 2 παραπληγικοί πιλότοι της Handiflight!
Οι Guillaume Feral και Mike Lomberg προσγείωσαν 2 ειδικά τροποποιημένα ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Flight Design CTLS.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<