Συμβολική κατάληψη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς από αγρότες και κτηνοτρόφους

20-10-2015, 13:24
Συμβολική κατάληψη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς από αγρότες και κτηνοτρόφους

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς προχώρησαν, σήμερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι προσκείμενοι στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα μέτρα στο φορολογικό και το ασφαλιστικό ενόψει και της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου εντός του Νοεμβρίου.

"Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι αν περάσουν τα μέτρα που προωθούν, απλώς θα σβήσει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι, πολιτικοί και κοινωνία, ότι τα βγάζουμε πέρα με το ζόρι" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνοτρόφος Χρήστος Σολωμονίδης.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής έφτασαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματά τους στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας, στο Κιλκίς, και επέδωσαν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη, το οποίο προτίθενται να αποστείλουν και στο επιτελείο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της ΠΕΚ περιλαμβάνει και άλλες περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο Νομών, που είναι οι εξής: Ημαθία (22/10), Χαλκιδική 29/10), Κομοτηνή (3/11/) και θα ακολουθήσουν μεταξύ άλλων και αυτοί των Θεσπρωτίας, Αιτωλοκαρνανίας και Ηλείας.

Αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή ενημέρωση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα από τον πρόεδρο της ΠΕΚ, Δημήτρη Καμπούρη, στα Βασιλικά Θέρμης, αγρότες και κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να κατέβουν σε δυναμικές, αλλά και "πρωτότυπες" κινητοποιήσεις στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τον επικεφαλής τους.

Αύριο, στις 8 το βράδυ, στην Ξάνθη, με πρωτοβουλία των κτηνοτροφικών συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα γίνει συνάντηση εκπροσώπων όλων των οργανώσεων των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι), που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω περιοχή.

Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι, όπως λένε, "να συζητηθεί και να οριστεί το πλαίσιο των διεκδικήσεων για τα κοινά μας προβλήματα, τα οποία απειλούν να μας αφανίσουν όλους, όπως και ο συντονισμός των ενεργειών μας σχετικά με το χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο αντίδρασης μας σε μια κοινή γραμμή διεκδίκησης".

Αύριο το βράδυ, επίσης, με πρωτοβουλία των παράκτιων αλιέων, έχει προγραμματιστεί αντίστοιχη συνάντηση στον Βόλο, με τη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων.

Εξάλλου, πρόσφατα, δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα αποφάσισαν στη Θεσσαλονίκη τη συγκρότηση κοινού μετώπου, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για δυναμικές κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν ανάπτυξη μπλόκων σε χωριά και εθνικές οδούς, καθώς και κάθοδο στην Αθήνα.

Η πλευρά της Παναγροτικής Αγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), αποφάσισε κινητοποιήσεις και μπλόκα στους δρόμους, αλλά όχι άμεσα· σε κάθε περίπτωση, όμως, πριν από τα Χριστούγεννα.

Η απόφαση για μετάθεση των αντιδράσεων προς τα πίσω χρονικά συνδέεται και με το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτή την περίοδο, οι περισσότερες αγροτικές εργασίες και ελάχιστοι αγρότες θα μπορούσαν να αφήσουν το χωράφι για την άσφαλτο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται για ζητήματα που αφορούν το φορολογικό και το ασφαλιστικό τους.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.20.2020 15:15

Αργυρό βραβείο ECOTROPHELIA στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το κριτσίνι O-LIVE
Το προϊόν δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία «Ε.Ι.Παπαδόπουλος Α.Ε.-Βιομηχανία Μπισκότων και Ειδών Διατροφής».

10.20.2020 15:11

Σέρρες: Έκρυβε ναρκωτικά σε πτηνοτροφείο
Αστυνομικοί διενήργησαν έρευνα στην παραπάνω εγκατάσταση, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, όπου εντόπισαν 700 γραμμάρια κάνναβη και φυτικά...

10.20.2020 15:09

Συνεργασία της Pernod Ricard Hellas με την εταιρεία Roots Spirits για τη διανομή αποσταγμάτων
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της συνεργασίας των δύο εταιρειών, που ξεκίνησε τον προηγούμενο Μάιο.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<