Στη Διεθνή Έκθεση ANUGA ο Αποστόλου

09-10-2015, 12:23
Στη Διεθνή Έκθεση ANUGA ο Αποστόλου

Για τη Γερμανία αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση ANUGA, στα επίσημα εγκαίνια της οποίας θα μιλήσει αύριο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Αποστόλου θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, Υπουργό Γεωργίας κ. Christian Schmidt.

Ο Έλληνας Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του συνεχώς εξελισσόμενου αγροτο-διατροφικού τομέα της χώρας μας σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινό, που θα απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, από επιχειρηματίες μεγάλων αλυσίδων super market τόσο από τη Γερμανία όσο και από όλο τον κόσμο.

Κατά την επίσημη εναρκτήρια περιήγηση στο χώρο της Έκθεσης (ANUGA Official Opening Tour) ο Έλληνας Υπουργός μαζί με τον ομότιμό του Γερμανό Υπουργό κ. Christian Schmidt, και τους υπόλοιπους επισήμους θα κατευθυνθούν στο Ελληνικό περίπτερο, όπου ο κ. Αποστόλου θα απευθύνει χαιρετισμό και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί από τους διοργανωτές ξενάγηση - παρουσίαση στους χώρους των ελληνικών επιχειρήσεων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το Enterprise Greece διοργανώνει  «Ελληνική Βραδιά» στον χώρο γευσιγνωσίας του Ελληνικού Περιπτέρου, όπου οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες και εκλεκτό ελληνικό κρασί. Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσει ο κ. Gerald Böse, Διευθύνων Σύμβουλος της Koelnmesse, διοργανώτριας εταιρείας της Έκθεσης, με ένα σύντομο χαιρετισμό, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι ξένοι αγοραστές, Έλληνες εκθέτες και δημοσιογράφοι.

Η Διεθνής Έκθεση ANUGA που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Κολωνία και στην οποία η Ελλάδα είναι φέτος η Τιμώμενη Χώρα (Partner Country), είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο  και προσελκύει τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων εκθετών και επισκεπτών. Αποτελεί το πιο αναγνωρισμένο γεγονός στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών.
Περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συνεδρίων και εκδηλώσεων, όπου προβάλλεται το σύνολο των προϊόντων κατηγοριών της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και τεχνολογικά προϊόντα για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, καθώς και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης.

Στην εφετινή έκθεση υπάρχει σημαντική συμμετοχή από ελληνικές εταιρείες, ενώ το «εθνικό περίπτερο» και η ευθύνη της διοργάνωσης ανήκουν στην Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).

Το μήνυμα της Εθνικής Συμμετοχής είναι «Invest in Taste», δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι επιλέγοντας κάποιος ελληνικά προϊόντα, επενδύει στη γεύση, στην ποιότητα και στο «ευ ζειν», ταυτόχρονα όμως είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σε ξένους επενδυτές να επενδύσουν στον πολλά υποσχόμενο και δυναμικό αγροτο-διατροφικό τομέα της χώρας μας.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.11.2019 13:13

ΕΤΕπ: 200 εκατ. στους αγρότες για εκσυγχρονισμό της παραγωγής τους
Πακέτο χρηματοδότησης με κατεύθυνση τον αγροτικό τομέα, το οποίο θα ξεκινά από τα 170 εκατ. ευρώ με προοπτική να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ,...

11.11.2019 13:10

«Ανοίγει» η κινεζική αγορά για ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα
Δεκαέξι συμφωνίες που προσελκύουν κεφάλαια από την Κίνα, δρομολογούν έναν νέο κύκλο έργων αναβάθμισης του λιμανιού του Πειραιά από την...

11.11.2019 12:26

ΡΑΕ: Επιτυχία 100% στην υλοποίηση 83 έργων φωτοβολταϊκών
Κατασκευάστηκαν και συνδέθηκαν με το δίκτυο εντός χρονοδιαγράμματος το σύνολο των φωτοβολταϊκών σταθμών που επελέγησαν στο πλαίσιο...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<