Στη Διεθνή Έκθεση ANUGA ο Αποστόλου

09-10-2015, 12:23
Στη Διεθνή Έκθεση ANUGA ο Αποστόλου

Για τη Γερμανία αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση ANUGA, στα επίσημα εγκαίνια της οποίας θα μιλήσει αύριο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Αποστόλου θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, Υπουργό Γεωργίας κ. Christian Schmidt.

Ο Έλληνας Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του συνεχώς εξελισσόμενου αγροτο-διατροφικού τομέα της χώρας μας σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινό, που θα απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, από επιχειρηματίες μεγάλων αλυσίδων super market τόσο από τη Γερμανία όσο και από όλο τον κόσμο.

Κατά την επίσημη εναρκτήρια περιήγηση στο χώρο της Έκθεσης (ANUGA Official Opening Tour) ο Έλληνας Υπουργός μαζί με τον ομότιμό του Γερμανό Υπουργό κ. Christian Schmidt, και τους υπόλοιπους επισήμους θα κατευθυνθούν στο Ελληνικό περίπτερο, όπου ο κ. Αποστόλου θα απευθύνει χαιρετισμό και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί από τους διοργανωτές ξενάγηση - παρουσίαση στους χώρους των ελληνικών επιχειρήσεων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το Enterprise Greece διοργανώνει  «Ελληνική Βραδιά» στον χώρο γευσιγνωσίας του Ελληνικού Περιπτέρου, όπου οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες και εκλεκτό ελληνικό κρασί. Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσει ο κ. Gerald Böse, Διευθύνων Σύμβουλος της Koelnmesse, διοργανώτριας εταιρείας της Έκθεσης, με ένα σύντομο χαιρετισμό, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι ξένοι αγοραστές, Έλληνες εκθέτες και δημοσιογράφοι.

Η Διεθνής Έκθεση ANUGA που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Κολωνία και στην οποία η Ελλάδα είναι φέτος η Τιμώμενη Χώρα (Partner Country), είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο  και προσελκύει τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων εκθετών και επισκεπτών. Αποτελεί το πιο αναγνωρισμένο γεγονός στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών.
Περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συνεδρίων και εκδηλώσεων, όπου προβάλλεται το σύνολο των προϊόντων κατηγοριών της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και τεχνολογικά προϊόντα για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, καθώς και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης.

Στην εφετινή έκθεση υπάρχει σημαντική συμμετοχή από ελληνικές εταιρείες, ενώ το «εθνικό περίπτερο» και η ευθύνη της διοργάνωσης ανήκουν στην Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).

Το μήνυμα της Εθνικής Συμμετοχής είναι «Invest in Taste», δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι επιλέγοντας κάποιος ελληνικά προϊόντα, επενδύει στη γεύση, στην ποιότητα και στο «ευ ζειν», ταυτόχρονα όμως είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σε ξένους επενδυτές να επενδύσουν στον πολλά υποσχόμενο και δυναμικό αγροτο-διατροφικό τομέα της χώρας μας.

Θέματα της ίδιας ενότητας
01.18.2019 16:01

Σύμβαση 155 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ με την ΕΤΕπ
Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης, ύψους 155 εκατ. ευρώ, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση...

01.17.2019 16:45

Αποκωδικοποιήθηκε το «DNA» της ελληνικής φέτας
Ερευνητές του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) ανέλυσαν την ελληνική φέτα, αποκρυπτογραφώντας, για...

01.16.2019 17:04

Δυναμική η παρουσία του ελληνικού κρασιού στις ΗΠΑ
Τη σταθερή άνοδο που καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής την τελευταία πενταετία επισημαίνει...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<