Αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της Ελλάδας στον αγροτο-διατροφικό τομέα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων “Anuga 2015

06-10-2015, 16:40
Αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της Ελλάδας στον αγροτο-διατροφικό τομέα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων “Anuga 2015

Το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) διοργανώνει την επίσημη Εθνική Συμμετοχή της χώρας μας στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, Anuga 2015, η οποία πραγματοποιείται στην Κολωνία της Γερμανίας από 10 έως 14 Οκτωβρίου 2015 και στην οποία η Ελλάδα είναι φέτος η "Τιμώμενη Χώρα".

Το μήνυμα της Εθνικής Συμμετοχής είναι "Invest in Taste", δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι επιλέγοντας κάποιος ελληνικά προϊόντα, επενδύει στη γεύση, στην ποιότητα και στο «ευ ζειν», ταυτόχρονα όμως είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σε ξένους επενδυτές να επενδύσουν στον πολλά υποσχόμενο και δυναμικό αγροτο-διατροφικό τομέα της χώρας μας. Η Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας, και μάλιστα ως Τιμώμενης Χώρας, εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα δράσεων που στοχεύει στην ενίσχυση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ' επέκταση την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Στο πλαίσιο του θεσμού Partner Country, το Enterprise Greece διοργανώνει και παράλληλα συμμετέχει σε μία σειρά εκδηλώσεων και δράσεων προβολής της χώρας μας και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της, ιδιαίτερα στον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Στην κατεύθυνση αυτή, στις 10 Οκτωβρίου το πρωί, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, ο οποίος θα συνοδεύει την ελληνική αποστολή, θα πραγματοποιήσει ομιλία κατά την εναρκτήρια τελετή της Έκθεσης (ANUGA Opening Ceremony). Ο Έλληνας Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του συνεχώς εξελισσόμενου αγροτο-διατροφικού τομέα της χώρας μας σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινό, που θα απαρτίζεται μεταξύ άλλων, από επιχειρηματίες μεγάλων αλυσίδων super market τόσο από τη Γερμανία όσο και από όλο τον κόσμο. Ομιλίες επίσης θα πραγματοποιήσουν ο Γερμανός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Christian Schmidt, καθώς και ο Δήμαρχος της Κολωνίας, κ. Jürgen Roters. Στην εναρκτήρια τελετή θα συμμετέχει και η Διοίκηση του Enterprise Greece, με την παρουσία του Προέδρου, κ. Χρήστου Στάικου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Βελισσάριου Δότση.

Κατά την επίσημη εναρκτήρια περιήγηση στο χώρο της Έκθεσης (ANUGA Official Opening Tour) ο Έλληνας Υπουργός μαζί με τον ομότιμό του Γερμανό Υπουργό κ. Christian Schmidt, και τους υπόλοιπους επισήμους θα κατευθυνθούν στο Ελληνικό περίπτερο, όπου ο κ. Ευάγγελος Αποστόλου θα απευθύνει χαιρετισμό και παράλληλα ξενάγηση - παρουσίαση στους χώρους των ελληνικών επιχειρήσεων.

Τέλος, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το Enterprise Greece διοργανώνει μία «Ελληνική Βραδιά» στον χώρο γευσιγνωσίας του Ελληνικού Περιπτέρου, όπου οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες και εκλεκτό ελληνικό κρασί. Το παρόν στην εκδήλωση θα δώσει ο κ. Gerald Böse, Διευθύνων Σύμβουλος της Koelnmesse, διοργανώτριας εταιρείας της Έκθεσης, με ένα σύντομο χαιρετισμό, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι ξένοι αγοραστές, Έλληνες Εκθέτες και δημοσιογράφοι.

Θέματα της ίδιας ενότητας
01.18.2019 16:01

Σύμβαση 155 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ με την ΕΤΕπ
Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης, ύψους 155 εκατ. ευρώ, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση...

01.17.2019 16:45

Αποκωδικοποιήθηκε το «DNA» της ελληνικής φέτας
Ερευνητές του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) ανέλυσαν την ελληνική φέτα, αποκρυπτογραφώντας, για...

01.16.2019 17:04

Δυναμική η παρουσία του ελληνικού κρασιού στις ΗΠΑ
Τη σταθερή άνοδο που καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής την τελευταία πενταετία επισημαίνει...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<