Ισχυρή ελληνική παρουσία στην Εκθεση Asia Fruit Logistica στο Χονγκ Κονγκ

04-09-2015, 14:11
Ισχυρή ελληνική παρουσία στην Εκθεση  Asia Fruit Logistica στο Χονγκ Κονγκ

Έκλεισε σήμερα τις πύλες της η Εκθεση  Asia Fruit Logistica στο Χονγκ Κονγκ (2-4 Σεπτ) με μια ισχυρή παρουσία του ελληνικού τομέα φρούτων και λαχανικών.

 

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Incofruit, η εξαιρετική συμμετοχή των Ελλήνων εκθετών αποδεικνύει το ενδιαφέρον τους για  νέες αγορές, που, παρά το ισχυρό δυναμικό τους εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό μερίδιο του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών φρούτων και λαχανικών.

 

Θέματα κυρίως φυτοϋγειονομικά αλλά και μεταφορών - Logistics περιορίζουν, μέχρι σήμερα έντονα την ελληνική παρουσία σε αυτές τις αγορές.

 

Τις διαπραγματεύσεις για ορισμένα προϊόντα και χώρες μεταξύ των οποίων η Κίνα, Ν Κορέα, Ινδία , Βιετνάμ, Ταϊβάν, Μαλαισία, Ινδονησία και Ιαπωνία, ο Σύνδεσμός Incofruit-Hellas τις  θεωρεί προτεραιότητες που πρέπει να τελειώσουν, πολύ περισσότερο για Ν. Κορέα & Ινδία που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για τα ακτινίδια. Το ίδιο ισχύει για την επέκταση του ήδη ενεργού Πρωτοκόλλου για ακτινίδια με την Κίνα και για επ. σταφύλια, κεράσια, δαμάσκηνα και πορτοκάλια.

 

«Η νοτιοανατολική Ασία είναι μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες και παρ όλω που μέχρι τώρα, η παρουσία μας σε αυτές τις αγορές είναι  περιορισμένη στόχος μας είναι ,εφ όσον επιλυθούν οι διμερείς με κάθε μια από τις Χώρες εκκρεμότητες  να αυξηθεί σταδιακά εντυπωσιακά για τα μνημονευθέντα προϊόντα μας»

Μέσα από τη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στην Asia Fruit Logistica 2015, ελπίζουμε να ενισχυθούν οι σχέσεις με τους πελάτες τους και να έρθουν σε επαφή με πιθανούς νέους  στην περιοχή», σημειώνει ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου, κ. Γ. Πολυχρονάκης.

Θέματα της ίδιας ενότητας
12.18.2020 12:47

Η ευφυής γεωργία αύξησε την παραγωγή στα βιολογικά φασόλια των Πρεσπών
Την εισαγωγή πρακτικών στη γεωργία ακριβείας, ήτοι ευφυούς γεωργίας σε βιολογικές καλλιέργειες, έχουν αναλάβει η Εταιρία Προστασίας...

11.15.2019 14:49

Δέσμευση Μητσοτάκη για επιστροφή του προπληρωμένου ΕΦΚ στο κρασί
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένας άδικος φόρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

10.04.2019 14:28

Ελιές και ελαιόλαδο της Ελλάδας εξαιρούνται από τους αμερικανικούς δασμούς
Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράζει την ικανοποίηση της για την εξέλιξη.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<