Μεϊμαράκης- Λαφαζάνης κατά Παυλόπουλου

25-08-2015, 18:34
Μεϊμαράκης- Λαφαζάνης κατά Παυλόπουλου

Να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης , μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, απαντώντας σε "επίσημες διαρροές", σύμφωνα με τις οποίες ο ΠτΔ προσανατολίζεται στο να μη συγκαλέσει συμβούλιο και να ορίσει ως ημέρα εκλογών την 20η Σεπτεμβρίου.

Είπε ότι είναι απαραίτηση η σύγκληση όχι μόνο για να συζητήσει το ενδεχόμενο να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή αλλά και για να αποφασίσει για την υπηρεσιακή κυβέρνηση και εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία να ανατεθεί η εντολή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

«Είναι γνωστό ότι έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές και μας χωρίζει άβυσσος. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε, να διαλεγόμαστε, να αναζητούμε σημεία σύγκλισης» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ασκώντας έντονη κριτική στο Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηριζοντας αδιανόητο το γεγονός να μην θέλει να συμμετάσχει. «Ειναι αδιανόητο ένας αρχηγός κόμματος που είναι και πρωθυπουργός να μη θέλει να έρθει στη σύσκεψη με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Όχι μόνο για να δούμε αν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή αλλά και για να συζητήσουμε για τη διαμόρφωση του σκηνικού μετά τις εκλογές» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Όπως είπε, «το Σύνταγμα απαιτεί να γίνει η σύσκεψη των αρχηγών» και πρόσθεσε πως «αν κάποιοι δε θέλουν να έρθουν, η θέση να μείνει κενή».

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης απεύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μην επισπεύσει ακόμη περισσότερο τις «αυγουστιάτικες εκλογές».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι δυνατόν από την πλευρά του να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επίσπευση. Δεν μπορεί να πάρει απόφαση ως εντολοδόχος του Μαξίμου . Είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων και πρέπει να δώσει χρόνο ώστε να υπάρξει η πληρέστερη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών γύρω από τις συνέπειες του μνημονίου. Δεν μπορεί να βάλλει εκλογές νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου, θα είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο αν το κάνει. Απευθύνομαι στον ίδιο και τον καλώ να κινηθεί με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας, ώστε να έχει ο λαός την πληρέστερη ενημέρωση».


Ο κ. Λαφαζάνης είπε επίσης, ότι καθώς είναι ανοικτή ακόμη η Βουλή, υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσει την ακύρωση του φεουδαρχικού μπόνους των 50 εδρών του εκλογικού νόμου. «Αν η πρότασή μου βρει ανταπόκριση και πρέπει να βρει ανταπόκριση, μπορούμε να πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική για την ανόθευτη έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού. Δεν πήρα απάντηση από το Μαξίμου. Καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, εκτός αν είναι και αυτό στις προδιαγραφές του μνημονίου».

Αναφέρθηκε και στην συνάντησή του με τον κ. Μεϊμαράκη λέγοντας ότι οι διαφορές των κομμάτων τους είναι αγεφύρωτες, ωστόσο έπρεπε να συναντηθεί μαζί του για να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που πήρε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θέματα της ίδιας ενότητας
03.22.2021 13:06

«Τρέχει» η ανανέωση των παγίων του ΑΔΜΗΕ
Την επίσπευση του προγράμματος ανανέωσης στοιχείων του Συστήματος Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων...

03.22.2021 12:56

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με τον δήμαρχο Καλαμάτας
Με τον δήμαρχο Καλαμάτας Αθανάσιο Βασιλόπουλο, συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

03.22.2021 12:52

Η ΔΕΗ ανοίγει το βιβλίο προσφορών για ακόμη 75 εκατ.
Για επιπλέον 75 εκατ. ευρώ ανοίγει εκ νέου το βιβλίο προσφορών η ΔΕΗ, προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση που εκδηλώθηκε προς τους...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<