Γεννηματά: Η χώρα μπορεί να ανακάμψει, αν στηριχτεί στον πρωτογενή τομέα

30-07-2015, 16:22
Γεννηματά: Η χώρα μπορεί να ανακάμψει, αν στηριχτεί στον πρωτογενή τομέα

«Το Grexit είναι στην αυλή μας. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και έχουν μεγάλες ευθύνες, όσοι διακινδυνεύουν τη χώρα προς όφελος και μόνο του κομματικού τους συμφέροντος». Αυτό υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σήμερα το μεσημέρι από τη Λάρισα, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση του Αλ. Τσίπρα περί εσωτερικού δημοψηφίσματος ή εκτάκτου συνεδρίου άμεσα.

«Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Τσίπρα», ανέφερε η κ. Γεννηματά, «θα κάνει επιτέλους το αποφασιστικό βήμα και τη στροφή προς το ρεαλισμό και την πραγματικότητα ή θα συνεχίσει να είναι όμηρος των συνιστωσών του κόμματάς του; Αλήθεια, μπορεί να μας απαντήσει κάποιος το μέλλον της χώρας, η διαπραγμάτευση, η εξειδίκευση των μέτρων, η υπογραφή και ψήφιση του μνημονίου εξαρτάται από τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις τους; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους», κατέληξε.

Η κ. Γεννηματά, η οποία ξεκίνησε σήμερα περιοδείες ανά την Ελλάδα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι η επιλογή της Λάρισας ως πρώτου σταθμού των επισκέψεών της, έχει συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Όπως τόνισε «το ΠΑΣΟΚ έχει μία ιστορική και ισχυρή σχέση με την περιφέρεια και με το αγροτικό κίνημα. Έδωσε ζωή στην ξεχασμένη Ελλάδα με μικρές και μεγάλες υποδομές, με ένα αξιόπιστο σύστημα υγείας για πολλά χρόνια που κράτησε τους ανθρώπους στον τόπο τους και έδωσε αξιοπρέπεια και στήριξη στον Έλληνα αγρότη και στην Ελληνίδα αγρότισσα».

«Πιστεύω πραγματικά», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «ότι η χώρα μπορεί να ανακάμψει αν στηριχτεί στον πρωτογενή τομέα. Αν στηριχτεί στην παραγωγή μέσα από αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, έτσι ώστε η ελληνική γεωργία να συνδεθεί με ποιοτικά προϊόντα ταυτότητας, που θα στηριχτούν σε καινοτόμες ιδέες. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι να στηρίξουμε τις συνεργασίες. Συνεταιρισμούς υγιείς αυτή τη φορά, συνεργασίες παραγωγών αλλά και συμβολαιακή γεωργία που μειώνουν το κόστος. Και αυτό σε αυτή την περίπτωση, είναι το ζητούμενο. Και βεβαίως θα πρέπει να στηρίξουμε τις συνέργιες και με άλλους κλάδους. Κυρίως τη μεταποίηση, την εστίαση, τον τουρισμό αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να επιλέξουμε και το τραπεζικό σύστημα αλλά και τα ερευνητικά κέντρα της πατρίδας μας, έτσι ώστε η δουλειά των αγροτών να έχει προοπτική, να έχει μέλλον».

Ο στόχος σε όλη αυτή την προσπάθεια υπογράμμισε η κ Γεννημάτα, «είναι η εξωστρέφεια, είναι οι εξαγωγές, είναι η επάρκεια των τροφίμων, είναι η μείωση των εισαγωγών και τελικά το μεγάλο ζητούμενο, που είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για να χτυπήσουμε την ανεργία και να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών ΘΕΣ ΤΟ, καθώς και το ΘΕΣ ΓΑΛΑ και είχε συνεργασία με τις διοικήσεις τους, ενώ ακολούθησε σύσκεψη με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στη συνέχεια η κ. Γεννηματά θα επισκεφθεί την Κοζάνη.

 

Θέματα της ίδιας ενότητας
08.09.2018 21:01

Ενίσχυση 696 νέων αγροτών με 9 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής...

08.09.2018 12:35

Αποζημιώσεις 10,7 εκατ. καταβάλλει την Παρασκευή ο ΕΛΓΑ
Αποζημιώσεις ύψους 10.752.494 ευρώ θα καταβάλει αύριο ο ΕΛ.Γ.Α. σε 8.825 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. Ειδικότερα, οι αποζημιώσεις αυτές...

08.09.2018 12:20

«Ναι» από ΡΑΕ για πλαφόν στις τιμές των καυσίμων
Την επιβολή πλαφόν στην τιμή της βενζίνης σε όλη την επικράτεια, μέσω μηχανισμού αυτόματης ενεργοποίησης, φέρεται να εισηγήθηκε η...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<