Γεννηματά: Η χώρα μπορεί να ανακάμψει, αν στηριχτεί στον πρωτογενή τομέα

30-07-2015, 16:22
Γεννηματά: Η χώρα μπορεί να ανακάμψει, αν στηριχτεί στον πρωτογενή τομέα

«Το Grexit είναι στην αυλή μας. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και έχουν μεγάλες ευθύνες, όσοι διακινδυνεύουν τη χώρα προς όφελος και μόνο του κομματικού τους συμφέροντος». Αυτό υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σήμερα το μεσημέρι από τη Λάρισα, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση του Αλ. Τσίπρα περί εσωτερικού δημοψηφίσματος ή εκτάκτου συνεδρίου άμεσα.

«Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Τσίπρα», ανέφερε η κ. Γεννηματά, «θα κάνει επιτέλους το αποφασιστικό βήμα και τη στροφή προς το ρεαλισμό και την πραγματικότητα ή θα συνεχίσει να είναι όμηρος των συνιστωσών του κόμματάς του; Αλήθεια, μπορεί να μας απαντήσει κάποιος το μέλλον της χώρας, η διαπραγμάτευση, η εξειδίκευση των μέτρων, η υπογραφή και ψήφιση του μνημονίου εξαρτάται από τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις τους; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους», κατέληξε.

Η κ. Γεννηματά, η οποία ξεκίνησε σήμερα περιοδείες ανά την Ελλάδα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι η επιλογή της Λάρισας ως πρώτου σταθμού των επισκέψεών της, έχει συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Όπως τόνισε «το ΠΑΣΟΚ έχει μία ιστορική και ισχυρή σχέση με την περιφέρεια και με το αγροτικό κίνημα. Έδωσε ζωή στην ξεχασμένη Ελλάδα με μικρές και μεγάλες υποδομές, με ένα αξιόπιστο σύστημα υγείας για πολλά χρόνια που κράτησε τους ανθρώπους στον τόπο τους και έδωσε αξιοπρέπεια και στήριξη στον Έλληνα αγρότη και στην Ελληνίδα αγρότισσα».

«Πιστεύω πραγματικά», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «ότι η χώρα μπορεί να ανακάμψει αν στηριχτεί στον πρωτογενή τομέα. Αν στηριχτεί στην παραγωγή μέσα από αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, έτσι ώστε η ελληνική γεωργία να συνδεθεί με ποιοτικά προϊόντα ταυτότητας, που θα στηριχτούν σε καινοτόμες ιδέες. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι να στηρίξουμε τις συνεργασίες. Συνεταιρισμούς υγιείς αυτή τη φορά, συνεργασίες παραγωγών αλλά και συμβολαιακή γεωργία που μειώνουν το κόστος. Και αυτό σε αυτή την περίπτωση, είναι το ζητούμενο. Και βεβαίως θα πρέπει να στηρίξουμε τις συνέργιες και με άλλους κλάδους. Κυρίως τη μεταποίηση, την εστίαση, τον τουρισμό αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να επιλέξουμε και το τραπεζικό σύστημα αλλά και τα ερευνητικά κέντρα της πατρίδας μας, έτσι ώστε η δουλειά των αγροτών να έχει προοπτική, να έχει μέλλον».

Ο στόχος σε όλη αυτή την προσπάθεια υπογράμμισε η κ Γεννημάτα, «είναι η εξωστρέφεια, είναι οι εξαγωγές, είναι η επάρκεια των τροφίμων, είναι η μείωση των εισαγωγών και τελικά το μεγάλο ζητούμενο, που είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για να χτυπήσουμε την ανεργία και να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών ΘΕΣ ΤΟ, καθώς και το ΘΕΣ ΓΑΛΑ και είχε συνεργασία με τις διοικήσεις τους, ενώ ακολούθησε σύσκεψη με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στη συνέχεια η κ. Γεννηματά θα επισκεφθεί την Κοζάνη.

 

Θέματα της ίδιας ενότητας
06.24.2022 15:40

Σχετική μείωση του ελληνικού αμπελώνα το 2021
Μπορεί οι νέες φυτεύσεις να φτάνουν τα 6.300 στρέμματα ετησίως, ωστόσο ο ελληνικός αμπελώνας παρουσιάζει μια σχετική μείωση. Η έκταση του...

06.24.2022 15:32

Εγκρίθηκε το έργο ΣΔΙΤ για το φράγμα Ενιπέα
Το έργο αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, καθώς εξασφαλίζει για τους αγρότες αρδευτικό...

06.10.2022 15:18

«Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»: Στους 7.000 οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων
Το 58,8% των ανέργων και το 33,3% των υποαπασχολούμενων ωφελούμενων βρήκε δουλειά. Σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte, που έδωσε στη δημοσιότητα ο...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<