Με προβλήματα λόγω μειωμένων πιστώσεων το έργο της δακοκτονίας στη Κρήτη

10-07-2015, 15:42
Με προβλήματα λόγω μειωμένων πιστώσεων το έργο της δακοκτονίας στη Κρήτη

 Με προβλήματα θα γίνει - λόγω μειωμένων πιστώσεων - το έργο της δακοκτονίας στη Κρήτη, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη.

 

Η φετινή μείωση της χρηματοδότησης για το έργο της δακοκτονίας στη Κρήτη οφείλεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και όχι στη Περιφέρεια Κρήτης. ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις της η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, απαντώντας σε δημοσιεύματα.


«Αναφορικά με την κατανομή των πιστώσεων για την δακοκτονία στην Κρήτη, κάνουμε γνωστό ότι την κατανομή των πιστώσεων στη δακοκτονία δεν την κάνει η Περιφέρεια αλλά το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα ανά Περιφερειακή Ενότητα και όχι σε επίπεδο Κρήτης όπως έχουμε ζητήσει.

 

Τα προηγούμενα χρόνια η κατανομή των πιστώσεων γινόταν έως 14 Ιανουαρίου, και φέτος έγινε στις 25 Φεβρουαρίου», δήλωσε η κ. Βρέντζου,

 

«Η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 1,5 εκ. ευρώ περίπου - κατά 704.898 για την ΠΕ Χανίων και 794.000 ευρώ για την ΠΕ Ηρακλείου (...) Ο περιφερειάρχης με έγγραφο του από 5 Μαρτίου είχε επισημάνει το πρόβλημα στον υπουργό, και είχε ζητήσει αυξημένες πιστώσεις για όλη την Κρήτη. Δυστυχώς δεν έχουμε πάρει απάντηση από το υπουργείο, αν και ο υπουργός κ. Αποστόλου είχε υποσχεθεί ότι θα το έβλεπε το θέμα. Επίσης έχουμε ζητήσει από το υπουργείο οι πιστώσεις της δακοκτονίας να δίνονται στη Περιφέρεια και όχι ανά Περιφερειακή Ενότητα, οπότε θα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε ανακατανομή στη χρηματοδότηση» αναφέρει η κ. Βρέντζου και υπενθυμίζει πως ο περιφερειάρχης Σ. Αρναουτάκης, είχε ζητήσει αύξηση του σχετικού ποσού κατά 1,5 εκ. ευρώ τουλάχιστον.


Σε σχέση με το έργο των ψεκασμών, η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αναφέρει ότι ήδη έχει ξεκινήσει σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι και από την ερχόμενη εβδομάδα στα Χανιά.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.22.2017 12:02

Τροχαίο από νεκρά αγριογούρουνα κοντά στη Λαμία
Η οδηγός που ενεπλάκη στο ατύχημα τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας.

10.30.2017 19:34

Σε κατάκταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ζωονόσος της ευλογιάς των προβάτων, κηρύχθηκε για 45 μέρες η Λέσβος.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<