(upd)Aλαλούμ με το ραντεβού ΠΑΣΕΓΕΣ- Βαλαβάνη

03-07-2015, 14:28
(upd)Aλαλούμ με το ραντεβού ΠΑΣΕΓΕΣ- Βαλαβάνη

Αλαλούμ επικρατεί γύρω από το θέμα της φερόμενης συνάντησης της ΠΑΣΕΓΕΣ με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

 

 Η ΠΑΣΕΓΕΣ, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015, για επικείμενη συνάντηση αντιπροσωπίας της με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη σήμερα Παρασκευή 3/7, στις 12.00 το μεσημέρι, διευκρινίζει πως δεν ζητήθηκε και δεν κανονίστηκε ποτέ κανένα σχετικό «ραντεβού».

 

Συνεπώς και η εν λόγω συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε.

 

Παράλληλα, η ΠΑΣΕΓΕΣ υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους συναντήσεις γίνονται τουλάχιστον με την παρουσία του προέδρου της οργάνωσης Τζ. Καραμίχα. Αν κάποιο μέλος του προεδρείου ζητήσει προσωπικό ραντεβού δεν σημαίνει ότι συναντήθηκε η ΠΑΣΕΓΕΣ με οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος.  

 

Τι λέει η Βαλαβάνη

 

Την έκπληξή της για τη μη προσέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ στην προγραμματισμένη συνάντηση τους, για σήμερα το μεσημέρι, εξέφρασε, με δηλώσεις της, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

 

To ραντεβού είχε ζητηθεί από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργο Ανέστη προκειμένου να συζητηθεί η τρέχουσα οικονομική κατάσταση των αγροτών και τα προβλήματα έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν. Μάλιστα, όπως είπε η υπουργός Οικονομικών, η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν ενημέρωσε για την μη προσέλευσή της και μόνο μετά από ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών υπήρξε επικοινωνία με παράγοντες της Συνομοσπονδίας οι οποίοι είπαν ότι βρίσκονταν σε περιοδεία στην περιφέρεια.

Η υπουργός εξέφρασε την απορία της για τη στάση της Συνομοσπονδίας που καλεί τους αγρότες να ψηφίζουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα την ώρα που τα μέτρα των δανειστών είναι, όπως είπε, ¨ταφόπλακα στα αιτήματα των αγροτών¨

Η Νάντια Βαλαβάνη επισήμανε ότι στην πρόταση της κυβέρνησης δεν υπάρχει κάποιο μέτρο που να αφορά τους αγρότες. Η ίδια κάλεσε τον αγροτικό κόσμο να ψηφίσει Οχι προκειμένου η κυβέρνηση να παλέψει για να διασωθεί το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς των αγροτών τόσο στη φορολογία εισοδήματος όσο και στο πετρέλαιο και τις επιδοτήσεις- αποζημιώσεις. Όπως είπε αν ψηφισθεί το Ναι η κατάργηση του καθεστώτος αυτού θα γίνει νόμος του κράτους. Η υπουργός αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν η ΠΑΣΕΓΕΣ να ζητά από τους αγρότες να ψηφίσουν Ναι και να στρέφεται έτσι ενάντια στα συμφέροντά τους.

Αναφερόμενη στις τελευταίες ευνοϊκές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τους αγρότες υπενθύμισε μεταξύ άλλων την κατάργηση της φορολογίας για τις επιδοτήσεις με τη θέσπιση αφορολογήτου για τη συντριπτική πλεοψηφία τους και για τις αποζημιώσεις.

Σήμερα εξ΄άλλου αποπληρώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών ομόλογο 3,8 εκατ ευρώ που έληγε σήμερα και κάτοιχοι του ήταν Ιάπωνες.

Θέματα της ίδιας ενότητας
07.18.2018 14:35

Με «μαύρα» ή εικονικά τιμολόγια διακινούνται ένα στα πέντε φρούτα και λαχανικά από Βόρεια Ελλάδα και Ήπειρο
H κατάσταση κάθε χρόνο, αντί να βελτιώνεται, με εντατικοποιημένους ελέγχους και τσουχτερά πρόστιμα, γίνεται όλο και πιο σοβαρή.

07.18.2018 14:30

Αδιαπραγμάτευτη η πληρωμή των προμηθευτών στον έναν μήνα
Ουσιαστικές αλλαγές στο σχέδιο οδηγίας της Κομισιόν για τις αθέμιτες πρακτικές στην εφοδιαστική αλυσίδα, ζητά το Ευρωπαϊκό...

07.18.2018 14:21

Έως το 2020 τακτοποίηση κυρωμένων δασικών χαρτών
Περιθώριο μέχρι τις 8 Αυγούστου του 2020 θα έχουν οι παραγωγοί προκειμένου να τακτοποιήσουν (ρυθμίσουν) μέχρι 08/08/2020.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<