Συνάντηση ΕΛΓΑ με τράπεζες & φορείς για τη στήριξη πληγέντων αγροτών σε Έβρο, Στρυμόνα & Άρτα

01-07-2015, 14:20
Συνάντηση ΕΛΓΑ με τράπεζες & φορείς για τη στήριξη πληγέντων αγροτών σε Έβρο, Στρυμόνα & Άρτα

Πλήρη ανταπόκριση από άποψη συμμετοχής είχε η πρόσκληση για συνάντηση που  απεύθυνε ο  Προέδρος του ΕΛΓΑ στις τράπεζες και τους φορείς που εμπλέκονται στις εισροές της αγροτικής παραγωγής με σκοπό την στήριξη των πληγέντων αγροτών του Έβρου, του Στρυμόνα και της Άρτας.

Όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση, «κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου στα γραφεία του Οργανισμού,  οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, (ΕΘΝΙΚΗ, ALPHA BANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η Eurobank που όπως ειδοποίησε για αντικειμενικούς λόγους δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ), των συνδέσμων Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων, των Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων, του συνδέσμου Φυτοπροστασίας καθώς και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Γεωπόνων είχαν ευρεία ενημέρωση από τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ σχετικά με τον οριστικό απολογισμό των πλημμυρικών επιπτώσεων του προηγούμενου χειμώνα.

 

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, 20.000 περίπου στρέμματα στον Έβρο και 30.000 στρέμματα στον Στρυμόνα δεν θα καλλιεργηθούν τελικά, ενώ για πολλές χιλιάδες οριακού χρόνου καλλιεργήσιμα στρέμματα εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες εισοδημάτων λόγω οψίμισης με την καταγραφή των ζημιών στα εσπεριδοειδή στην Άρτα βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Βασικός άξονας του δημιουργικού διαλόγου ήταν η ανάληψη πιθανών δράσεων, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προκειμένου να  ανακουφιστούν οι πληγέντες αγρότες από τις συνέπειες της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τις καλλιέργειες τους στις εν λόγω περιοχές.

 

Οι συμμετέχοντες αφού έγιναν κοινωνοί των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η δύσκολη αυτή περίσταση σε χιλιάδες αγροτικές οικογένειες οι οποίες βρίσκονται σε οριακό σημείο επιβίωσης, εξέφρασαν την τοποθέτησή τους απέναντι στο πρόβλημα και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις ενδεχόμενες από κοινού ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να συνδράμουν τους πληγέντες αγρότες, ώστε να δοθεί ανάσα στο αγροτικό εισόδημα και να διευκολυνθεί η συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας στις εν λόγω περιοχές. 

 

Προκειμένου να αποσαφηνιστούν και τεχνικά οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία στήριξης των αγροτών στη δύσκολη αυτή περίσταση η οποία ήρθε να προστεθεί στη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία διέρχεται η χώρα, ορίστηκε επόμενη συνάντηση κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι φορείς, μετά από διαβούλευση με τις διοικήσεις και τα μέλη τους,  θα τοποθετηθούν όσον αφορά τις συγκεκριμένες δράσεις με τις οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

 

 

 

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.28.2018 14:44

Προκαταβολές 4 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς από τη Δωδώνη
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει εξοφλήσει πλήρως την αξία του εισκομιζόμενου γάλακτος από τους πάνω από 5.500 παραγωγούς με τους οποίους...

11.28.2018 14:26

Στους δρόμους της Καρδίτσας αγρότες και κτηνοτρόφοι
Διαδήλωση κατά των πολιτικών της κυβέρνησης.

11.23.2018 17:14

Καλαμάτα: Στο επίκεντρο της προσοχής οι 2 παραπληγικοί πιλότοι της Handiflight!
Οι Guillaume Feral και Mike Lomberg προσγείωσαν 2 ειδικά τροποποιημένα ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Flight Design CTLS.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<