Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Συμφωνία για εξαγωγές σε Κίνα- Ιταλία

02-04-2015, 15:54
Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Συμφωνία για  εξαγωγές σε Κίνα- Ιταλία

Εξαγωγές σε Κίνα και Ιταλία ξεκινά η εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη διοίκηση σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων από τις πρεσβείες των δύο χωρών.

Ειδικότερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγωγή μπίρας Heineken στις αγορές της Ιταλίας και της Κίνας (από το λιμάνι του Πειραιά για την Κίνα και της Πάτρας για την Ιταλία), πετυχαίνοντας σημαντική συμφωνία για την παραγωγή 160.000 εκατολίτρων στη μονάδα που διατηρεί στην Πάτρα.

Τα προϊόντα που θα εξάγονται στις δύο χώρες παράγονται στο εργοστάσιο της Πάτρας στο οποίο πραγματοποιήθηκε συνολική επένδυση στη γραμμή παραγωγής ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε από την πλευρά της διοίκησης, πρόκειται για επιτυχία που δημιουργεί οφέλη τόσο για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία όσο και για την Ελλάδα. Ενδυναμώνει την απασχόληση στις τοπικές κοινωνίες, δημιουργεί προστιθέμενη αξία σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και συμβάλλει στην ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων της χώρας με την Κίνα και την Ιταλία.

Παράλληλα, η εταιρεία ενισχύει σημαντικά τον όγκο των εξαγωγών της, αξιοποιεί τις παραγωγικές μονάδες που διαθέτει στη χώρα, αξιοποιεί ελληνικό κριθάρι και εγχώριες πρώτες ύλες, αποκτά παρουσία σε αγορές με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του Ομίλου της HEINEKEN στην Ελλάδα.

Για το 2015, ο όγκος εξαγωγών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ξεπερνώντας τα 400.000 εκατόλιτρα. Η ανοδική αυτή πορεία οφείλεται στο δυναμικό και αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο εξαγωγών της εταιρίας, που αποτελούν αγαπημένες μάρκες μπίρας όπως οι Heineken, Amstel, ΑΛΦΑ, Fischer, το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, καθώς και καινοτόμα προϊόντα με βάση τη βύνη, που προορίζονται αποκλειστικά για αγορές του εξωτερικού, όπως η Fayrouz. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2008, σχεδόν από την αρχή της κρίσης δηλαδή, η αξία των εξαγωγών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας έχει ανέλθει στα 122 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ζωούλλης Μηνά, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, σε σχετικές δηλώσεις του ανέφερε: «Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά για να φέρουμε στην Ελλάδα την παραγωγή Heineken για την Κίνα και την Ιταλία. Η επιτυχία μας οφείλεται στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας, στις υψηλές παραγωγικές μας δυνατότητες, στις αναμφισβήτητες ικανότητες των ανθρώπων μας και στην κορυφαία ποιότητα των προϊόντων μας σε ανταγωνιστικό κόστος. Αποτελεί σημαντικό βήμα για τη βιώσιμη ανάπτυξή μας στο μέλλον, δημιουργεί αξία για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες που μας φιλοξενούν και ενδυναμώνει τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εξωστρέφεια ακόμα πιο δυναμικά».

Σε σύντομο χαιρετισμό της η εμπορική ακόλουθος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας Κίνας και στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες. Το 2014, όπως ανέφερε, το διμερές εμπόριο ενισχύθηκε κατά 24% αλλά το ποσοστό αυτό είναι ακόμα χαμηλό. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Παράλληλα επεσήμανε ότι η μέση κατά κεφαλή κατανάλωση σε μπίρα στην Κίνα αγγίξει τα 33 λίτρα.

Από την πλευρά του ο εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα Marco Midolo αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας και χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συμφωνία που επετεύχθη από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι Ιταλοί στηρίζουν τα ελληνικά προϊόντα και η μπίρα είναι ένα από αυτά.

 

Θέματα της ίδιας ενότητας
06.24.2021 12:07

Έως 42 βαθμούς Κελσίου θα «γράψει» το θερμόμετρο
Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου, για τρίτη διαδοχική ημέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του...

06.24.2021 12:04

Λασίθι: Προς ανάπλαση η Σητεία - Υπεγράφησαν έργα 2 εκατ. ευρώ
Το έργο για την «ανάπλαση και περιβαλλοντική αναβάθμιση οδών και πλατωμάτων κεντρικού τμήματος πόλης Σητείας», υπέγραψε ο...

06.24.2021 12:04

Αγροτικές εκμεταλλεύσεις οι ΑΠΕ κάτω των 500 KW
Ως αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα ορίζονται πλέον οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μικρότερης των 500 KW για τους σκοπούς εγγραφής στο Μητρώο...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<