Έντονο ενδιαφέρον για τις εκθέσεις Detrop και Oenos

17-02-2015, 13:59
Έντονο ενδιαφέρον για τις εκθέσεις Detrop και Oenos

Περισσότερους από 500 εκθέτες έχουν προσελκύσει μέχρι στιγμής η 24η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού «Detrop» και η 5η Διεθνής Έκθεση Οίνου «Oenos», που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

 

Σύμφωνα με τη ΔΕΘ-Helexpo, oι δύο εκθέσεις επιδεικνύουν φέτος ιδιαίτερο δυναμισμό και αναμένεται να αποτελέσουν για μια ακόμη φορά επίκεντρο της βιομηχανίας των τροφίμων και των ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

Φιλοξενούν άλλωστε μια ευρεία γκάμα εκθετών, από παραγωγούς, βιομηχανίες, χονδρεμπόρους μέχρι εισαγωγείς και αντιπροσώπους τροφίμων, ποτών και οίνου, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων από όλη την Ελλάδα και αναπτύσσονται σε επτά περίπτερα. Στο εκθεσιακό αυτό «δίδυμο» συμμετέχει φέτος με τις επιχειρήσεις-μέλη του και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ).

 

Στο πλαίσιο των δύο διοργανώσεων η ΔΕΘ-Helexpo υλοποιεί πρόγραμμα hosted buyers. Περίπου 250 προσκεκλημένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες και αγοραστές από αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων-ποτών, σούπερ μάρκετ, εισαγωγικές εταιρείες, διανομείς, χονδρεμπόρους και κάβες από 30 και πλέον χώρες αναμένονται την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

 

Οι εμπορικοί επισκέπτες προέρχονται ενδεικτικά από Αίγυπτο, ΗΠΑ, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Κύπρο, Λευκορωσία, Λίβανο, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία, Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία κ.ά. Μάλιστα, υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ-Helexpo προγραμματίζονται περισσότερα από 3.000 επιχειρηματικά ραντεβού, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους Έλληνες εκθέτες να κάνουν γνωστή την παραγωγή τους στο εξωτερικό, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με μεγάλους αγοραστές από σημαντικές διεθνείς αγορές.

 

Πλούσιο όμως είναι και το «μενού» των παράλληλων εκδηλώσεων, στο οποίο ξεχωρίζουν ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης, ο 15ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης, το Πανελλήνιο Συνέδριο με αντικείμενο το κρέας και τα προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο», αλλά και η ημερίδα «Θρησκευτικές πιστοποιήσεις και εξαγωγές τροφίμων και συστατικών τροφίμων».

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.15.2019 14:49

Δέσμευση Μητσοτάκη για επιστροφή του προπληρωμένου ΕΦΚ στο κρασί
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένας άδικος φόρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

10.04.2019 14:28

Ελιές και ελαιόλαδο της Ελλάδας εξαιρούνται από τους αμερικανικούς δασμούς
Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράζει την ικανοποίηση της για την εξέλιξη.

08.07.2019 15:58

Άμεση ενίσχυση για τη φασολοπαραγωγή ζητούν οι αγρότες της Πρέσπας
Πάγια πρόταση του συνεταιρισμού παραμένει η λειτουργία του ηλεκτρονικού τιμολογίου από την Πολιτεία .

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<