Εγκαίνια νέας γραμμής παραγωγής ψωμιού της εταιρείας Elbisco στο Πικέρμι

16-12-2014, 14:44
 Εγκαίνια νέας γραμμής παραγωγής ψωμιού της εταιρείας Elbisco στο Πικέρμι

Tα εγκαίνια της νέας γραμμής παραγωγής ψωμιού της εταιρείας Elbisco πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Πικέρμι Αττικής, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη.

 

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «σε αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο οικονομικό περιβάλλον που βρίσκεται η χώρα μας, και καθώς βγαίνουμε πλέον από τη δίνη της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης, είναι όχι μόνο παρήγορο αλλά και εξαιρετικά ελπιδοφόρο να ολοκληρώνονται σημαντικά επενδυτικά σχέδια. Είναι σημαντικό όχι μόνο γιατί διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας αλλά γιατί δημιουργούν το υπόβαθρο για την αύξηση της απασχόλησης, της παραγωγής και των εξαγωγών που τόσο ανάγκη έχει η ελληνική οικονομία». Ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι το οικονομικό μοντέλο της χώρας αλλάζει. «Από ένα μοντέλο που στηριζόταν στα δανεικά, στην κατανάλωση και τη δημόσια δαπάνη σε ένα μοντέλο που στηρίζεται στις εξαγωγές, στις επενδύσεις, στην ανταγωνιστικότητα, στον ιδιωτικό τομέα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά πλέον».

 

Όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης, η λειτουργία της νέας υπερσύγχρονης γραμμής ψωμιού στο εργοστάσιο του Πικερμίου επιδοτήθηκε κατά 15% από τον αναπτυξιακό νόμο. Το γεγονός αυτό προκαλεί ασφαλώς μεγάλη ικανοποίηση καθώς μόνο το 2014 υποβλήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και ακολούθως εντάχθηκαν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 484 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 2,6 δισ. ευρώ.

 

Η συνολική ενίσχυση αυτών των σχεδίων ανέρχεται στα 922 εκατ. ευρώ. «Βρισκόμαστε τώρα σε αυτό το κομβικό σημείο: Στη διαδικασία της υλοποίησης των επενδύσεων που σχεδιάστηκαν το 2014 και τα αμέσως προηγούμενα χρόνια. Ημέρα με την ημέρα νέες παραγωγικές δραστηριότητες θα ενισχύουν την κοινή μας προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός νέου βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου. Και είναι εξαιρετικά κρίσιμο αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί αδιατάρακτα και να μην υπονομευθεί από τις πολιτικές εκείνες που επί σειρά ετών μας οδήγησαν στην αποβιομηχάνιση, τη συρρίκνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τη διόγκωση του δημοσίου τομέα και τα ελλείμματα» ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

 

Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Elbisco Δημοσθένης Ραμαντάνης, τόνισε στην ομιλία του ότι η Elbisco είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία τροφίμων που παράγει, καινοτομεί, επενδύει, στηρίζει την ελληνική οικονομία και προσφέρει στην κοινωνία. Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία, σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, συνεχίζει να υλοποιεί επενδύσεις και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Ειδικότερα, απασχολεί 780 εργαζόμενους ενώ την τελευταία διετία αύξησε κατά 10% τον αριθμό των εργαζομένων της.

 

Η Elbisco, σύμφωνα με τον κ. Ραμαντάνη, υλοποιεί ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 17 εκατ. ευρώ. Μέρος αυτού το προγράμματος αποτελεί η νέα γραμμή παραγωγής ψωμιού στο εργοστάσιο στο Πικέρμι, επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ, η οποία επιδοτείται κατά 15% από τον αναπτυξιακό νόμο. Παράλληλα στις αρχές του 2015 θα τεθεί σε λειτουργία και η νέα γραμμή παραγωγής σνακς στο εργοστάσιο στη Χαλκίδα, επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ, η οποία επίσης επιδοτείται από τον αναπτυξιακό νόμο. Η εταιρεία το 2013 είχε κύκλο εργασιών ύψους 100 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ήταν αυξημένα κατά 50%.

 

Από το 2008 έως το 2013 η εταιρεία πέτυχε αύξηση του μεικτού τζίρου κατά 15%. Η Elbisco διαθέτει δύο σύγχρονα εργοστάσια στην Ελλάδα στα οποία παράγεται το 99,5% των προϊόντων της. Το εργοστάσιο στη Χαλκίδα διαθέτει πέντε γραμμές παραγωγής για μπισκότα, κράκερς και κουλούρια και μία γραμμή παραγωγής κέικ και αυτόματο συγκρότημα συσκευασίας αλεύρων, με μέγιστη παραγωγική δυνατότητα τους 16.000 τόνους ετησίως όσον αφορά στα μπισκότα και τους 27.000 τόνους όσον αφορά στο συσκευασμένο αλεύρι. Το εργοστάσιο στο Πικέρμι διαθέτει μονάδες παραγωγής φρυγανιάς και φρέσκων αρτοσκευασμάτων και έχει δυνατότητα παραγωγής 13.500 τόνων αρτοσκευασμάτων ετησίως. Τα προϊόντα της εταιρείας ταξιδεύουν επώνυμα σε περισσότερους από 20 διεθνείς προορισμούς ενώ παράλληλα έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με πολυεθνικές εταιρείες παραγωγής αλλά και εμπορίας/ λιανικής πώλησης.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<