Σταφιδένιος: Υγιεινό σνακ με παιχνιδιάρικη συσκευασία

05-12-2014, 13:50
Σταφιδένιος: Υγιεινό σνακ με παιχνιδιάρικη συσκευασία

Της ANNAΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

 

Ένα ελληνικότατο προϊόν, η σταφίδα, με μια… παιχνιδιάρικη συσκευασία φιλοδοξεί να γίνει το υγιεινό σνακ για τα παιδιά. Πρόκειται για τον Σταφιδένιο, ένα μικρό κουτάκι 10 γραμμαρίων, που είναι γεμάτο με σταφίδες. Μόλις φαγωθεί το περιεχόμενο, το κουτάκι μεταμορφώνεται σε ένα ζωάκι.

Αυτή είναι η πρωτότυπη ιδέα του κ. Νίκου Σαλαβράκου και της ομάδας του. «Θέλαμε να δώσουμε στο κοινό ελληνικά προϊόντα με άλλη διάσταση», τονίζει χαρακτηριστικά στην «Παραγωγή». Στη σταφίδα κατέληξαν γιατί υπήρχε ως πρώτη ύλη κάποια ποσότητα από την οικογένεια, ενώ κανείς δεν είχε ασχοληθεί με τη σταφίδα ως προϊόν marketing, πουλιέται κυρίως χύμα ή σε μικρά σακουλάκια. Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Νίκος έχει ασχοληθεί αρκετά με τον τομέα του μάρκετινγκ και του εμπορίου.

Επιπλέον, την επέλεξαν γιατί έχει πολύ μεγάλη διατροφική αξία και θέλοντας, λοιπόν, να προσελκύσουν καταναλωτές… από κούνια, προέκυψε η ευφάνταστη συσκευασία. Όσο για την ποσότητα σταφίδας που περιέχει, αποφασίστηκε με τη συμβολή διατροφολόγου.

Το νέο αυτό προϊόν πωλείται κυρίως σε μέρη που έχουν πρόσβαση τα μικρά παιδιά, όπως τα κυλικεία των σχολείων, αλλά και χώροι άθλησής τους, με στόχο να τα αποτρέπουν από ανθυγιεινά εδέσματα. Έπειτα, ο Σταφιδένιος βρίσκεται σε αρκετά μίνι μάρκετ, φαρμακεία και ντελικατέσεν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας.

«Πρόκειται για ένα σνακ ελληνικό, υγιεινό και εκπαιδευτικό, ως προς τη συσκευασία», τόνισε ο κ. Σαλαβράκος και έφερε ως παράδειγμα δάσκαλο, ο οποίος όταν είδε στην τάξη τον Σταφιδένιο, που έφερε μαζί του ένας μαθητής, ξεκίνησε ολόκληρο μάθημα από το κουτάκι.

 

Τα σχέδια

Μάλιστα, από τη νέα χρονιά, η «οικογένεια» του Σταφιδένιου πρόκειται να μεγαλώσει. Εξετάζεται και η κυκλοφορία νέων προϊόντων στην ίδια βάση, όπως π.χ. ένα μείγμα από αποξηραμένα φρούτα, φυσικά στην ίδια συσκευασία.

«Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την γκάμα προϊόντων μας, αλλά και την εξωστρέφεια μας», επεσήμανε ο κ. Νίκος, προσθέτοντας πως τα marketing tests που έχουν κάνει, αποδεικνύουν ότι οι εξαγωγές είναι κάτι που πρέπει να κυνηγήσουν. Ήδη έχουν σταλεί ποσότητες στην Αυστραλία και δοκιμάζουν την αγορά, ενώ είναι σε συζητήσεις με τρεις ακόμα ευρωπαϊκές χώρες. Άλλωστε, η ζήτηση σταφίδας από χώρες της ΕΕ και όχι μόνο, που δεν είναι παραγωγοί, είναι μεγάλη.

 

Διακρίσεις

Ο σταφιδένιος έχει αποσπάσει και τις πρώτες του διεθνείς διακρίσεις, οι οποίες είναι: Platinum Award, food and beverage category 42nd International Creativity Awards 2012 (Kentucky, USA) & Shortlisted amongst 4 best FMCG products. International Festival of Creativity June 2013 (Cannes, France).

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.19.2021 15:23

Θεσσαλονίκη: Στήριξη μυδοκαλλιεργητών που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή, ζητά το ΓΕΩΤΕΕ
Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη της μυδοκαλλιέργειας στον Θερμαϊκό κόλπο και στα αλιεύματα εσωτερικών υδάτων (λίμνες και ποτάμια),...

10.19.2021 14:47

Τρίκαλα: Μεγάλες ζημιές σε βαμβάκι, αμπέλια και καπνό από τις βροχοπτώσεις
Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί καλλιέργειες στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις,...

10.19.2021 14:39

Σ. Κεδίκογλου: Η επιστήμη «βοήθεια» στην ταχύτερη αναζωογόνηση του φυτικού πλούτου της Βόρειας Εύβοιας
Για την ανάγκη λήψης δράσεων που θα συμβάλουν στην συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού και την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων στην...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<