Χωρίς δημοσιότητα η έρευνα για ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ

28-11-2014, 15:16
Χωρίς δημοσιότητα η έρευνα για ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ

Χωρίς δημοσιότητα διεξάγεται η έρευνα για το ενδεχόμενο τέλεσης ή μη των αδικημάτων της απιστίας και της φοροδιαφυγής για τις αγροτικές συνεταιριστικές συλλογικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, όπως αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει 11 βουλευτές με επικεφαλής τον ανέξαρτητο βουλευτή Γιώργο Κασαπίδη.

Οι βουλευτές ζητούσαν να ενημερωθούν ποιες θα είναι οι ενέργειες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επί των πορισμάτων διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στην ΠΑΣΕΓΕΣ και άλλες αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις. Πρόκειται για τα πορίσματα που αναφέρονται στη διαχείριση κρατικών χρηματοδοτήσεων που είχαν λάβει μέσω του ΕΛΓΑ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ωστόσο, αναφέρει στο έγγραφό του ότι έχει σχηματιστεί αυτεπαγγέλτως ποινική δικογραφία και ότι με παραγγελία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος διενεργείται προκαταρκτική εξέταση προς την κατεύθυνση της διερεύνησης της τέλεσης ή μη των αδικημάτων της απιστίας, φοροδιαφυγής και του ν. 3691/2008, για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από 2000 έως 2012. Η προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ και τελεί σε εξέλιξη. Όπως εξάλλου σημειώνει ο κ. Αθανασίου, η διερευνώμενη υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προδικασίας η οποία διεξάγεται χωρίς δημοσιότητα, όπως επιτάσσουν ο ΚΠΔ και η αρχή της μυστικότητας, προς το σκοπό της διαλεύκανσης των εγκλημάτων αλλά και της προστασίας των κατηγορουμένων. «Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα διεξαχθείσας έρευνας, καθώς και λοιπές πληροφορίες που έχουν προκύψει από το συλλεγέν υλικό, δεν είναι ανακοινώσιμα. Οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης των ανωτέρω θεμελιωδών αρχών, απ' οπουδήποτε και αν προέρχεται, συνιστά συνταγματικά ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης» αναφέρει ο κ. Αθανασίου.

Τροπολογία για αναστολή πράξεων εκτέλεσης εναντίον περιουσίας

Στο μεταξύ με τροπολογία που κατέθεσαν, οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ), Μιχάλης Κασσής (ΠΑΣΟΚ) και Κώστας Κόλλιας (ΝΔ) προτείνουν να ανασταλούν πράξεις εκτέλεσης εναντίον της περιουσίας φυσικών προσώπων που είχαν την ευθύνη συνεταιρισμών υπό εκκαθάριση.

Προτείνεται, δηλαδή, μέχρι το τέλος της εκκαθαρίσεως να αναστέλλεται κάθε πράξη εκτελέσεως εναντίον της περιουσίας των προσώπων αυτών και, όπως αιτιολογούν την πρόταση τους οι βουλευτές, «για τους υπό εκκαθάριση συνεταιρισμούς, κρίνεται δίκαιο, να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθαρίσεως των συνεταιρισμών, ώστε αν τυχόν το Δημόσιο, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, τα πιστωτικά ιδρύματα, η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ και τρίτοι, ικανοποιηθούν από την περιουσία της εκκαθαρίσεως, να μην στρέφονται, διαρκούσης της εκκαθαρίσεως και εναντίον των περιουσιών των φυσικών προσώπων που άσκησαν διοίκηση.

 

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.29.2020 15:22

Χατζηδάκης: Xαμηλότερο κόστος ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με το target model
Η χώρα μας έχει την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην ΕΕ, με σημαντικές παρενέργειες για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

10.29.2020 15:20

Αναβάλλεται η έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD & LIFE 2020 του Μονάχου
Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί για πληροφορίες σχετικά με την FOOD & LIFE να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και...

10.29.2020 15:18

Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε η ανάρτηση σε περιοχές της ΠΕ Μαγνησίας
Η διαδικασία της Ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<