INCOFRUIT: Κινδυνεύει η φήμη των ελληνικών ακτινιδίων

29-08-2014, 15:08
INCOFRUIT: Κινδυνεύει η φήμη των ελληνικών ακτινιδίων

  Προφανή, χαρακτηρίζει τον κίνδυνο να μείνει αδιάθετη η φετεινή παραγωγή ακτινιδίων, ο κ. Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT - HELLAS και ζητάει αυστηρούς ελέγχους.

 
Όπως δήλωσε σχετικά: «Ενώ μετρούμε τις επιπτώσεις του εμπάργκο της Ρωσίας στα φρούτα και λαχανικά και αναζητούμε λύσεις για τη διάθεση της αυξημένης αναμενόμενης παραγωγής ακτινιδίων, κάποιοι επιτήδειοι «έμποροι ημεδαποί και αλλοδαποί αλλά και αγρότες» συγκομίζουν και διακινούν στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά ελληνικά ακτινίδια χωρίς να πληρούν τις προδιαγραφές τόσο ως προς τους δείκτες ωρίμανσης (ξυνά) όσο και τις προδιαγραφές εμπορίας (μη τυποποίησή), με συνέπεια αυτοί μεν να κάνουν μια «αρπαχτή» αδιαφορώντας αν υπονομεύεται η εξαγωγική προσπάθεια και αν κινδυνεύει να πληγεί η φήμη των προϊόντων μας σε καταναλωτικές αγορές που αργότερα θα πιεσθούν από υπερπροσφορά ποσοτήτων που μέχρι σήμερα κατευθύνονταν στην αγορά της Ρωσίας. Είναι προφανής ο κίνδυνος να μείνει αδιάθετη η φετεινή παραγωγή.

 

Κάθε χρόνο, ποσότητες ακτινιδίων (όπως και άλλων φρούτων) διακινούνται προς τις βαλκανικές χώρες της ΕΕ, από αλλοδαπούς κυρίως εμπόρους, πχ, από Βουλγαρία, που φορτώνουν τα φρούτα κατευθείαν απ' το χωράφι ατυποποίητα. Καλούνται οι ελεγκτικές κρατικές αρχές (ποιοτικού & φυτουγειονομικού ελέγχου αλλά και φορολογικές) για αυστηρότατη τήρηση της Κοινοτικής και Ελληνικής Νομοθεσίας".

 

Θέματα της ίδιας ενότητας
12.18.2020 12:47

Η ευφυής γεωργία αύξησε την παραγωγή στα βιολογικά φασόλια των Πρεσπών
Την εισαγωγή πρακτικών στη γεωργία ακριβείας, ήτοι ευφυούς γεωργίας σε βιολογικές καλλιέργειες, έχουν αναλάβει η Εταιρία Προστασίας...

11.15.2019 14:49

Δέσμευση Μητσοτάκη για επιστροφή του προπληρωμένου ΕΦΚ στο κρασί
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένας άδικος φόρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

10.04.2019 14:28

Ελιές και ελαιόλαδο της Ελλάδας εξαιρούνται από τους αμερικανικούς δασμούς
Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράζει την ικανοποίηση της για την εξέλιξη.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<