Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν κατά μελών του ΕΛΓΑ, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών-Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας και ΕΚΕ

15-07-2014, 14:50
Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν κατά μελών του ΕΛΓΑ, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών-Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας και ΕΚΕ

Μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) κατέθεσαν ενώπιον της εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας οι επικεφαλής των Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών-Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας και Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ), Χρήστος Γιαννακάκης και Κώστας Αποστόλου αντίστοιχα.

 

Σύμφωνα με την αναφορά από τα «πραγματικά περιστατικά προκύπτουν ξεκάθαρα ποινικά κολάσιμες πράξεις και βαρείες παραλείψεις και αμέλειες των διοικούντων τον ΕΛ.Γ.Α. εξαιτίας των οποίων δεν ξεκίνησε η χαλαζική προστασία, και πολλές περιοχές των Ν. Ημαθίας και Πέλλας επλήγησαν από χαλαζοπτώσεις, με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημίες οι παραγωγές των αγροτών”.

 

Παράλληλα, στη μηνυτήρια αναφορά σημειώνεται ότι τις ζημίες αυτές «καλείται να αποζημιώσει ο Δημόσιος Οργανισμός, όπως και αυτές των επιχειρήσεων, συνεταιριστικών και ιδιωτικών, οι οποίες δε θα αποζημιωθούν, σε μια εποχή που η εθνική οικονομία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση».

 

Στο πλαίσιο αυτό, με την μηνυτήρια αναφορά τους, οι επικεφαλής των δύο φορέων ζητούν από την εισαγγελέα να διαταχθεί η «διενέργεια άμεσης και επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες στα πρόσωπα τα οποία με τις πράξεις τους, ή τις παραλείψεις τους, προκάλεσαν τεράστια οικονομική ζημία τόσο στους παραγωγούς, όσο στις επιχειρήσεις ιδιωτικές και συνεταιριστικές, καθώς και στις βιομηχανίες που η λειτουργία τους στηρίζεται στα αγροτικά προϊόντα».

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.28.2018 14:44

Προκαταβολές 4 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς από τη Δωδώνη
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει εξοφλήσει πλήρως την αξία του εισκομιζόμενου γάλακτος από τους πάνω από 5.500 παραγωγούς με τους οποίους...

11.28.2018 14:26

Στους δρόμους της Καρδίτσας αγρότες και κτηνοτρόφοι
Διαδήλωση κατά των πολιτικών της κυβέρνησης.

11.23.2018 17:14

Καλαμάτα: Στο επίκεντρο της προσοχής οι 2 παραπληγικοί πιλότοι της Handiflight!
Οι Guillaume Feral και Mike Lomberg προσγείωσαν 2 ειδικά τροποποιημένα ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Flight Design CTLS.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<